Zoek jij nog leuke meubels voor jouw nieuwe huis?

Zoek jij nog leuke meubels voor jouw nieuwe huis?

Een huis inrichten kan een hele klus zijn, zeker wanneer je dit voor het eerst doet. In Nederland zijn de huizen duur en dat betekent dat je vaak met minder ruimte eindigt dan je van tevoren had gehoopt. Gelukkig hoeft er geen man overboord te zijn wanneer je efficiënt met je ruimte omgaat. In dit artikel bespreken wij een aantal handige meubelen waarmee je optimaal gebruik kunt maken van weinig ruimte. Wij zorgen ervoor dat we je niet alleen tips geven om je woning praktisch in te richten, maar om dat ook stijlvol te kunnen doen. Wie heeft namelijk gezegd dat praktisch niet mooi kan zijn?

Voldoende kastruimte

Een van de meubels die vaak veel ruimte inneemt in een woning, en dan met name in de slaapkamer is de linnenkast. Dit is echter geen reden om de kast dan maar achterwege te laten want waar laat je al je beddengoed, kleding en overige stoffen dan? De kunst is om van een nood een deugd te maken en om voor een kast te kiezen die meer biedt dan alleen opslagruimte. Kies bijvoorbeeld voor een linnenkast met verlichting zodat je niet alleen ziet wat er in de kast ligt, maar waarmee je ook je slaapkamer kunt verlichten.

Je kunt er ook voor kiezen om een grote spiegel op de deur van je linnenkast aan te brengen. Zo kun je altijd zien wat je aantrekt wanneer je je ’s ochtends hebt aangekleed. Wil jij je kast tegen de muur aan zetten? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk muurruimte gebruikt en voor een zo breed mogelijke kast kiest. Alle ruimte die je niet benut, wordt loze ruimte en dat moet je vermijden.

Genoeg zitplekken in je keuken

De keuken is het hart van de woning en daarom is het goed om te weten hoe je ook hier zo efficiënt mogelijk met je ruimte om kunt gaan. Heb je niet genoeg plek voor veel stoelen? Koop dan een eetbank. Met een eetbank snijdt het mes aan twee kanten: ten eerste kun je meer mensen kwijt op een kleine oppervlakte en ten tweede straalt een eetbank sfeer uit. Bekijk de vele mogelijkheden eens en kies welke bank het beste in jouw keuken past. Vind je het model wel mooi, maar de stof minder? Informeer dan bij je leverancier naar de mogelijkheid om de stof te vervangen door iets wat jou wel aanspreekt. Zo kun je exact de bank laten maken die jij mooi vindt.

Koop een uitschuifbare tafel

Soms heb je een grote tafel nodig wanneer er vrienden komen eten, maar diezelfde tafel staat de rest van de tijd vaak alleen maar in de weg. Koop daarom altijd een uitschuifbare tafel. Deze kun je verlengen wanneer je gasten hebt en weer inschuiven wanneer zij weer naar huis zijn gegaan. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken of er genoeg plek aan tafel is voor iedereen en tegelijkertijd staat deze tafel je ook nooit meer in de weg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *