Een uitwisbaar notitieboek van Moyu + andere goodies

Een uitwisbaar notitieboek van Moyu + andere goodies

Mijn zusje was al een tijdje helemaal wild van haar uitwisbaar notitieboek van Moyu. Toen mijn vader op sterven lag, woonden we beide weer een soort van in ons ouderlijk huis. Laaiend enthousiast was ze toen ze haar pakketje in huis kreeg, ze raakte niet uitgepraat over hoe geweldig dit notitieboek was. Nou ik kan haar gevoel beamen, want ik stuiterde ook door het huis toen mijn pakketje op de deurmat plofte.

Uitwisbaar notitieboek Moyu

Een uitwisbaar notitieboek, een boekje waar je gewoon op kunt schrijven en wat je daarna kunt wissen en hergebruiken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar, dat is het niet. Het is Moyu gelukt om een aantal artikelen op de markt te brengen die uitwisbaar zijn en ik mocht ze uit proberen. Hieronder mijn bevindingen over deze artikelen die wij mochten ontvangen, maar eerst even dit!

moyu notebooks beoordeling
bron: Moyu

Wie en wat is Moyu?

Moyu is een bedrijf dat is opgericht door twee mannen uit liefde voor de natuur en dan vooral het behoud van bomen. Als je je bedenkt dat er elke minuut van de dag een oppervlakte ter grootte van 40 voetbalvelden groot aan bomen wordt gekapt, dan schrik je toch behoorlijk of niet? Papier wordt immers gemaakt van hout en aangezien er wereldwijd per dag aardig wat papier doorheen gaat moeten er dus ook heel veel bomen gekapt worden om aan die vraag te kunnen voldoen.

Moyu bedacht een concept waarin dit anders kon. Het uitwisbaar notitieboek. Een boekje waarin jij van alles kunt noteren, gemaakt uit steenpapier. Steenpapier zul je nu denken? Ja het is echt papier gemaakt van steen. Hoe dit proces in zijn werk gaat dat zal ik je besparen maar neem van mij aan dat het super is!

Steenpapier is gladder van oppervlak dan dat gewoon papier is, waardoor het in combinatie met het gebruik van de Moyu Pen uitwisbaar is. De Moyu pen is voorzien van een speciale inkt en laat zich met een vochtig doekje volledig uit wissen. Het gebruik van een ander soort pen dan de Moyu Pen is af te raden, omdat dit niet uitwisbaar is. Zo zal het doel waar Moyu voor staat dus niet bereikt worden. Ook is het ineens een “duur” boekje als je het maar 1 keer kunt gebruiken natuurlijk.

uitwisbare agenda

Het duurzaam uitwisbaar notitieboek en mijn bevindingen

Toen ik het uitwisbaar notitieboek 2.0 binnen kreeg, was ik heel aangenaam verrast bij het zien van de inhoud. Ik zag een mooi 40 pagina’s tellend boekje in een handig a5 formaat in een ringband die is ingedeeld in onder andere een To Do list en een weekplanner. Ook is er ruimte voor om een bulletjournal bij te houden op gestippeld papier en is het boekje voorzien van geruit en gelinieerd papier. Bij dit notitieboek hoort ook een Moyu Pen, welke speciaal bedoeld is om in het uitwisbaar notitieboek te schrijven en een Cleaning Cloth om alles weer te kunnen wissen. 

Pocket To Do List

Ook deze heb ik naar alle tevredenheid mogen testen. Een handig overzicht waar jij je taken kunt noteren en afvinken wanneer jij ze gedaan hebt. In de verpakking zijn 3 van deze To Do Listen te vinden. Een voor jezelf en twee om weg te geven of gewoon lekker zelf te houden als reserve. De speciale Moyu Pen en het Cleaning Cloth zitten er niet bij als je deze via de website koopt, maar ze zijn wel apart te verkrijgen. De Pocket To Do List is wel tot 500 keer uitwisbaar en herschrijfbaar. Voordat je dit dus bereikt hebt ben je wel een hele tijd verder. Bedenk je eens hoeveel papier je nu minder hebt verbruikt, hoeveel bomen er nu minder gekapt zijn en hoeveel geld jij hebt bespaard!

moyu uitwisbaar notitieboek

Month Planner A4

Een handige planner op A4 formaat waar jij je afspraken op kunt noteren. Ingedeeld in vakjes waarin genoeg ruimte is om je afspraken in op te schrijven. De Moyu Pen en het Cleaning Cloth moet je er apart bij kopen, deze zitten niet bij in de verpakking maar zijn los te verkrijgen bij Moyu. Geen gekras meer op een kalender of in je agenda. Gewoon even wissen en veranderen en jouw planner blijft netjes en overzichtelijk. Niet alleen een besparing van papier maar ook nog eens altijd een overzichtelijk planning omdat foutjes snel te herstellen zijn.  

Wij hebben hem bij de laptop liggen, ideaal om 1 opzicht je maandplanning te zien. Ik heb mijn Purpuz familieplanner meegenomen naar mijn moeder en eigenlijk daar ook gelaten zodat jij deze kan blijven gebruiken. Toen mijn vader ziek was en we uiteindelijk zelfs een begrafenis in Corona tijd hadden, liep alles volgens een strakke planning. Alle afspraken moesten we opschrijven omdat al onze koppies helemaal vol zaten. De nieuwe planner van Moyu kwam dus als geroepen en stiekem vind ik het wel fijn dat er niet meer zo een mega blok ligt, maar een blaadje die je elke keer weer kunt uitwissen.

moyu

Eindconclusie

Mijn ervaring met de producten van Moyu is werkelijk fantastisch! Ze zijn niet alleen handig en mooi maar bovenal ook nog duurzaam. Wij zijn thuis helemaal om en zullen onze ervaringen zeker delen door iedereen aan te raden om over te stappen op het gebruik van het uitwisbaar notitieboek van Moyu gemaakt van steenpapier.  ( Nee, nee ik heb geen aandelen). Het klinkt nog steeds een beetje raar om papier van steen te gebruiken maar dit gaat zeker de toekomst worden.

Toch je creativiteit kunnen uiten op een vel papier met een pen in je handen maar het niet zomaar weggooien wanneer het niet gelukt is en weer een stukje boom vernietigd te hebben. Op deze manier red je dus weer een stukje van de natuur en werk je mee aan duurzaamheid. Mooier kan je het niet hebben toch? Iedereen die me kent, weet dat ik van het “echte” papier ben en niet van het digitale. Ik gebruik ook nog steeds oldscool een “echte” agenda. Ideaal is het dus dat je het elke keer kunt wissen.

Ik had niet helemaal door waar ik de sticker moest plakken voor de pen (aan de binnenkant van het uitwisbaar notitieboek), dus deze harrie in de warrie heeft het gewoon aan de voorkant geplakt. Nou, ik kan je zeggen dat het er niet lelijk door lijkt ofzo, ik vind het wel iets “classy” hebben eigenlijk.

Het enige minpuntje vind ik dat de kaft flexibel is. Hij scheurt denk ik niet makkelijk, maar vraagt toch wel iets meer zorgvuldigheid dan een hard kaft. Volgens mij heeft mijn zusje wel 1 met een hard kaft, want ik kan me niet herinneren dat zij er ook een ringbandje in heeft. Maar goed, nu heb ik tenminste een goed excuus om nog een boekje aan te schaffen.  

moyu notitieboek

De to do lijstjes zijn klein en ideaal als je ze mee wilt nemen ergens naar toe. Je kan er ook een boodschappenlijstje opschrijven. Zelf ben ik bang dat ik ze juist snel kwijt raak doordat ze erg klein zijn. Ik ben namelijk nogal een chaoot. Een persoon met 980 notitieboekjes, blokjes, papiertjes overal en nergens is dus helemaal om. Ik had net een planner gekocht bij de Hema,  ook helemaal leuk overigens, maar ik denk toch dat ik die weg ga geven. Dit notitieboek heeft gewoon alles in 1; to do lijstjes, een planner/agenda, gewone blaadjes. Eigenlijk alles wat je nodig hebt. Daarnaast is het uitwisbaar notitieboek licht in gewicht en kun je het makkelijk meenemen in je tas.

Je hebt overigens wel gewoon het gevoel dat je in een “echt” schrift aan het schrijven bent met een pen. Het voelt dan ook niet “nep” ofzo en het vlekt ook niet uit. Daar was ik van te voren namelijk een beetje bang voor.

De verzendkosten zijn gratis indien je bestelling 15 euro of hoger is. Wat mij betreft is dit echt een pluspunt en ik let hier ook altijd wel op als ik online aan het shoppen ben.

welk uitwisbaar notitieboek kiezen

Kortingscode Moyu

Ben jij na het lezen van mijn artikel ook enthousiast geworden en wil je ook een uitwisbaar notitieboek? Met de code Jasmina10 krijg je 10% korting op je bestelling op de website van Moyu. Zeg nou eerlijk, we houden allemaal wel van korting toch?

Benieuwd naar andere duurzame notitieboeken? En welke het beste bij jou past? Lees het hier!

Heb jij ook al een uitwisbaar notitieboekje?17 gedachten over “Een uitwisbaar notitieboek van Moyu + andere goodies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *