Zo voorkom je een muffe geur in huis

Zo voorkom je een muffe geur in huis

Een vieze of muffe geur in huis hoeft niet te betekenen dat je je woning niet goed genoeg schoonmaakt. Het kan veel andere redenen hebben, zoals vochtproblemen of een slechte ventilatie. Dit komt vooral voor bij oudere woningen en kan erg vervelend zijn. Bij oude huizen merk je het nog vaker. Maar kun je een muffe geur in een oud huis verwijderen? Gelukkig kun je op verschillende manieren deze vervelende geuren oplossen of maskeren. Lees erover in dit artikel!

Onderzoek de oorzaak

Voordat je manieren gaat zoeken om de vervelende geur in huis te maskeren is het handig om te kijken of je het probleem misschien kunt oplossen. Zo kan er vocht onder de vloer zitten of kun je last hebben van verstopte putjes. Het kan ook een minder ernstige oorzaak hebben, zoals een stofzuigerzak die nodig vervangen moet worden of een afzuigkap die aan een schoonmaakbeurt toe is. Ook kunnen huisdieren nog wel eens zorgen voor de vervelende geur in huis.

Goed ventileren

Een muffe geur in een ruimte ontstaat doordat de lucht stilstaat en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht in beweging blijft. Dit doe je door goed te ventileren. Heb je geen goed ventilatiesysteem of werkt deze (nog) niet? Zet dan geregeld een raam open of laat je ventilatieroosters openstaan. Je hoeft je ramen natuurlijk niet de hele dag open te laten staan; vaak is een uur per dag ventileren al genoeg om je huis van frisse lucht te voorzien.

Houd je stoffen meubels schoon

Soms kan het zijn dat de muffe geur wordt veroorzaakt door je meubels. Een bankstel kan bijvoorbeeld na verloop van tijd muf gaan ruiken. Hetzelfde geldt voor eventuele fauteuils, en ook voor je gordijnen. Daarom is het belangrijk om deze meubels geregeld met een daarvoor geschikt reinigingsmiddel schoon te maken. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van stoffen oppervlakken.

Luchtreiniger of geurkaarsen

Wanneer je vaak last hebt van een muffe geur in huis en het moeilijk is om dit te verhelpen kun je ook producten aanschaffen die de geur maskeren. Een geurkaars is bijvoorbeeld erg handig om een ruimte snel lekker te laten ruiken. Daarnaast zorgen geurkaarsen ook nog eens voor meer sfeer in huis. Ook ideaal als je je gaat gourmetten met kerst. Je kunt ook luchtverfrissers kopen; deze zijn verkrijgbaar in een spuitbus, maar je kunt ook luchtverfrissers kopen die je in het stopcontact kunt steken voor een langer effect. Extra tip: denk je dat de muffe geur veroorzaakt wordt door een vochtprobleem, maar weet je dit niet zeker? Schaf dan een vochtmeter aan om erachter te komen of dit de oorzaak is van je probleem.

Heb jij wel eens last van een muffe geur in huis?

samenwerkingGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *