Mooiste plekjes Toscane, 10 tips

Mooiste plekjes Toscane, 10 tips

Toscane is een zeer populaire vakantiebestemming in het midden van Italië. De regio ligt direct aan de Tyrreense Zee. De winter is hier gematigd en in de zomer kan het erg warm worden. De lente en in de herfst zijn in deze regio regenachtig. Verschillende plekken in Toscane worden ook regelmatig gebruik voor in films en series. Het is niet zeker moeilijk om te bedenken waarom Toscane zo geliefd is. Toscane kent namelijk vele mooie steden maar ook zeker bijzondere dorpjes die een bezoek waard zijn. Daarnaast vind je hier ook mooie natuur landschappen. Voordat je naar Toscane vertrekt is het handig om de mooiste plekjes Toscane te kennen. Lees snel mee en ontdek wat ik de mooiste plekjes in Toscane vind.

Vind de mooiste sieraden in Arezzo

Een andere rustige en minder toeristische stad in Toscane is de stad Arezzo. Arezzo heeft net als vele andere steden een gezellig centrum en mooi centraal plein. Wat deze stad bijzonder maakt is dat hier in de middeleeuwen veel metaalbewerkers en sieradenhandelaren te vinden waren. Dit zie je ook vandaag de dag nog terug in de stad. Zo zijn er in Arezzo vele winkeltjes te vinden met sieraden. Een bekende bezienswaardigheid in Arezzo is de de kerk die daar staat. In de kerk zijn hele mooie fresco’s te vinden. Deze fresco’s beelden onder andere de geschiedenis van het kruis van Jezus uit.

Florence is de hoofdstad van Toscane

De eerste mooie stad die je in Toscane zou moeten bezoeken is Florence. Florence is de hoofdstad van Toscane. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is de kathedrale basiliek. Deze kathedraal is het symbool van de stad en de op drie na grootste kathedraal van Europa. Ook vind je in Florence een bekende middeleeuwse brug over de rivier de Arno. Deze brug heet Ponte Vecchio en is een echte aanrader tijdens een bezoek aan Florence. Daarnaast zijn er in Florence meerdere musea te vinden met kunstwerken van verschillende beroemde kunstenaars. Denk hierbij onder andere aan werken van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël en Botticelli. Florence was 1 van de eerste mooiste plekjes in Toscane die wij bezochten.

Florence

Een dorpje op de hoogste heuvel van Toscane

Het dorpje Montepulciano bevindt zich op de hoogste heuvel van Toscane. Dit dorp bevindt zich in een hele groene omgeving. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op de omliggende groene omgeving. Montepulciano staat bekend om de rode wijn die enkel rond dit dorpje wordt geproduceerd. Je kunt in Montepulciano dan ook een rondleiding doen door de bekende wijnkelders. Een rondleiding wordt door veel mensen gecombineerd met een uitgebreide wijnproeverij. Je kunt daarnaast echter ook in een van de restaurants genieten van de bekende wijn. Vele van de restaurants deze wijn namelijk op de kaart staan.

Bekijk de bekende toren van Pisa

Vrijwel iedereen kent de toren van Pisa wel. Deze toren staat in de stad Pisa en is bekend geworden omdat hij scheef staat. Dat de toren scheef staat komt door de moerassige grond die hier ligt. Pisa kent echter nog meer bijzondere gebouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Dom van Pisa welke naast de toren van Pisa staat. De Dom van Pisa is zowel van buiten als binnen uitgebreid versierd. Ook de Baptisterium is een mooi gebouw om te bezoeken. Dit gebouw staat achter de Dom van Pisa en is de grootste doopkapel van Italië. De Baptisterium heeft net als de Dom van Pisa heel erg veel versieringen aan de buitenkant. De binnenkant van de Baptisterium is daarentegen minder versierd. 

toren van pisa

Ontdek het historische centrum van Lucca

Lucca is een rustigere stad in vergelijking met andere bekende steden in Toscane. Als je van historie houdt is een bezoek aan Lucca zeker aan te raden. Lucca heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld voor onder andere Julius Caesar en Napoleon. De stadsmuren uit de Renaissance zijn ook nu nog te bezoeken. Vanaf deze muren heb je gelijk een mooi uitzicht van het centrum van de stad. De stad is gesticht door de oude Romeinen en dit kun je ook nu nog in de stad terug zien. Zo is de opbouw van de stad erg bijzonder, ook stond hier vroeger een Romeins amfitheater.

De grot van de wind

In het noorden van Toscane kun je een grot bezoeken. Deze grot ligt in Vergemoli en heet Grotta del Vento wat de grot van de wind betekent. Zoals de naam al doet vermoeden staat er in de grot een zachte wind. Deze wind wordt veroorzaakt door de temperatuurverschillen van de grot en de warmere lucht. Daarnaast zijn er zijn twee ingangen op verschillende hoogtes die bijdragen aan de wind. De temperatuur in de grot is stabiel en lager dan de temperatuur buiten. Dit zorgt ervoor dat veel mensen naar de grot toe komen om af te koelen. De grot is daarnaast ook prachtig om te zien door stalagmieten en heldere meertjes die hier binnen te vinden zijn.

Bezoek een paardenrace in Siena

Siena is een stad die bekend staat om de middeleeuwse uitstraling. Siena heeft een heel erg mooi en bekend stadsplein in de vorm van een schelp. Een ander kenmerk van de stad Siena zijn de golvende straatjes. Deze straatjes zijn smal en lopen tussen de vele hoge gebouwen door. Terwijl je door de straatjes loopt zal je al snel merken dat deze constant omhoog en omlaag lopen. Een ander ding waar Siena bekend om staat is de paardenrace die daar wordt gehouden. Deze paardenrace wordt twee keer per jaar gehouden op het stadsplein. Mocht dit je leuk lijken is het dus een goed idee om Siena te bezoeken tijdens de paardenrace.

met kinderen naar siena

De torens van San Gimignano

San Gimignano is een dorpje in Toscane die bekend is om de indrukwekkende torens die daar staan. Het is een middeleeuws dorp en de torens staan er al eeuwen lang. De torens zijn lang geleden gebouwd door adellijke families om hun macht te tonen. Hoe hoger de toren was hoe belangrijker de familie. Lang niet alle torens die er ooit zijn gebouwd staan er vandaag de dag nog. Vele torens zijn door de jaren heen namelijk afgebroken. Wel heb je de mogelijkheid om een van de torens te beklimmen. Vanaf de toren heb je een goed uitzicht over de omliggende omgeving. Dit is misschien wel 1 van de mooiste plekjes in Toscane,

Kom tot rust in Saturnia

Een perfecte plek om tot rust te komen zijn de thermen in Saturnia. Deze thermen bevinden zich midden in de natuur wat zorgt voor een extra ontspannen gevoel. De baden van deze thermen werden vele jaren geleden al door mensen gebruikt. Dit heeft onder andere te maken met de warme temperatuur die het water het hele jaar door heeft. De baden zijn namelijk rond de 37 graden waardoor ze ook in de winter goed kunnen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de baden erg goed zijn voor de huid en luchtwegen. Dit komt door de koolstofdioxide en waterstofsulfide die in het water zitten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *