Mijn goede voornemens 2020, is het me gelukt?

Mijn goede voornemens 2020, is het me gelukt?

Mijn goede voornemens 2020

2020, een welbewogen jaar. Een jaar vol met mooie herinneringen, maar ook verdrietige tijden. 2020 was echter ook het jaar dat mijn blog eindelijk online ging en ik aftrapte met mijn goede voornemens 2020. Voornemens die ik niet allemaal heb kunnen waarmaken, maar waar ik wel graag met jullie op wil terug blikken. Voor mijn blog was 2020 een prachtig jaar. Ik  heb ontzettend leuke connecties gemaakt, samenwerkingen mogen aangaan en mogen groeien.  Alhamdullilah ( dankzij god).

Wat waren mijn goede voornemens 2020

  1. Mijn blog online zetten
  2. 104 artikelen publiceren (2 per week)
  3. Gezonder eten/afvallen
  4. Meer bewegen
  5. 1 keer per kwartaal een leuk uitje/weekendje weg
  6. Meer aan liefdadigheid doen, maar mezelf niet vergeten
  7. Anders mijn geld uitgeven
  8. Ontspullen
  9. Meer tijd besteden aan de mensen die me blij maken
  10. Meer loslaten

Wat is er terecht gekomen van mijn goede voornemens 2020

Een deel van mijn goede voornemens 2020 heb ik gehaald, maar helaas niet allemaal. N.a.v. de blog die ik begin van dit jaar schreef, kreeg ik van meerdere mensen de opmerking dat jullie graag wilden weten of ik mijn goede voornemens 2020 ook had waargemaakt en hoe ik dat had gedaan.

Mijn eerste goede voornemen 2020: Blog online zetten

1 van mijn eerste doelen was dat ik mijn blog online zou zetten. Dit is gelukt. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik mijn blog online zette, nadat ik mijn domeinnaam had geregistreerd. In januari 2020 ging mijn blog dan ook eindelijk live. Het werd tijd! Overigens werd het ook tijd om mijn perfectionisme los te laten. In Februari had ik al mijn eerste samenwerking met Purpuz te pakken en er volgden nog vele leuke samenwerkingen hierna. Ik zeg het niet vaak, maar in dit geval durf ik wel te zeggen dat ik trots op mezelf ben.

2 artikelen per week schrijven

Ik wilde 2 artikelen per week schrijven (wat neer komt op 104 artikelen per jaar). Dit is goed gelukt. In 2020 publiceerde ik  215 artikelen. Meer dan het dubbele dus. Er komt elke maandag, woensdag en vrijdag een artikel online en soms 1 in het weekend.

goede voornemens 2020

Gezonder eten

Ik wilde gezonder gaan eten. Helaas is dit niet helemaal gelukt. Tijdens de eerste lockdown, verveelde ik me zo erg… Ik stond dus meerdere malen per week in de keuken om iets nieuws uit te proberen. Turkse pizza, churros, raspatat, niks was te gek. Niet echt gezond dus.  Van afvallen is ook niks meer terecht gekomen.

Toen ik zwanger werd halverwege het jaar, at ik alles wat los en vast zat. Ik heb me niet meer gewogen maar ik kan wel zien dat ik niet ben afgevallen. Wellicht ben ik zelfs aangekomen . Ook  wilde ik minder eten bestellen en meer zelf koken. Ik denk dat dit wel enigszins is gelukt, maar dit komt niet doordat ik super gemotiveerd was. Corona en de lockdown was hier meer de oorzaak van.  In 2021 moet er dus weer echt hard gewerkt worden. Hoe ik dit ga aanpakken? Nog geen idee eigenlijk. Mocht iemand tips hebben, please let me know!

Meer bewegen als goede voornemen 2020

Ik begon het jaar heel goed met bewegen. Dit was 1 van de goede voornemens 2020, waarvan ik zeker wist dat ik dit zou behalen. Ik kreeg een fitbit van mijn zusje en installeerde ik de app “samen gezond”.  De fitbit ligt inmiddels al 3 maanden in het dashboardkastje en de app samen gezond bleek toch niet zo een succes. De app deed 9 van de 10 keer niet wat het beloofde, punten werden niet opgeslagen en dit demotiveerde enorm. Niet de juiste app voor mij dus en ik denk dat ik het binnenkort maar ga verwijderen van mijn telefoon. 

In de winter bewegen is hier altijd een dingetje, ik ben een vreselijke kouwkleum . Naar buiten gaan doe ik liever niet dan wel. Thuissporten deed ik voorheen altijd, maar sinds de woonkamer vol staat met Farah haar troep en we boven ook niet veel  ruimte hebben, had ik dus weer de perfecte smoes gevonden. Ik vind het wel heerlijk om met Farah in het bos te wandelen, maar als ik heel eerlijk ben… doe ik dit veel te weinig!

goede voornemens 2020: meer sporten

1 keer per kwartaal een leuk uitje/weekendje weg

We hebben in 2020 heel veel leuke dingen gedaan, maar of het echt 1 keer per kwartaal was, ik weet het niet meer. We zijn wel dagjes uit geweest, o.a. naar Drouwenerzand, Alpacafarm Vorstenbosch,  en attractiepark de Waarbeek. Jaja, allemaal in Corona tijd. Weekendjes weg zijn we helaas niet geweest, op een weekendje weg naar Enschede na. We zijn een weekendje in het huis van mijn neef verbleven toen zij op vakantie waren.  Na mijn miskraam zijn we wel 2 weekjes op roadtrip geweest, geheel Coronaproof. We hebben prachtige plekken gezien in Zwitserland en Italië.  Corona heeft er gewoon voor gezorgd dat het jaar er qua reizen heel anders uit zag dan gehoopt.

Meer aan liefdadigheid doen zonder mezelf te vergeten

In 2019 stond het huis soms propvol met spullen voor een ander, dit heb ik in 2020 anders aangepakt. Ik heb nog steeds anderen kunnen helpen, Alhamdullilah, maar niet ten koste van alles. In 2019 was Farah nog een stuk jonger en had ze veel minder spulletjes, maar tegenwoordig neemt onze meid de woonkamer over.

Ik probeer liefdadigheid wel met de paplepel erin te gooien, zodat zij ook op jonge leeftijd al leert dat je soms ook voor een ander moet klaarstaan. Zo maakte ze tijdens de eerste lockdown schilderijtjes voor familie, vrienden en buurtgenoten en maakte ze onlangs theelichtjes voor mensen uit de buurt.

Ik ben opgestapt als beheerder van de Sadaqa weggeefhoek, omdat dit mij geen voldoening en positieve energie meer gaf. Ik kan dus ook wel zeggen dat ik hier ook mezelf en mijn gezin op nummer 1 heb gezet. Iets wat voor mij niet altijd vanzelfsprekend was.

goede voornemens 2020: liefdadigheid

Anders mijn geld uitgeven

Zoals ik al eerder schreef heb ik minder geld uitgegeven aan etentjes, pizza en andere maaltijden van buiten. Dat Corona haar intrede maakte dit jaar, was hier denk ik wel een beetje de oorzaak van. Ik ben wel iemand die graag uit eten gaat. In 2020 ben ik de too good to go app gaan gebruiken. Hierdoor ben ik zoveel gaan besparen op boodschappen. Ik koop tegenwoordig 1 jumbo pakket per week en doe dit samen met buren, ook koop ik 1 of 2 Lidl pakketten per week. Zo heb ik voor 6 euro in ieder geval genoeg fruit en groente voor een hele week. Soms wel meer dan een week trouwens. Ook zijn we overgestapt voor televisie en internet en hebben we de vaste telefoonlijn de deur uit gedaan aangezien we daar wel voor betaalden, maar deze niet gebruikten

Ontspullen in 2020

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, we hebben nog steeds te veel spullen. Met name Farah. Ze krijgt zo ontzettend veel speelgoed van iedereen. Zelf hoeven we bijna niks te kopen. Ik heb veel spullen weggedaan maar er kan nog heel veel meer weg.  We wonen te klein en hebben echt veel te veel rommel. In 2021 ga ik dit dus doorpakken.

Meer tijd besteden aan de mensen die me blij maken

Ik heb in ieder geval minder tijd besteed aan mensen die er ook niet voor mij zijn. Jarenlang heb ik zoveel energie en liefde in vriendschappen en familie banden gestopt, maar vaak kwam dit van 1 kant. In 2020 was ik hier echt klaar mee, voelde ik me niet meer verplicht om bepaalde mensen te bellen, appen of langs te gaan. In 2021 ga ik dit nog meer doorpakken. Tijd besteden aan mensen die me blij maken was soms wel wat lastig door Corona. Ik hoop dat ik in 2021 de situatie anders is en ik meer energie kan stoppen in de lieve mensen die er altijd voor me zijn. It takes 2 to tango… Van positieve energie kan ik opladen en groeien, van teleurstellingen niet.

mijn gezin

De laatste van mijn goede voornemens 2020: Loslaten

Loslaten is niet iets wat ik makkelijk vind. Ik moet wel zeggen dat ik in 2020 grote stappen heb gemaakt, maar ik denk dat dit mede komt doordat ik minder energie stop in mensen die dit ook niet terug doen. Ik accepteer  steeds meer dat ik op bepaalde situaties geen invloed heb en dat als ik er geen invloed op heb, het enige wat ik kan doen loslaten is. Een ander kan ik immers niet veranderen, mijzelf en hoe ik er mee omga echter wel. Farah is hierin mijn inspiratiebron. Sinds de geboorte van mijn kleine meid heb ik steeds meer voor mezelf en mijn gezin leren kiezen.

Welke goede voornemens 2020 neem ik mee naar 2021

Gezond eten en bewegen moet ik echt toepassen in 2021. Die knop moet maar eens een keer om want mijn hele gezondheid gaat zo naar de knoppen. Onlangs is het reumafactor in lichte mate in mijn bloed aangetroffen en ben ik doorverwezen naar de reumatoloog. Bewegen wordt nu ineens nog belangrijker. Uiteraard was het al belangrijk, gezien mijn diabetes. Maar ik ben gewoon een luilak en dat moet gewoon anders.

Wat mijn blog betreft ga ik gewoon lekker verder zoals ik dat al doe. Inmiddels verschijnen er 3 blogs per week online en dat wil ik lekker zo houden.

Verder ga ik qua voornemens gewoon op dezelfde tour verder als ik al deed, denk ik. Ik moet nog een lijstje met goede voornemens maken voor 2021, haha.

Hoeveel van jou goede voornemens 2020 heb je waargemaakt?

Dit artikel affliatielinks. Dit betekend dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets besteld via de genoemde linkjes, maar jij daar niks extra voor betaald.12 gedachten over “Mijn goede voornemens 2020, is het me gelukt?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *