Waarom online boodschappen doen zo populair is

Waarom online boodschappen doen zo populair is

Het doen van boodschappen online is natuurlijk allang niet nieuw meer. Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan toch? Al is het alleen maar omdat je nieuwsgierig bent naar hoe het allemaal verloopt. Wat is nu eigenlijk de reden dat het zo ontzettend gewild is? Toen de Corona pandemie haar kop op stak in Nederland, kwam ik liever niet in de supermarkt. Ik werd niet alleen gek van het gehamster van mensen, maar was ook bang dat ik iets zou oplopen en hierdoor niet naar mijn ouders toe kon. Mijn vader was op dat moment terminaal en dat zorgde voor extra stress. In de Coronatijd ontdekte ik dus het echte gemak van online boodschappen. Ook al betekende dat dat ik soms middernacht mijn boodschappen bestelde omdat er toen pas een bezorgmoment vrij kwam.

Online boodschappen doen en thuisbezorgen

Online je boodschappen doen en het thuis laten bezorgen is natuurlijk hartstikke makkelijk. Je kunt je boodschappenlijstje online invoeren. Je betaald je boodschappen en op de door jou gewenste dag en het gewenste tijdstip komen ze voorrijden met al jouw boodschappen. De appie bracht het hier voorheen zelfs vaak nog tot in de keuken. Makkelijker kan het eigenlijk niet.

Waar kan ik online boodschappen doen

Bijna elke supermarkt heeft wel een online boodschappen service. Er zijn nu ook detailhandels die geen vestigingen hebben waar je als particulier je boodschappen kunt doen. De grootste supermarkten zoals de Albert Heijn en de Jumbo hebben een online boodschappen service. Ze staan binnen no time bij jou voor de deur om de door jou gewenste boodschappen te leveren. Er zijn zelfs avondwinkels die jou leveren wat je nodig hebt. Ook kun je met de app Picnic je boodschappen laten bezorgen.

De voordelen

Aan het online boodschappen doen zitten een aantal fijne voordelen. Zo hoef jij geen tijd vrij te maken om je karretje te vullen met van alles en nog wat. Je hoeft niet door een soms overvolle supermarkt heen te sjezen. Ook sta je niet in een rij te wachten tot je eindelijk aan de beurt bent met een hijgende andere klant in je nek .Tevens hoef je het aan het einde van de rit ook niet allemaal bij jou naar binnen te sjouwen. Heerlijk toch als dat voor jou gedaan wordt?

Wat ook een groot voordeel is, is dat is dat je nu niet van alles in je karretje gooit op het laatste moment wat je eigenlijk niet nodig had maar wat je wel erg lekker vindt. Door online boodschappen te doen, voorkom je impulsaankopen en dit scheelt je weer in je portemonnee. Het boodschappen doen met een lege maag is al gauw gedaan wanneer je naar de winkel gaat. Als je online besteld, kun je niet ineens met dingen thuiskomen die je in eerste instantie niet op je lijstje had staan. Dit is niet alleen goed voor je figuur maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Het is ook heel erg fijn dat je nu niet iemand anders hoeft te vragen om jouw boodschappen te doen als jij ziek bent.

Over je diepvries en koelproducten hoef je je tegenwoordig ook geen zorgen te maken. Wanneer jij online je boodschappen doet , wordt het gekoeld en bevroren geleverd. Zelf heb ik onlangs een bestelling gedaan bij de Vrieswinkel, zelfs de 80 waterijsjes waren nog steeds ijsjes ip.v. limonade.

Wat vers is dat blijft ook echt wel vers omdat ze met koelwagens komen om jouw boodschappen te leveren. Zeker op warme dagen is dat heel erg fijn. Zo krijg je geen verrimpelde komkommers of bananen die al pikzwart zijn geworden.

Nadelen online boodschappen doen

Elk voordeel heb z’n nadeel, was toch de uitspraak van Cruyf? Zo is dat met online boodschappen doen natuurlijk ook. Het grote nadeel aan het online boodschappen doen is dat je niet op het laatste moment nog kunt beslissen wat je wilt eten. Ben je een pak melk vergeten en je hebt het nodig omdat je heel graag poffertjes wil gaan bakken? Dan zal je er toch nog uit moeten naar de supermarkt om dat pak melk te halen.

Soms kan het ook een nadeel zijn dat je de boodschappen meteen moet betalen via bijvoorbeeld iDeal. Niet iedereen heeft namelijk de beschikking om daar de boodschappen mee te doen omdat ze niet over hun eigen financiën beschikken. Er zijn namelijk ook mensen die leven van weekgeld, of niet over een eigen bankrekening mogen beschikken. Bij Albert Heijn betaal je overigens niet via Ideal, maar pin je aan de deur. Er worden namelijk nog kosten in rekening gebracht voor tassen en kratten en die weet je niet vooraf. Je weet dus niet meteen waar je aan toe bent.

Wat ook een nadeel kan zijn is de bezorgkosten die sommige winkels vragen voor het bezorgen van de boodschappen. Soms kan je voor de kosten die je moet afrekenen om het te laten bezorgen weer een goede maaltijd klaar maken. Dit is vooral een struikelblok als je van een klein budget moet leven. Daarnaast is er vaak een minimaal bedrag die je moet uitgeven als je gebruik wilt maken van de bezorgdienst..  Soms zijn de prijzen van de producten online ook net even anders dan dat ze in de winkel zijn. Dit zie je vooral bij webwinkels die geen fysieke winkel hebben en dat is best wel jammer. Het houd je dan op de een of andere manier toch tegen om daar te bestellen als je het bij de buurtsuper op de hoek vele malen goedkoper kan halen.

Al met al is het online boodschappen doen een lijstje van voor- en nadelen die je echt zelf af moet wegen of het voor jou makkelijk is om hier gebruik van te maken. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer jij de hele dag werkt je er echt geen zin meer in hebt om daarna nog in een overvolle winkel te staan of überhaupt nog naar een winkel toe te moeten gaan . In dat geval is het ideaal. Tevens is boodschappen doen met kinderen soms zo een gedoe. Ik vind het in ieder geval een uitkomst dat je tegenwoordig online boodschappen kunt doen.

Doe jij je boodschappen wel eens online?10 gedachten over “Waarom online boodschappen doen zo populair is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *