Moederdag bloemen, altijd goed als je je mams in het zonnetje wilt zetten

Moederdag bloemen, altijd goed als je je mams in het zonnetje wilt zetten

Moederdag en bloemen. Deze twee woorden zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op deze bijzondere dag in het jaar geef jij je moeder met liefde een mooie bos bloemen. Gewoon omdat zij, de meest belangrijke vrouw in jouw leven, het zo verdient. Maar welke moederdag bloemen moet je nu uitkiezen?

De betekenis van bloemen

Wist je dat bloemen een betekenis hebben? Elke bloem heeft weer een andere boodschap. Wij gaan ze hier niet allemaal benoemen maar halen er gewoon een paar tussenuit die mooi zouden staan in een schitterend boeket voor jouw moeder met moederdag.

De amaryllis. Deze bloem heeft de betekenis van betoverende schoonheid, en zeg nou zelf. Is jouw moeder niet gewoon de mooiste? De lelie staat voor geluk en iemand liefhebben. Met een margriet laat je haar weten dat zij jou gelukkig maakt. En kies je voor een orchidee dan kies je voor liefde, schoonheid en rijkdom.

Een roos is er in diverse kleuren, en elke kleur heeft weer een andere betekenis. Dat de rode roos de liefde vertegenwoordigt dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen, maar wist je bijvoorbeeld dat een oranje roos verteld dat je in vuur en vlam staat? Een roze roos zegt dat iemand jouw geheime liefde is en een witte roos dat het een onschuldige liefde is. Doe je witte en rode roze in 1 boeket dan zegt dit dat je voor altijd samen wilt zijn met die persoon. Een blauwe roos geeft goddelijke liefde aan.

Bijzonder, vind je ook niet? Ik vind dat in ieder geval wel. Heb je nu al een keuze kunnen maken of is je dat niet gelukt? Wij weten zeker dat een goede bloemist jou ook zeker wil helpen in het maken van je keuze dus raak maar niet in paniek.

Moederdag bloemen bezorgen

Vorig jaar was ik vanwege Covid 19 niet bij mijn moeder en koos ik er voor om bloemen te laten bezorgen. Je hebt tegenwoordig ontzettend veel aanbieders waar je online je bloemen kunt bestellen en ze op moederdag kunt laten bezorgen, jaja ook op zondag. Bij Greetz kun je een heel pakket laten bestellen, zo kun je naast bloemen ook wat lekkers, een beertje of een ander cadeautje toe te laten voelen. Weet je niet zeker of je moeder de hele dag thuis is? Bij Bloompost komen je bloemen door de brievenbus. Topbloemen en Euroflorist laten hun bloemen door een “echte” bloemist bezorgen.

Hoe houd je de bloemen mooi

Als jij een bos bloemen hebt gegeven of gekregen dan houd je ze natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mooi. Ik heb een aantal tips voor je die je kunt gebruiken bij de verzorging van bloemen.

  • Zorg voor schoon en vers water. Wil je het boeket lang mooi houden? Ververs het water dan met regelmaat.
  • Zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas zitten. Wanneer je de bladeren aan de steel laat hangen dan hebben bacteriën de kans om zich te vermeerderen. De stelen gaan dan rotten en de bloemen gaan dood.
  • Om het oppervlak te vergroten waarmee de bloem het water opneemt moet je de stelen schuin afsnijden. Doe dit wel met een scherp mes zodat het een mooi glad oppervlak is.
  • Zorg ervoor dat jij de bloemen in een schone vaas hebt staan.
  • Zet je vaas met prachtige bloemen niet op een tochtige plek. Ook een te warme plek is niet goed voor de bloemen. Sigarettenrook vinden bloemen ook niet zo prettig.
  • Bloemen hebben harde en zachte stelen. Bloemen met harde stelen vragen om warm water, terwijl dat bloemen met zachte stelen juist koud water willen hebben
  • Wanneer je ziet dat er 1 of enkele bloemen verwelkt zijn, haal die dan meteen uit de vaas. Dit geeft de andere bloemen meer kans om langer mooi te blijven en zo ziet je bos bloemen er ook langer mooi uit.

Bloemen voor moederdag, wat zijn de populairste bloemen?

Bloemen zijn populair en zeker met Moederdag.

Op dit moment staat de pioenroos met stip op 1. Het is dan ook echt een schitterende bloem die door veel vrouwen gewaardeerd wordt. In het begin, wanneer hij nog in de knop zit, is er misschien nog niet zoveel aan. Maar wanneer deze bloem zich ontsluit dan is het een en al schoonheid.

Op 2 staat de klassieke roos. Over de kleuren hebben we jou net al wat verteld dus dat gaan we nu niet meer doen. Maar deze bloem blijft dus wel tot de favorieten behoren.

Op 3 staat de tulp. Hoe kan het ook niet anders. Nederland zonder tulpen zou Nederland niet zijn. Deze bloem is wel heel erg seizoensgebonden en is er in alle kleuren die je je maar kunt bedenken.

Op de 4e plek een misschien iets minder bekende bloem, maar wel ontzettend mooi en in diverse kleuren te verkrijgen. De ranonkel. Deze bloem komt oorspronkelijk uit Midden-Azië maar via een omweg is deze dan toch uiteindelijk ook in Europa terecht gekomen. Ik koop ranonkels vaak in een stalletje langs de weg en vind ze echt prachtig op de tafel staan.

Op plekje 5 hebben heb ik de lelie neergezet. Je kunt met deze bloem alle kanten op doordat hij ook in vele kleuren te verkrijgen is. Ook zijn er verschillende vormen van deze bloem, alhoewel de trompetvorm misschien wel de meeste bekende is.

Op de 6e plek staat de gerbera. Deze prachtige bloem haalt echt vrolijkheid in huis. Door hun levendige en felle kleuren kan je eigenlijk niet om ze heen. Nederland is in het kweken van de gerbera één van de belangrijkste landen.

Op de 7e plek vind je de calla. De naam calla komt uit het Grieks en betekent mooi. Ook hierin zijn weer genoeg kleuren te vinden. Wist je dat de kelk van de calla eigenlijk een bloemblad is en de echte bloemetjes zich bevinden op de bloeikolf in de kelk? Bijzonder vind je niet?

Op plekje nummer 8 heb je de vrolijke zonnebloem. Een boeket zonnebloemen is echt een boeket om je op te fleuren. De aanwezige felgele kleur zorgt er dan ook wel voor dat het boeket niet te missen is.

Op de 9e plek ook een ietwat minder bekende bloem, de leeuwenbek. Deze bloem heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. Het lijkt echt op de bek van een leeuw.

En dan last but nog least op de 10e plek de anjer. Ook deze is weer in veel kleuren te verkrijgen. Hier is deze vooral bekend omdat Prins Bernard deze altijd in zijn revers droog. Elke dag stak hij daar een verse anjer in.

Dit was mijn top 10. Heb jij nu een mooie keuze kunnen maken? Geniet ervan! Laat je in de comments weten voor welke moederdag bloemen jij bent gegaan?4 gedachten over “Moederdag bloemen, altijd goed als je je mams in het zonnetje wilt zetten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *