Maak je eigen luier uil, een origineel kraam- of babyshower cadeau

Maak je eigen luier uil, een origineel kraam- of babyshower cadeau

Eerder liet ik jullie al zien hoe je een luiertrein in elkaar knutselt. Deze had ik gemaakt voor de babyshower van mijn tante. Dit keer gingen we op kraamvisite bij Jer z’n nichtje en besloot ik om weer iets in elkaar te flansen. Ik voelde me al een tijdje niet fit en wilde er dus niet uren aan zitten te werken. De luier uil die ik maakte, is niet heel lastig en je hebt ook niet de hele dag nodig om deze in elkaar te zetten. 

Op mijn eigen babyshower heb ik zelf ook een aantal luiertaarten gekregen en ik moet eerlijk bekennen dat dit toch de leukste en handigste cadeaus waren. Luiers heb je nooit genoeg en vooral in het begin, vlogen ze er door heen. Zelf vond ik de luiers van de Kruidvat het fijnste, dus deze heb ik ook gebruikt in mijn luier uil. Kies niet voor een te kleine maat, Farah zat binnen no time in maat 2. Voor deze luier uil heb ik dus ook luiers gebruikt in maatje 3. Al het andere materiaal die ik voor de luiers heb gebruikt, komen bij de Action & Zeeman vandaan. Het enige wat van Aliexpress komt, zijn de bloemetjes die ik voor de ogen heb gebruikt. Die had ik toevallig nog liggen tussen mijn knutselspullen. Een luiertaart maken vind ik echt zo leuk, maar deze luieruil is wel heel erg cute geworden.

De leukste kraamcadeaus maak je zelf

Wat heb je nodig voor je luier uil?

 • 29 luiers
 • Elastiekjes
 • 2 kunst bloemetjes
 • 2 wiebeloogjes
 • 1 slabbetje
 • 1 rompertje
 • 2 paar sokjes
 • 1 grote hydrofiele luier
 • 1 normale hydrofiele luier
 • Lint
 • Dubbelzijdig tape
 • Celofaanfolie
 • Een ronde springvorm

Hoe maak je het?

We beginnen als eerst met de buik van de luier uil. Deze maak je door de luiers 1 voor 1 in een springvorm te doen en stevig aan te drukken. Ik heb hiervoor 21 luiers gebruikt, maar je moet zelf even  kijken en voelen hoeveel luiers je zelf het fijnste vind.

Maak je eigen luiertaart

Als je alle luiers in je bak blik hebt zitten, doe je er een elastiekje omheen en haal je het uit de springvorm. Let er wel goed op dat het elastiekje in het midden is, zodat het stevig bij elkaar blijft.

Vervolgens begin je met de ogen van je uil. Rol 1 luier op, en doe er 3 luiers omheen. Denk hierbij aan een roos. Doe er wederom een elastiekje omheen om het bij elkaar te houden. Je doet dit 2 keer.

Daarna pak je het rompertje en doe je deze aan de achterkant van je luieruil om de rug te bekleden. Je maakt het vast door het in de elastiek te stoppen die er omheen zit.

Maak je eigen luier uil

Pak de grootste hydrofiele luier en vouw deze 2 keer dubbel. Vervolgens doe je het om de buik van je luieruil heen en zet je deze vast met een elastiekje. Zorg er voor dat het goed strak zit, want het doek overlapt elkaar.

Vervolgens maak je het slabbetje vast aan de voorkant. Dit doe je wederom met een elastiekje, ik zelf heb hem in het elastiekje van de hydrofiele doek in de vorige stap gepropt. Trek alles strak aan.

Daarna pak je de ogen en maak je ze met een elastiekje aan elkaar vast. Vervolgens pak je de ogen met een lint vast aan de romp van je luier uil.

Maak je eigen babyshower cadeau

De vleugels van de luier uil maak je door de kleinste hydrofiele luier dubbel te vouwen en deze om de ogen naast de buik van de uil vast te maken. Dit doe je wederom met een elastiekje.

Vervolgens doe je een lintje om de nek van je luieruil om je elastiekjes weg te werken.

Maak de snavel door 1 setje sokjes in elkaar te doen en deze in het gat tussen de ogen en de buik te proppen.

Maak je eigen luieruil

Voor de pootjes doe je de sokjes niet in elkaar, maar stop je ze los tussen je luiers en de xl hydrofiele luiers aan de onderkant.

Vervolgens gaan we verder met de ogen. Ik had bloemetjes zonder steeltjes, indien je bloemetjes nog wel steeltjes hebben, dan kun je deze afknippen. Plak de bloemetjes met een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de ogen. Ik heb expres geen lijm gebruikt, omdat je de luiers hiermee onbruikbaar kunt maken. Plak daarna in het midden van de bloemetjes een rol oogje.

Voila , je luieruil is alweer klaar. Je hoeft hem nu alleen nog maar in te pakken met cellofaanfolie, een mooie strik er om heen doen en hem weg te geven.

Ik heb er zelf voor gekozen om de luieruil in het roze te maken, omdat de baby een meisje is en ik stiekem een sucker voor roze ben. Indien het geslacht nog niet bekend is, kun je kiezen voor een neutrale kleur zoals zachtgeel of mintgroen. Je kan eventueel nog oortjes maken met sokjes, ik heb dit ook geprobeerd maar vond de luieruil er dan iets minder leuk uitzien. Daarom heb ik er voor gekozen deze weg te laten. Mijn luieruil is dus doof, want ze heeft geen oortjes.

Een luier uil is veel leuker dan een luiertaart

Eerder schreef ik al een blog over cadeautips voor een babyshower. Hier kan je natuurlijk altijd even inspiratie op doen als al dat gefreubel niks voor jou is. Is het je na het lezen van deze blog nog niet duidelijk hoe je de luier uil moet maken? Bekijk dan onderstaand filmpje. De luier uil is niet helemaal hetzelfde als die van mij, maar dan heb je in ieder geval een beetje een idee.

Vind je de uil toch een beetje ingewikkeld, of hou je toch meer van een basic luiertaart? Op de website van luieraanbiedingen staat ook een leuke stappenplan om een luiertaart te maken.9 gedachten over “Maak je eigen luier uil, een origineel kraam- of babyshower cadeau”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *