Rafaello taart, makkelijk zonder oven!

Rafaello taart, makkelijk zonder oven!

Ik ben gek op deze no bake Rafaello taart. Helaas heb ik geen echte oven, puur omdat ik daar de ruimte niet voor heb. Thuis taarten bakken kan ik dus ook niet echt, daarom ben ik blij dat ik een no bake Rafaello taart kan maken. Mijn collega maakte deze altijd als we een gezamenlijke lunch hadden op het werk. Ondanks dat ik nooit echt een kokosfreak was, vind ik deze taart heerlijk! Hij is wel een beetje machtig, dus ik zou niet te grote stukken snijden.

Wat heb je nodig voor je Rafaello taart?

 • 3 kant en klare taartbodems
 • 400 ml ongeklopte slagroom
 • 2 zakjes klopfix
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 30 gram normale suiker
 • 1 zakje geraspte kokos
 • 2 dozen Rafaello
 • 1 doosje aardbeien

Hoe maak je het?

 1. Haal als eerste de taartbodems uit de verpakking en snijd de opstaande rand er vanaf.
 2. Plet vervolgens ongeveer 20 Rafaello’s in een kom, dit kun je ook met een vork doen.
 3. Doe daarna de slagroom in een andere kom en mix deze samen met de klop fix, vanillesuiker en vervolgens de normale suiker op de hoogste stand totdat je slagroom goed stijf is.
 4. Doe vervolgens 2/3 van de slagroom bij de geplette Rafaello’s en voeg daarna 2 eetlepels geraspte kokos toe. Roer alles intussen goed door zodat het 1 geheel wordt. Je hebt nu de vulling van je taart klaar.
 5. Doe daarna 1 van de bodems in een springvorm en druk deze goed aan. Besmeer de onderste taartbodem vervolgens met het taart mengsel en strooi er nog wat extra kokos overheen.
 6. Doe de 2e taartbodem er op, druk deze goed aan en vervolg de vorige stap (stap 5).
 7. Doe de 3e taart bodem er daarna boven op en druk het geheel weer goed aan. Je hebt nu nog 1/3 van het slagroom over. Smeer hier vervolgens de helft van boven op de laatste taartbodem en strooi hier weer geraspte kokos overheen.
 8. Was en droog de aardbeien als laatste en garneer de taart samen met de overgebleven Rafaello.
 9. Voordat je de taart op dient, smeer je de taart rond om af met het overgebleven slagroom en strooi je hier kokos overheen.

Eet smakelijk!

Ben je nog niet uitgebakken? Kijk dan snel naar andere lekkere recepten of bak een ferrero rocher taart.13 gedachten over “Rafaello taart, makkelijk zonder oven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *