Hoe vind je de perfecte meubels? 3 tips

Hoe vind je de perfecte meubels? 3 tips

Het is tijd om je woning een flinke opfrisbeurt te geven. Daar horen ook een aantal nieuwe meubels bij. Het is echter een illusie als je denkt dat dit gemakkelijk wordt. Het aanbod kan immers nogal overweldigend zijn. Waar begin je? Voor welke meubels kies je? Het is begrijpelijk als je met vragen zit. Lees daarom snel verder en ontdek aan de hand van de volgende drie tips hoe je de perfecte meubels kunt vinden. 

Laat je adviseren in een speciaalzaak 


Wees je ervan bewust dat meubels als het goed is lang mee zullen gaan. Het is daarom een investering die je voor de komende jaren doet. Het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat en zeker weet dat je geen spijt achteraf zult krijgen of hier na een jaar alweer op uitgekeken bent. Daarom is het goed om eens langs een speciaalzaak te gaan en hier om advies te vragen. Denk bijvoorbeeld aan de Leolux winkel in Eindhoven. Hier kun je terecht voor kwalitatieve designmeubelen en word je geholpen bij het maken van de juiste beslissing. Aan de hand van jouw specifieke wensen, wordt er gekeken welke meubels hier het beste bij passen. Heel waardevol als je zelf niet goed weet waar te beginnen of welke meubels het meest geschikt zijn. 

Bereid je bezoek aan de winkel goed voor door alvast wat inspiratie op te doen online. Verzamel bijvoorbeeld plaatjes van stijlen, kleuren en ontwerpen die jij mooi vindt en sla deze op of print ze uit. Je kunt deze vervolgens in de winkel laten zien. Zo krijgt de deskundige een goed idee van jouw wensen en smaak, waardoor ze beter in staat zijn om advies op maat te geven. 

Neem de tijd 


Probeer vooral geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is belangrijk dat je ook echt jaren plezier hebt van je keuze. Als je te snel beslist, is de kans nou eenmaal groot dat je achteraf spijt zal krijgen. Neem daarom zo veel mogelijk de tijd voor het maken van een beslissing. Bezoek meerdere winkels, doe inspiratie op online en slaap er eerst een nachtje over alvorens je de knoop doorhakt. Laat je hierbij ook adviseren door vrienden, familie en deskundigen in de winkel. 

Begin met één groot meubelstuk 

Wil je de gehele woonkamer opnieuw inrichten? Dan kan het heel overweldigend voelen om alle meubels bij elkaar te zoeken. Daarom is het verstandig om eerst met één groot meubelstuk te beginnen. Het liefst een meubelstuk waarvan je al een beetje een idee hebt hoe deze eruit moet komen te zien. Denk bijvoorbeeld aan de bank. Op basis van het kleurgebruik en het ontwerp van de bank, kun je vervolgens bijpassende meubels gaan zoeken. Op deze manier leg je alvast de basis en kun je van daaruit verder gaan werken om het interieur compleet te maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *