Moedermelk sieraad als symbool van mijn doorzettingsvermogen

Moedermelk sieraad als symbool van mijn doorzettingsvermogen

Er zijn verschillende rages elk jaar opnieuw. Sommige blijven en sommige verdwijnen. Een mooie traditie wat vanuit Amerika naar Nederland is overgewaaid is bijvoorbeeld de baargoud. Na je bevalling heb je natuurlijk je grootste cadeau al in je armen, je kindje. Maar om nog meer gewaardeerd te worden door je partner is er dus de baargoud. Klinkt best wel gek he? Het gaat om het gebaar en hoeft niet perse een sieraad van goud te zijn. Het kan ook een designer item, dagje wellness of iets anders liefs zijn waardoor jij je net iets specialer voelt na de bevalling. Ik kreeg trouwens wel goud, prachtige oorknopjes met hartjes, omdat ik hem nog een hartje had gegeven. Buiten het baargoud is er nu dus ook de moedermelk sieraad. Ik heb deze cadeau gekregen als een symbool van mijn doorzettingsvermogen. Doorzettingsvermogen heb je namelijk nodig in het avontuur wat borstvoeding geven heet.

Borstvoeding

Borstvoeding geven is een mooi en intiem moment met je kindje. Je kindje heeft in het begin alleen maar jouw moedermelk nodig om te kunnen groeien. Dit is een heel mooi proces maar niet iedereen kan of wilt borstvoeding geven. Er wordt geadviseerd om dit voor de eerste 6 maanden wel te proberen als daar je behoeftes bij liggen. Het kan alleen zo zijn dat je door bepaalde horrorverhalen hier helemaal geen zin in hebt of misschien wel bang bent om te gaan beginnen. Het is namelijk inderdaad een dagtaak.

Mamamelk

Voornamelijk in het begin zal je kindje ongeveer elke 2 a 3 duur willen drinken. Dit houdt in dat je 12 keer per dag bezig bent met voeden en kolven.

Daarbij komen dan ook nog de ongemakken van stuwingen, lekkende borsten en eventuele pijn om de hoek kijken. In het begin kan het inderdaad even pijn doen maar over het algemeen is dit niet iets normaals. Bij mij deed het vreselijk veel pijn, Farah was super ongeduldig en gulzig. Dit resulteerde dat ik op dag 1 al kapotte tepels vol bloed had. Ik zat er doorheen en dacht dat ik dit nooit zou vol houden.

Ik weet nog dat ik mij in het ziekenhuis afzette tegen de achterkant van mijn bed om de pijn te kunnen verdragen. Daarom is een lactatiekundige eigenlijk altijd wel aan te raden. Hun kunnen je adviseren hoe je het beste kan voeden maar ook controleren of je wel genoeg voeding aanmaakt voor je kindje of wat eventueel de reden is waarom het veel pijn doet. Maar de pijn verdween, Farah werd minder gulzig en ik kan nu vol overtuiging zeggen dat mamamelk geven het mooiste is wat ik voor mijn kleine meid kon doen.

wat te doen met moedermelk

Flesvoeding

Of je nu borstvoeding geeft of flesvoeding, je kindje zal groeien en vol zitten. Daarbij heeft flesvoeding ook heel veel verschillende voordelen. Zo kan je namelijk precies zien hoeveel melk je kindje binnenkrijgt en kan je de voedingen afwisselen met je partner. Overigens deed ik de laatste ook met borstvoeding door te kolven. Daarbij mag je alles weer eten en drinken, minder kans op tepelkloven en borstontsteking en je hoeft niet op te passen met medicijnen.

Flesvoeding heeft ook zo zijn nadelen, de spijsvertering van je kindje kan hier namelijk minder goed tegen, waardoor ze dus sneller verstopt zitten. Het is wat aan de duurdere kant en je moet het altijd in huis hebben en met je mee nemen. Als je dus ergens naar toe gaat moet je er zeker van zijn dat er wel een plek is waar je de melk kan opwarmen. Jouw lichaam past zich aan, aan de behoeften van je kindje.

Bij flesvoeding kan dit niet. Ik ben dus ontzettend dankbaar dat ik borstvoeding heb mogen geven. Maar ik besef me ook dat dit niet voor iedereen weggelegd is en ondanks dat ze ook wel groot zou worden van kunstvoeding, voelde het voor mij niet goed om over te stappen. Ik was en ben nog steeds er van overtuigd dat het geven van borstvoeding, hoe moeilijk het soms ook is, het mooiste is wat het je je kind kan geven. Moedermelk is wat mij betreft toch de beste voeding die je je kind kunt geven, ondanks dat je er ook dingen voor moet opofferen. Maar goed iedereen moet doen waar zij zich zelf goed bij voelt want er zijn ook situaties waarin borstvoeding geven echt niet kan. Dan is het fijn dat er ook nog andere opties zijn.

Moeder melk sieraad

Juist omdat borstvoeding geven zo een heftige maar dankbare taak is voor je kindje moet je het proces eigenlijk niet perse voor lief nemen. Misschien heb je wel tegen jezelf gezegd dat je minstens 6 maanden borstvoeding wilt geven maar kom je er na 1 maand achter dat dit niet het beste is voor jou en je kindje. Het is dan helemaal niet erg om te stoppen. Het zelfde geldt dat het niet erg is om langer dan die 6 maanden borstvoeding te geven. Het maakt dus niet uit hoelang je het doet of deed en hoe het je verging, vergeet dit moment nooit meer door een moedermelk sieraad te kopen of eventueel te krijgen.

Moedermelk wordt namelijk ook wel goud genoemd. Het is iets wat jouw lichaam zelf heeft gemaakt en wat zeer waardevol is. Tevens is een moedermelk sieraad een aandenken, een herinnering aan jou doorzettingsvermogen en iets leuks voor later. Ik wilde al heel lang een moedermelk sieraad laten maken maar had nog niet de juiste partij hier voor gevonden. Ik heb mijn afgekolfde melk dan ook bijna 2 jaar bewaard in diepvries haha.

Wat is een moeder melk sieraad?

Misschien denk je niet meteen aan het meest mooie moedermelk sieraad als je aan moedermelk denkt. Het zal je verbazen hoe mooi ze dit kunnen verwerken. Je hebt keuze in verschillende soorten modellen ringen en kettingen. De moedermelk lijkt ook wel op een steen. Het is dus niet dat iemand van veraf al kan zien dat je een sieraad draagt met je eigen moedermelk. Het is een symbool voor het avontuur wat je samen met je kindje bent aangegaan. Daarbij heb je altijd nog een klein beetje moedermelk dicht bij je.

moedermelk sieraad goud

Kun je een moedermelk sieraad maken met alle moedermelk?

Moedermelk is er in veel verschillende structuren en meestal in het wit of geel. Maar het kan ook zijn dat jouw moedermelk een andere kleur heeft door bepaald eten. Zo kan het namelijk ook groen, roze of blauw zijn. De kleur van jouw borstvoeding zal dan ook de kleur zijn die wordt verwerkt in het sieraad. Moedermelk kan erg vloeibaar, dik, klonterig,vet en stroperig zijn. Het maakt niet uit wat de structuur is, het is altijd mogelijk om er een moedermelk sieraad van te maken. Het grootste verschil zal de duur zijn. Als je namelijk vette moedermelk hebt is het wat lastiger dan als je hele vloeibare hebt. Ook hoef je niet bang te zijn voor de geur. Je zal dit niet ruiken in een sieraad.

As verwerken in sieraden

Bij Edelmederij Elize kun je ook as laten verwerken in sieraden. Dit is handig als een dierbare van je is gecremeerd. In mijn geloof is cremeren niet toegestaan en daarom kan je het as ook niet verwerken in een sieraad. Maar ik kan me daarentegen wel voorstellen dat het mensen troost kan bieden.

Ketting voor moeder

Heb je geen borstvoeding gegeven maar ben je wel op zoek naar een ander mooi sieraad die symbool staat, dan kun je natuurlijk ook een kettinkje met de naam van je kindjes laten maken. Vroeger waren kinderkopjes altijd helemaal in en mijn moeder droeg dan ook altijd een gouden ketting met 2 kinderkopjes. De eerste had ze van mijn vader gekregen toen ik geboren werd en een wat kleinere toen mijn zusje geboren werd.

Sieraad met naam

Eerder kon je al in een blog lezen dat Farah en ik beide een armbandje hebben met haar naam. Jerry heeft er ook 1, maar dan een wat stoerdere variant met haar initialen. Super vet want je bent toch een beetje met elkaar verbonden.

Levensboom juweel

Tegenwoordig wordt een levensboom in heel veel dingen verwerkt. Een levensboom staat vaak symbool voor groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, voor onsterfelijkheid en genezing. Eigenlijk is een levensboom dus ook een mooie manier om je kraamtijd af te sluiten. Ideaal als je geen borstvoeding geeft en toch iets leuks wilt.

Mijn moedermelk sieraad review

Ik heb mijn moedermelksieraad laten maken bij Edelsmederij Elize. Vanaf het eerste moment verliep het contact al heel goed, ik vond het namelijk toch best spannend om mijn moedermelk op te sturen. Ik kreeg een gefrankeerde enveloppe toegestuurd met daarin een soort buisje, waar ik wat druppels in moest doen doen. Vervolgens kreeg ik meteen een berichtje toen ze het binnen had. Dit vond ik erg fijn, want met de Post is het soms toch best spannend of het daadwerkelijk goed aankomt.

Binnen 6 weken werd het sieraad toegestuurd. Ik heb gekozen voor een “druppel” van goud. Ik draag namelijk alleen gouden sieraden omdat ik niet goed tegen zilver kan. Toen ik het doosje openmaakte kreeg ik kippenvel. Al mijn vreugde, doorzettingsvermogen, frustraties maar ook verdriet en pijn soms was verwerkt in een prachtige hanger. Ik raad elke moeder aan om een moedermelk sieraad te laten maken bij Elize, ter herinnering aan een prachtige periode die je misschien binnenkort moet afsluiten of al hebt afgesloten. Moedermelk is het beste en het mooiste wat ik mijn kind heb kunnen geven, ondanks de letterlijke bloed, zweet en tranen die het gekost heeft.

Ik ben heel blij met mijn moedermelk sieraad. Het herinnert mij aan een zware maar dankbare periode waar ik met een lach en een traan naar kan terug kijken. Daarbij past het sieraad overal bij en is het voor andere niet duidelijk te zien dat er moedermelk in verwerkt is. Hierdoor blijft het toch een beetje subtiel.

Op momenten dat ik twijfel aan mijn kunnen in het moederschap, geeft dit sieraad mij de kracht. Het moederschap is soms zo pittig en dat was mijn borstvoedingsperiode ook. Ik durf dan ook volmondig te zeggen dat ik trots op mezelf ben (en nee dat zeg ik niet vaak), dat ik heb doorgezet toen het niet makkelijk was. Want ik weet nog dat ik teleurgesteld was dat ik “maar” 14 maanden borstvoeding heb gegeven, terwijl dat helemaal niet nodig is. Want elke druppel die mijn kleine meid binnen heeft gekregen, heb ik haar met al mijn liefde gegeven.

Heb jij ook borstvoeding gegeven en ter herinnering een sieraad laten maken?7 gedachten over “Moedermelk sieraad als symbool van mijn doorzettingsvermogen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *