10 mooie plekken in Luxemburg

10 mooie plekken in Luxemburg

Het zal je vast niet voorbij zijn gegaan: alles is en wordt duurder. Eten, drinken, vakanties, goederen en diensten en etentjes. Nu alles eindelijk een beetje voorbij lijkt te zijn met betrekking tot corona, begint het volgende probleem: de oorlog en de prijzen. De prijzen zijn ongekend hoog. Wat je ook doet en waar je ook heengaat. Helaas is dit een ongunstige tijd om op vakantie te gaan, maar gelukkig betekent dit niet dat je helemaal niks kunt doen. Op een paar uurtjes rijden ben je al in Luxemburg, waar de benzine overigens veeeeeel goedkoper is. Tevens is Luxemburg uitermate geschikt voor een romantisch weekendje weg. Maar wat zijn nou echt mooie plekken in Luxemburg?

Mooie plekken Luxemburg

Mooie plekken bewonderen is altijd een goed idee. Dat kun je doen binnen Nederland of België, maar ook in het piepkleine land Luxemburg. Luxemburg is een bestemming waar je niet snel aan denkt als je mooie plekken wil bezoeken. Vaak is het een land waar je even snel doorheen rijdt om op de bestemming van een van de zuidelijke landen te komen. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is dat Luxemburg een erg sfeervol land is en waar je de leukste dorpjes kunt vinden. Bovendien kun je hier genieten van de prachtige natuur. Luxemburg kun je vinden ten zuiden van België en zoals ik al zei is Luxemburg vrij klein. Sterker nog: Luxemburg is één van de allerkleinste landen van Europa. Maar, klein is fijn! Luxemburg is een prachtig land. Hier wonen circa 500.000 mensen.

Om Luxemburg iets meer onder de aandacht te brengen bespreek ik in deze blog de 10 mooiste plekken in Luxemburg. Je hoeft je zeker niet te vervelen in dit kleine, super gezellige land. Na het lezen van deze blog kun je wellicht nog eens een keer overwegen om tóch even met de auto naar Luxemburg te gaan.

Luxemburg stad

De hoofdstad mag natuurlijk ontbreken in het lijstje van de 10 mooiste plekken in Luxemburg. Er zijn in Luxemburg stad veel verschillende kantoren en banken te vinden. Er zijn verschillende bouwwerken te vinden, waarbij politiek centraal staat. Met name in het oude gedeelte van Luxemburg stad zijn verschillende mooie plekjes te vinden, waarbij je kunt denken aan Chemin de la Corniche. Dit is volgens velen de mooiste promenade van Europa. Als je een leuke citytrip wilt, dan kun je hier heen gaan voor een geslaagde reis. Ook voor de winkelliefhebbers is dit dé plek. Laat jezelf verdwalen in de leuke winkeltjes die in deze stad te vinden zijn.

Esch Sur Alzette

Zoals ik al zei is Luxemburg de grootste stad van Luxemburg. Het is tevens de hoofdstad. De stad die na Luxemburg stad de grootste is, is Esch Sur Alzette. Deze stad heeft maar liefst 30.000 inwoners en ligt aan de Alzette. De Alzette is een rivier. In Esch Sur Alzette is genoeg te beleven. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om verveling. Je kunt hier onder andere essentiële musea vinden, kunstgalerijen, schouwburgen en monumenten. Al snel wordt duidelijk dat Esch Sur Alzette de stad is van architectuur en cultuur. Door het winkelcentra heb je ook gegarandeerd een geslaagd dagje

Echternach

De oudste stad van Luxemburg is te vinden op de grens met Duitsland. Deze stad heet Echternach. Echternach kent een rijke geschiedenis. Sterker nog: je kunt hier tot op de dag van vandaag nog overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen. Hier wonen naar schatting ongeveer zo’n 5000 inwoners. Het is een vrij bekende stad. Dit heeft Echternach te danken aan haar bijzondere bezienswaardigheden en mooie stadsplein. Er zijn ook nog overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Dichterbij kan geschiedenis niet komen!

Bourglinster

Wellicht vind je het leuk om naar meerdere plekken op één dag te gaan. Gelukkig is Luxemburg niet zo groot, dus dat is goed mogelijk! Op een afstand van zo ongeveer 20 minuten rijden met de auto van Luxemburg stad af, vind je Bourglinster. Dit is een kleinschalig dorpje. Met kleinschalig bedoel ik dan ook echt klein. Hier vindt je circa 750 inwoners. Toch kun je hier wel iets bijzonders bewonderen, namelijk Chateau Bourglinster. Dit is het kasteel van dit dorp. Dit kasteel is in de twaalfde eeuw gemaakt, maar er wordt nog steeds volop gebruik gemaakt van dit kasteel. Bijzonder toch? Het wordt alleen niet meer als kasteel gebruikt, maar als een restaurant. Er worden soms ook concerten, conferenties en tentoonstellingen gehouden. Kortom, een toffe plek!

Beaufort

Er is nog een leuk dorpje te vinden in Luxemburg: Beaufort. Dit dorpje hoort zeker op de lijst van de 10 mooiste plekken in Luxemburg. Je vindt hier een burcht die afstamt uit de 12e eeuw. Een aanrader als je van geschiedenis houdt! Je kunt in de burcht zowel de Romaanse als Gotische bouwstijl herkennen. Mocht je een dagje geschiedenis willen combineren met een lekker etentje, dan is dat goed mogelijk. In het centrum van Beaufort zijn genoeg restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten.

Vianden

In het noorden van Luxemburg is ook nog wat te beleven natuurlijk! Hier vind je onder andere het dorpje Vianden op de grens met Duitsland. Vianden is uitermate geschikt voor een rijke geschiedenis. Het is één van de oudste dorpen die je kunt vinden in Luxemburg. Je hebt een stoeltjeslift die je naar boven kan brengen en een prachtig kasteel. De laatste keer dat ik in Vianden was, was toen Farah 2 weken oud was. Ik heb zulke mooie herinneringen aan dit stadje. Vooral mooie herinneringen aan mijn vader, die er inmiddels niet meer is.

Vianden, mooiste plekken Luxemburg

Müllerthal

Müllerthal is een leuke plek in Luxemburg waar je heerlijk kunt wandelen en behoort tot 1 van de mooiste plekken in Luxemburg. In ieder geval als het gaat om natuur! Van heuvels tot watervallen en zandstenen. De watervallen moet je overigens wel echt zoeken. Je kunt geen adres in je navigatie zetten, want er is geen adres van bekend. Wij reden er dan ook eerst gewoon voorbij.

Larochette

Voor gezelligheid kun je naar Larochette. Hier vind je onder andere een kleinschalig marktpleintje met cafeetjes en winkels. De sfeer zit hier altijd goed in.

Moselle Valley

Als je van wijn houdt, dan is Moselle Valley de perfecte plek voor jou. Dit is namelijk een vallei vol wijngaarden! Uiteraard kun je een wijnproeverij houden en een hapje eten, terwijl je een prachtig uitzicht hebt.

Clervaux

Last but not least: Clervaux. Dit is een dorp die je kunt vinden in het noorden van Luxemburg. Clervaux behoort zeker op het lijstje van mooie plekken in Luxemburg, want je vindt hier een abdij, kasteel, oude kerkjes en een burcht.

Heb jij al eens 1 van deze mooie plekken in Luxemburg bezocht?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *