Mona toetje taart : No Bake, zonder oven

Mona toetje taart : No Bake, zonder oven

Ik ben zo gek op Mona toetjes, en dan vooral de griesmeel versie. Je hebt ontzettend veel varianten, echter is de griesmeelpudding alleen zonder gelatine. Beetje jammer eigenlijk, anders had ik ze allemaal in mijn koelkast staan. Ik liep al lang met de gedachte om een Mona toetje taart te maken, maar zoals jullie weten heb ik helaas geen oven. Dus ach, waarom geen Mona toetje taart?! Zet je Mona toetje pas op zijn kop op je taart, als je de taart gaat aansnijden. Ik had het al eerder gedaan waardoor de saus een beetje is gaan uitlopen. Volgens mijn moeder was het nu een beetje een “Dripcake”, haha!

Mona toetjes

Het is alweer 50 jaar geleden dat Mona het allereerste toetje produceerde: de fruityoghurt. Ik ken Mona meer van de puddingsoorten die je op zijn kop kan zetten, zodat de saus er overheen loopt. Maar naast de yoghurt en de pudding, heeft Mona ook vla in haar assortiment. Er liggen zo’n 10 soorten pudding in de winkel, maar in deze Mona toetje taart staat de griesmeelpudding toch wel een beetje centraal.

Zelf Mona toetje maken

Je kunt je er natuurlijk altijd aan wagen om zelf een Mona toetje te maken voor deze Mona toetje taart. Je kunt griesmeelpudding kopen in de supermarkt die je alleen maar hoeft te koken. Ik weet nog dat wij het vroeger niet zo breed hadden thuis en toen maakte mijn moeder vaak zelf griesmeelpudding als toetje. Super lekker, alleen zat er volgens mij nooit aardbeien saus overheen, en dat is natuurlijk wel het lekkerste aan dit Mona toetje, haha. Ik heb er voor gekozen om voor deze Monatoetje taart, het toetje zelf niet te maken, maar kant en klaar te gebruiken.

Wat heb je nodig voor je Mona toetje taart?

  • 1 griesmeel pudding van Mona
  • 200 gram zuivelspread (naturel)
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 140 gram mix voor gele room
  • 350 ml koud water
  • mespuntje gele kleurstof
  • 1 boerencake
  • 1 blik vlaaifruit aardbei
  • aardbei dessertsaus
  • 100 gram roomboter
Mona toetje van de maand

Hoe maak je je Mona toetje taart?

We beginnen als eerste met de bodem van je taart. Kruimel je boerencake helemaal fijn en smelt intussen de roomboter. Dit kun je in een pannetje doen, maar ik heb voor het gemak van de magnetron gekozen.

Meng vervolgens de cake met je roomboter.

De cake met de roomboter druk je goed aan in je bakblik, dit is namelijk de bodem van je taart.

Doe vervolgens de laag vlaaifruit op je cake bodem.

No bake taart maken

Intussen maak je het mengsel voor je taart. Mix de mix voor het gele room samen met de 350 ml koud water op de hoogste stand met je mixer. Doe dit totdat er een soort pudding ontstaat. Meng vervolgens de slagroom en de zuivelspread bij het mengsel en mix het nog even op de hoogste stand totdat het 1 geheel is. Voeg een mespuntje gele kleursel toe, zodat je taart een beetje een gele kleur krijgt. Wees wel zuinig met het kleursel, want het moet niet kanarie geel worden, maar zacht geel.

No bake mona toetje taart

Bewaar een beetje van je “pudding” om de taart op het laatst mee af te smeren.

Doe het mengsel boven op je vlaaifruit en denk de bakblik af.

Zet je taart 2 uurtjes in de diepvries, zodat deze goed opstijft. Je kunt er ook voor kiezen om gelatine toe te voegen, omdat het dan nog net iets steviger wordt. Zelf had ik geen halal gelatine in huis en heb ik daarom dit weggelaten en er voor gekozen om de taart in de vriezer op te laten stijven.

No bake taart recept

Als je taart goed stijf is, haal je deze uit de diepvries.

Smeer de taart af met het mengsel van de pudding, zuivelspread en slagroom die je eerder bewaard hebt.

Giet aardbeiensaus over je taart heen en zet je Mona toetje op zijn kop boven op je taart. Prik een paar gaatjes in het kunststof, zodat je toetje eruit zakt. Doe dit wel echt pas wanneer je de taart gaat aansnijden. Doordat de vulling best zacht is, is de taart ook erg kwetsbaar.

Mona toetjes taart

Ik heb er voor gekozen om geen extra suiker toe toe te voegen omdat de vlaaivulling en de aardbeiensaus al zoet genoeg zijn.

Heb jij net als ik ook geen oven en ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor No bake taarten? Eerder plaatse ik op mijn blog al de recepten van deze heerlijke Ferrero Rocher taart, een Rafaello taart en een mango passievrucht cheesecake.1 gedachte over “Mona toetje taart : No Bake, zonder oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *