Mindfull in je tuin bezig

Mindfull in je tuin bezig

Mindfull in je tuin bezig

Als we het hebben over mindfull tuinieren, betekent dat je met je volle aandacht bezig bent in je tuin. Mindfull staat namelijk voor ‘met aandacht’. Hoe heerlijk is het om geconcentreerd ergens mee bezig te zijn zonder afleiding. Hierdoor verminder je stress en geniet je meer van tuinieren of bepaalde klusjes in de tuin. Benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Lees dan verder en ontdek de verschillende tips, zodat jij ook lekker kunt tuinieren in de herfst.

Groen

Weet jij precies hoe je elke plant in je tuin moet verzorgen? Misschien niet, dan is het tijd om je daarin te gaan verdiepen. Stap één is alle planten herkennen, daarna kun je via internet eenvoudig vinden wat de juiste verzorging is. Zo kom je erachter welke planten wanneer teruggesnoeid moeten worden, welke zelfs verwijderd moeten worden en wanneer je de bloei kunt verwachten. Op deze manier ben je bewuster bezig met je (vaste) planten en zullen ze ieder jaar sterker worden. 

Lounge

Om goed tot rust te komen is een meditatie of loungeplek in je tuin een goede aanrader. Een comfortabele loungeset mag dus niet ontbreken. Kijk goed naar de diepte van een loungebank. Een lekkere diepe bank geeft veel ruimte om in te loungen. Hierin kun je ook prima in kleermakerszit op zitten, zonder dat je rug de rugleuning raakt. Deze loungeplek kun je meer privacy geven door voor weelderige planten te kiezen. Hoge palmen of zelfs kamerplanten zorgen voor beschutting én een natuurlijke uitstraling. 

Geluk

Heb je een tuinsetje in de tuin waar ‘s ochtends de zon opkomt? Dan is het heerlijk om hier de dag te starten met een kop koffie of thee. Pak er eens een boekje bij en schrijf op wat de geluksmomenten van de vorige dag waren. Of zet een nieuw doel op de planning voor de huidige dag. Door beter stil te staan bij deze momenten, ga je het meer waarderen. Een waterornament met stromend water op de achtergrond zorgt voor het ultieme rustmoment aan het begin van de dag. 

Verbinding

Om nog meer in verbinding te staan met je tuin, kun je ook eens kijken naar een blotevoetenpad. Dit is leuk voor kinderen, maar ook volwassenen genieten hiervan. Het prikkelen van je voetzolen door diverse ondergronden laat je als herboren voelen. Je voetzolen staan namelijk in verbinding met de meridianen in je lichaam die van je tenen naar je kruin gaan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *