Mooiste kustplaatsen Zuid Frankrijk, perfect voor een roadtrip

Mooiste kustplaatsen Zuid Frankrijk, perfect voor een roadtrip

Zuid Frankijk is een zeer populaire vakantiebestemming. Dit komt onder andere doordat het weer hier goed is. De zomer is lang en de temperatuur ligt in de zomer gemiddeld rond de 30 graden. Ook kun je in Zuid Frankrijk genieten van heerlijk eten. Een bijkomend voordeel is dat Zuid Frankrijk vrij gemakkelijk en snel op meerdere manieren te bereiken is. Er zijn in Zuid Frankrijk vele mooie kustplaatsen die mensen graag bezoeken. Dit zijn de mooiste kustplaatsen Zuid Frankrijk die je zeker moet kennen. Naast de mooie stranden vind je in deze plaatsen ook verschillende bezienswaardigheden. In deze blog kun je lezen wat de mooiste kustplaatsen in Zuid Frankrijk zijn.

De luxe stad Cannes

Cannes is een bekende stad in Zuid Frankrijk waar elk jaar weer veel mensen heen gaan. De stad is onder andere bekend geworden door het filmfestival dat elk jaar in de stad wordt gehouden. Cannes wordt vaak beschreven als een luxe stad. Dit komt voor een deel door uitgebreide jachthavens die hier te vinden zijn. Ook zijn er vele winkelstraten te vinden waar je uitgebreid kunt gaan winkelen. Naast de winkelstraten kun je ook over de markten lopen om unieke dingen te vinden. Tijdens de lunch kun je terecht op het terras van een van de vele restaurants. Wanneer het avond wordt zijn er ook enorm veel restaurants te vinden waar je heerlijk kunt dineren. Dit was overigens 1 van de eerste kustplaatsen in Zuid Frankrijk die wij bezochten.

Het oude centrum van Saint-Tropez

Saint-Tropez is een andere stad waarbij vaak gelijk gedacht wordt aan luxe. Hoewel je in Saint-Tropez zeker veel luxe kan vinden heeft deze plek nog veel meer te bieden. Zo heeft Saint-Tropez ook een heel mooi oud centrum. In het centrum loop je door vele oude straatjes. Je zult hier veel pastelkleurige gebouwen zien en een kerk die hier goed bij past. Deze kerk heeft een gele toren waardoor hij erg kenmerkend is en gelijk zal opvallen. Ook vind je in het centrum gezellige en levendige pleinen. Dit alles is een groot contrast met de luxe uitstraling waar vaak aan wordt gedacht.

Bewonder de bouwwerken in Nice

Nice is een zeer bekende stad aan de kust van Zuid Frankrijk. In Nice kun je vele bouwwerken uit de barokperiode bekijken. Een van deze bouwwerken is de Sainte-Réparate kathedraal. Deze kathedraal is vernietigd en opnieuw opgebouwd in barokstijl. Het interieur van de kathedraal is geïnspireerd op dat van de Sint-Pietersbasiliek die in Rome staat. Een ander zeer bekend gebouw is de Chapelle de la Miséricorde. Dit gebouw staat in de top vijf mooiste barokgebouwen van de wereld en is dus zeker het bezoeken waard. Ook aan de binnenkant is de barokstijl goed terug te zien. Het is daarom zeker aan te raden om bij dit gebouw naar binnen te gaan.

De grote stad Marseille

Marseille is de op een na grootste stad van Frankrijk. Ook is Marseille de belangrijkste havenstad van Frankrijk. De Grieken hebben in Marseille een haven gebouwd die nog lang in gebruik is gebleven. Dit is nu de oude haven en het symbool van Marseille. De oude haven wordt tegenwoordig vooral nog gebruikt als jachthaven. De oude haven is erg gezellig en je kunt hier een leuke wandeling maken. Langs de oude haven zijn vele cafés en terrasjes te vinden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een wandeling te maken over de boulevard. Hier zijn vaak muzikanten te vinden wat ook weer zorgt voor een gezellige sfeer.

Bekijk de kunt in Antibes

Antibes is een plaatsje dat bekend staat om kunst. Er zijn vele kunstwerken gebaseerd op dit plekje in Zuid Frankrijk. Een aantal afbeeldingen van schilderijen van deze plek zijn hier geplaatst. In het centrum van Antibes zijn schilderijen van onder andere Picasso en Monet te vinden. Op deze manier kun je het schilderij vergelijken met de plek in het echt. Als je van kunst houdt dan is een bezoekje aan het museum ook zeker de moeite waard. In Antibes vind je Musée Picasso waar je kunst van Picasso kunt bekijken. Doordat het museum zich bevindt in een kasteel heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. 

De kenmerken van La Rochelle

La Rochelle heeft een rijke historie die ook vandaag de dag nog goed te zien is. Deze historie kun je onder andere zien wanneer je een bezoek brengt aan de oude haven. Bij de oude haven zul je ook gelijk de 3 kenmerkende torens van La Rochelle zien. Voor een goed uitzicht kun je de toren beklimmen. Een ander kenmerk van La Rochelle is het aquarium dat zich hier bevindt. Dit is namelijk het grootste aquarium van heel Europa. Een laatste aanrader is de markthal, hier kun je vis en verschillende schaaldieren vinden. Daarnaast zijn er op de markt ook bijzondere streekproducten te vinden.

Geniet van het strand in Cassis

Wanneer je graag wandeld is Cassis de ideale bestemming. Er zijn hier meerdere wandelroutes te vinden met prachtige uitzichten. De stad Cassis heeft ook mooie twee stranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Deze stranden behoren tot de mooiste stranden van Frankrijk. Plage de la Grande Mer is het grootste strand en ligt naast de haven. Dit is ook gelijk het meest bezochte strand. Plage Du Bestouan is een kleiner en rustiger strand. Dit komt voornamelijk omdat het iets verder weg ligt van de haven en minder bekend is.

De kleurrijke huisjes van Menton

Menton heeft een hele gezellige uitstraling door de vele gekleurde huisjes die daar staan. Menton heeft daarnaast een leuk historisch centrum met vele winkels. Ook heeft Menton een mooi zandstrand met een boulevard vol restaurants en winkeltjes. Een van de kenmerkende dingen die je zeker niet zal missen is de klokkentoren. Iets anders wat je in Menton veel zal terugzien zijn citroenbomen. Behalve de citroenbomen in de stad zijn er in Menton ook tropische tuinen te vinden. Menton ligt dicht bij de grens van Italië wat een dagtrip naar Italië goed mogelijk maakt. Ik denk dat dit plaatsje wel behoord tot 1 van de mooiste kustplaatsen in Zuid Frankrijk.

Zuid Frankrijk

Bezoek het vissersdorpje Collioure

Een ander dorpje dat dicht bij de grens ligt is Collioure. Dit dorp ligt namelijk dicht bij de grens met Spanje. Collioure is een vissersdorpje en minder bekend dan de eerder genoemde plekken. Toch is Collioure een prachtig dorpje waar veel kunstenaars hun schilderijen op hebben gebaseerd. De lucht is hier zeer blauw en de zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar. Iets wat zeker niet te missen is is het kasteel midden in het dorp. Dit kasteel is open voor toeristen en zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf dit kasteel heb je onder andere een prachtig uitzicht op de zee.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *