4 tips voor het opknappen van je balkon

4 tips voor het opknappen van je balkon

Eerder schreef ik al een blog over hoe je je tuin zomerklaar kunt maken. Echter zijn we helaas niet allemaal gezegend met een grote tuin. Maar ook als je alleen beschikt over een balkon wil je hier met het mooie weer dat in aantocht is lekker kunnen genieten van de zon. Gelukkig kun je je balkon op allerlei manieren sfeervoller maken zodat je ook daar lekker kunt genieten van het mooie weer. Want zeg nou eerlijk, iedereen geniet meer als het er leuk uit ziet. Het opknappen van je balkon kan een leuk klusje zijn want het eindresultaat is vaak datgene waar je blij van wordt. Benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees dan snel verder!

Grote schoonmaakbeurt

Net zoals je je tuin ieder jaar zomerklaar maakt, kun je ook je balkon gereed maken voor de warme maanden van het jaar. Begin dan met een goede schoonmaakbeurt zodat je balkon er weer helemaal fris uitziet. Verwijder de bladeren die zich in de herfst- en wintermaanden op je balkon hebben verzameld en veeg de vloer grondig. Verder kun je het raam van de balkondeur – en eventuele andere ramen – lappen voor een frisse uitstraling. Heb je stoeltjes en een tafeltje op je balkon staan? Maak die dan ook gelijk goed schoon! Schoonmaak azijn doet overigens wonderen. Laat het even intrekken op je tegels of de betonnen vloer en het ziet er weer uit als nieuw. Ik denk dat dit wel stap 1 is hoor, bij het opknappen van je balkon. Die groene tegels of de aanslag op het beton ziet er namelijk niet uit.

Houten vlonders

Je ziet vaak dat de vloer van het balkon bestaat uit saai, grijs beton en dit zorgt natuurlijk niet voor een gezellige sfeer. Dit kun je oplossen door houten vlonders aan te schaffen en deze op je balkon neer te leggen. Het houten materiaal zal in één klap voor een sfeervolle en luxe uitstraling zorgen! Andere opties zijn het leggen van een stukje kunstgras of op zoek gaan naar een leuk vloerkleed voor op het balkon. Er zijn tegenwoordig erg leuke, geknoopte vloerkleden die een fijne bohemian of Ibiza-stijl creëren. Dit maakt het geheel toch net iets warmer en het ziet er super gezellig uit.

Meer groen

Dat je geen tuin hebt betekent niet dat je geen tuinplanten kunt aanschaffen. Het is juist leuk om je balkon te voorzien van planten. Breng daarom groen aan op je balkon door mooie planten te kopen en die in plantenbakken of bloempotten te zetten. Deze kun je vervolgens in de hoeken van je balkon plaatsen of aan de reling hangen. Bekijk bijvoorbeeld eens de tuinplanten van Bakker.com. Daar vind je planten die speciaal geschikt zijn voor een balkon of kleine patio. Ook kun je natuurlijk altijd de hoogte in gaat in plaats van de breedte. Op pinterest vind je ontzettend veel leuke ideeën, zo kun je een hoop doen met pallets die je recht op zet, plankjes etc.

Sfeerverlichting

Ga ten slotte op zoek naar leuke sfeerverlichting voor op je balkon. Je kunt in verschillende winkels of online allerlei soorten lampjes vinden. Denk bijvoorbeeld aan gezellige lampionnetjes aan een snoer die je aan de muur of plafond van je balkon bevestigt, of overweeg ledlampjes in verschillende kleuren als dat beter bij je stijl past. Vergeet ook niet een windlicht of waxinelichthouders neer te zetten voor een extra gezellig effect! Bij de Action heb je ontzettend veel leuke dingen. Zelf heb ik uiltjes waarvan de oogjes op zonne-energie werken, overdag laden ze op en ’s avonds heb je ontzettend leuke lampjes branden.

Bistrosetje of loungeset

Bij het opknappen van je balkon moet je ook denken aan wat praktisch is. We willen allemaal even zitten na een lang werkdag. Lekker in het zonnetje met een heerlijk drankje zorgt toch weer voor dat extra stukje ontspanning. Heb je een ruim balkon? Dan is een leuke tuinset wellicht handig. Je kunt het kopen bij de bouwmarkt maar ook de Action heeft tegenwoordig leuke loungesets. Is je balkon maar klein? Een leuk bistrosetje met een leuk plantje er op zorgt meteen voor een ander sfeertje.

Vind jij het opknappen van je balkon ook altijd zorgen voor positieve energie?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *