Mijn wasroutine + mijn favoriete wasgeurtjes

Mijn wasroutine + mijn favoriete wasgeurtjes

Dat ik niet zo een goede huisvrouw ben, is eigenlijk geen geheim. Ik houd gewoon niet van het huishouden doen. Ik ben altijd druk en de vrije tijd die ik heb, besteed ik dan liever aan dingen die ik wel leuk vind. Om het wasgoed kan ik echter niet heen en soms lijkt het echt een “never ending story”. Ik word zenuwachtig van een uitpuilende wasmand en ik moet eerlijk bekennen dat ik wel happy wordt van de heerlijke wasgeurtjes die je door het huis heen ruikt als je net de beddengoed hebt gewassen. Wasstrips kunnen overigens een uitkomst bieden. Maar hoe ziet mijn wasroutine er dan uit? Je leest er alles over in deze blog.

De was verzamelen

Ik weet niet wat het is met mannen, maar ik kom er steeds meer achter dat niet alleen mijn man het presteert om zijn onderbroeken en sokken naast de wasmand te gooien in plaats van er in. Mijn zusje hoor ik er ook steeds vaker over klagen. Idem dito met vriendinnen. Ik ga dus altijd eerst een rondje door het huis heen en verzamel vervolgens alle rondslingerende sokken, onderbroeken, handdoeken etc en gooi ze in de wasmand. Met diezelfde wasmand loop ik dan naar beneden, waar onze wasmachine staat.

De was sorteren

Als Jerry de was draait, presteert hij het altijd om de witte handdoeken samen met zijn spijkerbroeken te wassen. Inmiddels heb ik dus de witte handdoeken vervangen door gekleurde. Ik werd niet echt happy van al die grauwe grijze handdoeken. Ik sorteer na het verzamelen van de was dus altijd de bonte was en de witte was. Wij hebben overigens een wasmand van de Ikea met 2 vakken, ideaal om bonte was en witte was te scheiden.

De droger is overleden

Helaas is mijn droger al een tijdje geleden overleden en ben ik nu op zoek naar een andere. Echter vind ik het toch een hoop geld in 1 x en wil ik niet impulsief de eerste de beste kopen. Mocht je na het lezen van deze blog de perfecte droger voor me weten, let me know! Dus zodra de wasmachine opengaat en alle heerlijke frisse wasgeurtjes me tegemoet komen, stop ik alles in een bigshopper en breng ik het naar mijn moeder. Haha! Erg he? Soms hang ik het wel gewoon op, op een wasrek hoor. Stiekem ben ik gewoon een luilak.

De was opvouwen

9 van de 10 keer heeft mijn moeder de wasgoed al voor mij opgevouwen en hoef ik het alleen nog maar in de kast te leggen. Als ik de was zelf heb opgehangen, dan laat ik het soms wel een dag langer hangen. Niet alleen omdat ik een luilak ben, maar ook omdat ik die wasgeurtjes altijd zo lekker vind ruiken. Helemaal als ik het beddengoed over de deuren heb gehangen.

Hoe vaak was ik?

Ik was om de dag. Toen Farah nog een baby was, waste ik eigenlijk elke dag. Dat kwam ook doordat ik haar was altijd apart waste en haar 3 keer per dag omkleedde. Ik deed dus de ene dag haar was en de andere dag onze was. Inmiddels was ik haar was gewoon mee met die van ons en heeft ze ook nog maar 1 setje kleding per dag, dus dat ik prima te doen.

Hoe start je een wasroutine?

  • Maak een planning. Zelf zet ik de wasmachine meestal aan voordat ik aan het werk ga. Ik haal het er uit tijdens mijn pauze of na het werk.
  • Betrek de kids bij je wasroutine. Farah heeft nu een fase dat ze met alles wilt helpen. Ze vind het dan ook geweldig om mij te helpen bij het verzamelen en sorteren van de was. Ook helpt ze me graag met de was opvouwen, maar op haar manier helpt ze me vooral van de wal in de sloot.
  • Laat je partner zijn eigen wasgoed in de kast leggen.
  • Laat het wasgoed niet te lang liggen. Als je een mega bult hebt, zie je door de bomen het bos niet meer.
De was stinkt

De was stinkt

Ken je dat? Je hebt je wasmachine aangedaan, de lekkerste wasgeurtjes toegevoegd en dan is het klaar en stinkt het. Verschrikkelijk! Dat je natte was stinkt, is vaak niet zomaar. Zo gebruikte Jerry altijd een halve liter wasmiddel omdat hij altijd dacht dat de was dan lekkerder zou ruiken. Nou niet dus. Ik kan je vertellen; je was stinkt naar natte hond. Verschrikkelijk!

Ga altijd op zoek naar de oorzaak van je stinkende was. Dit kan komen doordat je teveel wasmiddel gebruikt, maar ook doordat de was te lang nat blijft liggen in de wasmand of omdat je last hebt van wasluis. Je kunt dan zoveel lekkere wasgeurtjes toevoegen wat je wilt, maar dit zal niet helpen.

  • Laat je wasmachine altijd na een wasbeurt even open staan
  • Gebruik niet teveel wasmiddel
  • Draai regelmatig een wasje op 90 graden

Mijn favoriete wasgeurtjes

Ik gebruik voornamelijk de wastabs en ben niet zo een voorstander van waspoeder. Nu weet ik dat dat natuurlijk toch vaak wel een stuk voordeliger is, maar ik kies dan toch voor het gemak. De wasparels van Lenor zijn hierin mijn favoriet, echt een geurbooster voor je was. Ik gebruik de korrels overigens niet alleen voor de was. Ik stop ze ook in de stofzuigerzak en in mijn diffuser. De heerlijke wasgeurtjes ruik ik dus niet alleen na een dikke trommel vol wasgoed. Tevens is Robijn wasmiddel echt mijn favoriet. Wie kent deze niet? Volgens mij zijn we allemaal wel opgegroeid met dit schattige beertje. Voorheen kende ik overigens alleen de wasverzachter van Robijn maar inmiddels ben ik ook fan van de wasmiddel.

Wasmiddel pods aanbieding

Indien je mij op instagram volgt, weet je dat ik mijn boodschappen tegenwoordig online doe. Zelf voor mijn halal vlees ga ik niet meer naar de plaatselijke slager, maar ook dit laat ik gewoon thuisbezorgen. Waarom ook niet. Ik kies graag voor het gemak en deel mijn kostbare tijd zorgvuldig in. Mijn favoriete wasgeurtjes koop ik daarom ook graag bij de online drogist. Meestal koop ik wasmiddel pods in de aanbieding. Ik koop ze dan altijd in het groot in zodat ik weer een voorraadje heb. Op deze manier hoef ik er ook niet mee te slepen en wordt het gewoon lekker thuisbezorgd. Een Win-win situatie als je het mij vraagt.

Heb jij een wasroutine? Wat zijn jou favoriete wasgeurtjes?1 gedachte over “Mijn wasroutine + mijn favoriete wasgeurtjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *