Nieuw Kijkduin, mijn eerste foodtour

Nieuw Kijkduin, mijn eerste foodtour

Vorige week was ik uitgenodigd voor mijn eerste foodtour door Nieuw Kijkduin. Kijkduin was de laatste tijd een beetje uitgestorven, sommige mensen noemden het zelfs een spookstad met alle lege winkelpanden. Maar daar is nu een einde aan gekomen. Deze lege panden zijn platgegooid en er is een prachtige foodcourt voor terug gekomen. In 2008 werd Nieuw Kijkduin geboren, dit moest een compleet nieuwe badplaats worden met maar liefst 266 nieuwe luxe woningen en ca 17.000m2 Retail en Horeca. De eerste paal werd echter 10 jaar later in de grond geslagen en inmiddels zijn. de eerste woningen opgeleverd én staat er een compleet nieuwe eigentijdse foodhall, de Daily Taste. Het is de bedoeling dat er eind 2023 een compleet nieuwe badplaats staat. Dat mag ook wel, want dit hele avontuur heeft dan 15 jaar geduurd.

Nieuw kijkduin appartementen

Nieuw Kijkduin is duurzaam

Nieuw Kijkduin is door onder meer Piet Boon, wijlen Jan des Bouvrie en projectontwikkelaar FRED Developers duurzaam gemaakt. Dit zodat onze kleinkinderen en achter kleinkinderen later ook nog van deze prachtige badplaats kunnen genieten. Alle ondernemingen en woningen werken via een WKO(warmte-koude opslag) systeem en alle daken zijn voorzien van zonnepanelen. De meubels en decoratie in de foodcourt zijn gemaakt van gerecyclede materialen en 3D geprint. Ook worden de locals gesupport door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale voedselleveranciers i.p.v. de grote namen, zodat er altijd een beetje een familie gevoel zal zijn.

Chase Concept Store

Chase concept store is een walhalla voor de shop a holics onder onder ons. Het pand is maar liefst 1400 m² met verschillende shop-in-shops met de mooiste kledingmerken, zonnebrillen, (woon) accessoires. Wat het allerleukste is, dat je je hier ook terecht komt voor een lekker Portugees hapje en een drankje. De eigenaresse was super enthousiast en lief en we mochten zelfs een gaaf shirt uitzoeken voor in de goodiebag.

Nieuw kijkduin ondernemen

Pannenkoekenhuis Kijkduin

Vervolgens ging onze foodtour verder naar het pannenkoekenhuis op de hoek op de boulevard. Het interieur is helemaal instaproof. Over de loopbrug, loop je zo een piratenschip binnen. Je ziet veel hout, schatkisten en stoelen en bankjes met de zee als uitzicht. We mochten een kijkje in de keuken nemen waar verse pannenkoeken voor ons bereid werden. Op Nieuw Kijkduin wordt niet meer gewerkt met gas, dus de pannenkoeken worden gebakken op een rond apparaat met daarop tien draaiende kookplaten. Ben je niet zo gek op pannenkoeken? Niet getreurd! Je kunt hier ook terecht voor een lekkere sandwich, lekkere taartjes en andere lunchgerechten.

Daily Taste foodcourt

Daarna liepen we door naar de foodcourt, waar allerlei lokale ondernemers zich verzameld hadden. Ook hier konden we weer lekker proeven en rondwandelen en kregen we iets lekkers om mee te nemen in onze goodiebag. Vanwege tijdgebrek gingen we overal wel een beetje als speedy gonzales door heen.

Foodcourt

Bakkerij van Kempen

Bakkerij van Kempen is een begrip in Den Haag. Het is een Haags familiebedrijf die in 1926 begon, waar opa Kees van Kempen aan de Haagse Eerbeeklaan zijn eerste bakkerij had. Je kan hier terecht voor lekker vers brood, maar ook voor iets lekkers voor bij de koffie.

Bella’s ice & candy store

Bella’s ice & candy store is helemaal instawaardig met haar zoete interieur. Ik was hier al een keer met vriendinnen en Farah geweest dus op mijn instagram pagina zag je hier al eens foto’s van voorbij komen. Je kan hier niet alleen terecht voor de lekkerste snoepjes en chocolaatjes, maar je kan hier ook een ijsje, freakshake of pannenkoek halen.

De Sushi meisjes

Bij de Sushi meisjes haal je echt de allerlekkerste sushi. Ik heb het al op veel plekken gegeten maar nergens smaakt het zoals hier. We kregen een bon mee in de goodiebag voor een lunchgerecht dus ik kom snel weer terug.

De sushi meisjes op kijkduin

Warung mini

Ik eet nooit sushi buiten de deur, behalve bij Warung mini. Ik ken ze al vanaf dat ze een heel klein zaakje op de Amsterdamse veerkade hadden. In het Westland had ik ze nog niet gespot, maar ik ben blij dat er nu een filiaal dichter bij zit.

Barista Company

In 2006 is Barista Company opgericht, met als doel de koffiebeleving in Nederland te optimaliseren. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste hospitality specialisten in Nederland, met de focus op koffie, thee en smoothies. Hun geweldige truck in de hal, trekt meteen je aandacht en de Latte Machiato is hier ontzettend lekker, kan ik uit ervaring vertellen.

Barista company

The wine house

Het interieur bij the wine house is robuust, chique en sfeervol in een trendy. Ik ben hier alleen snel door heen gelopen omdat ik zelf geen alcohol drink. Het personeel was er overigens bijzonder aardig.

Seafood Kijkduin

Bij Seafood Kijkduin konden we een stukje haring proeven, deze heb ik overgeslagen. Uiteraard kan je hier allerlei soorten vis kopen en kan je ook een simpel lekkerbekje halen.

Daily Fresh

Bij Daily Fresh vind je een oase aan verse producten. Hier hebben ze echt de allerlekkerste en grootste kersen, dus ik ga snel terug om deze te halen. We kregen een soort bloemenknopje op ons tong die we moesten kauwen zodat onze smaakpupillen gereset werden. Een beste gekke ervaring kan ik je vertellen. Ik voelde de prikkels nog heel lang op mijn tong. Wat heel bizar was, was dat je de kersen daarna nog intenser proefde. Een bijzondere ervaring. Heb je geen tijd om te koken? Dan is dit de plek in Nieuw Kijkduin waar je een lekkere kant en klaar maaltijd kan scoren.

Daily fresh tegen verspilling

Coop

Ben je vergeten boodschappen te doen voordat je naar het strand ging? Bij Coop kun je alsnog je boodschappen doen.

Vleeschmeester

Bij deze kwaliteitsslager koop je eerlijk vlees met oog voor de beste kwaliteit en het welzijn van de dieren. Er zijn zelfs halal opties en vegetarische vleesvervangers zodat er voor ieder wat wils is. De eigenaar nam uitgebreid de tijd om van alles uit te leggen en ons te laten zien hoe de vegetarische burgers worden gemaakt.

Zuivelhoeve

Zuivelhoeve kent iedereen wel toch? Nieuw Kijkduin heeft ook een vestiging. En dat terwijl de oorsprong van Zuivelhoeve ligt in Twekkelo, een landelijke buurtgemeenschap nabij Hengelo. Inmiddels heeft Zuivelhoeve 75 winkels verspreid over heel Nederland. We konden kaasjes met dippers proeven en kregen de lekkerste nougat ever mee in de goodiebag.

Kijkduin ondernemen

Taste of Kijkduin

Last but not least in the foodcourt : Taste of Kijkduin. Hier kun je terecht voor een lekkere sandwich of een patatje met een heerlijk topping. We kregen een cadeaubon mee om deze op een later tijdstip te gebruiken. Reden genoeg dus om terug te keren naar Nieuw Kijkduin

Pavarotti

We sloten de gezellige dag af met een lunch bij Pavarotti. Ik ging voor een lekkere tagliatelle met zalm en roomsaus. Pavarotti is een Italiaans restaurant waar je voor een niet al te hoge prijs een heerlijke maaltijd van verse ingrediënten kan scoren. Het interieur is gestyled bij Rivièra Maison en je vind er diervriendelijke sharktank, waar binnenkort echte haaien in rond zwemmen. Heb je zin in een feestje? Dan kun je 1 van de karaoke kamers afhuren, deze zijn zo goed geïsoleerd, dat je er in het restaurant niks van hoort. Boven zit een roze instaproof ijssalon waar je niet alleen de lekkerste ijsjes kunt eten, maar ook bubble wafels, cupcakes en meer zoetigheid. Toevallig was ik hier met Farah en Jerry al een paar dagen eerder geweest.

Al met al heb ik een geweldige dag gehad en wat was het leuk om de plaatselijke ondernemers te leren kennen. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar een foodtour ging en voor een echte foodie als ik was dit de ultieme beleving. Ik was wel al eerder naar de blogboot geweest, maar dat was toch een pr event van een ander kaliber als dit.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel heel spannend voor hoor, eigenlijk wel van het begin tot eind. Iedereen kende elkaar en dat maakte mij toch een beetje onzeker. Maar goed het eten was heerlijk, de sfeer geweldig dus al met al was ik ontzettend dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat in 2023.2 gedachten over “Nieuw Kijkduin, mijn eerste foodtour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *