Monschau, een plaatje uit een sprookjesboek

Monschau, een plaatje uit een sprookjesboek

Als je echt even wilt bijtanken en uitrusten, dan moet je naar Monschau gaan. Monschau ligt gelegen in de prachtige Duitse Ijffel met ongeveer 12.000 inwoners. Bovendien is het niet ver bij de Nederlandse grens vandaan. Monschau in het midden van het natuurpark De Hoge Venen-Eifel op de grens tussen België en Duitsland. Naast de kernstad Monschau zelf behoren sinds 1972 nog acht andere dorpen en gehuchten tot de gemeente. Erg leuk om even door heen te rijden tijdens je roadtrip en de buurt te verkennen. Aangezien er in Monschau zelf niet heel veel te doen is.

Monschau Duitsland; Tips, ervaringen en bezienswaardigheden in dit toeristische dorpje in de Eiffel

Burg hotel

Zodra je in Monschau bent, heb je het gevoel dat je in een sprookjesboek bent beland. De hellingen en de smalle straatjes vond ik toch een beetje spannend tijdens het rijden. Wij verbleven in het Burg hotel.  Een klein hotel die gerund wordt door een Pakistaanse eigenaar die geboren en getogen is in Amerika. De eigenaar houdt van een praatje en wilt je helpen waar hij dat kan. Toen hij zag dat we geen vleeswaren aten bij het ontbijt vroeg hij nieuwsgierig of we vegetarisch waren. Toen ik vertelde dat we moslim zijn en alleen halal eten, nam hij snel het vlees mee. Vervolgens dook hij de keuken in om “spicy eggs” voor ons te maken. Super lekker en genoeg voor een heel weeshuis.

Monschau Duitsland; Tips, ervaringen en bezienswaardigheden in dit toeristische dorpje in de Eiffel

Uit eten

In Monschau zelf is niet heel erg veel te doen. Bovendien verbaasde me dat in het weekend ’s avonds bijna alles dicht was. Zelfs de meeste cafeetjes en restaurantjes waren dicht. Weliswaar lag dit ook aan de periode dat we er waren (begin juni). Toen we ’s avonds tegen 20 uur ergens wat wilden eten, hadden we alleen maar de keuze uit 2 tentjes, best beperkt dus.

Monschau Duitsland; Tips, ervaringen en bezienswaardigheden in dit toeristische dorpje in de Eiffel

Uitjes omgeving Eiffel

Wil je je niet vervelen? Ontdek dan de dorpjes die om Monschau heen gelegen zijn. Ik vind Monschau persoonlijk alleen een plek om lekker uit te rusten. Wij verbleven er 3 dagen, meer dan genoeg. Wil je echt actief zijn tijdens je trip, dan kun je het beste 1 van Duitsland’s andere mooie dorpen en steden bezoeken. Vind je het niet erg om een stukje verder te moeten rijden? Dan is de Geierlay hangbrug ook super mooi om te zien.

Ben jij wel eens in de Duitse Eifel geweest? Welke plek heb je toen bezocht?1 gedachte over “Monschau, een plaatje uit een sprookjesboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *