Wat te doen in de meivakantie? 10 tips!

Wat te doen in de meivakantie? 10 tips!

De meivakantie is weer begonnen en dat betekent dat we weer volop de tijd hebben om leuke dingen te doen! Bovendien begint vanaf de maand mei het weer in Nederland ook beter te worden. Dit betekent dat je tijdens deze vakantie veel activiteiten buiten kunt doen in plaats van binnen. Wist je dat het in de maand mei namelijk overdag gemiddeld 18,3 graden is? Hieronder kun je tien tips vinden voor invullingen tijdens deze vakantie.

Stap lekker je fiets op met dit heerlijke weer

Ten eerste is het zeker aan te raden om een mooie fietstocht te maken tijdens de vakantie. Nederland kent verschillende, prachtige fietsroutes waardoor er altijd wel een mooie fietstocht bij jou in de buurt is! Bovendien is het niet hebben van een fiets geen excuus, aangezien je in Nederland op tal van plekken fietsen kunt huren. Wist je dat je trouwens ook nog steeds in de meivakantie mooie tulpen kunt spotten in de duin- en bollenstreek? Tulpen bloeien namelijk in de laatste bloeiperiode vanaf ongeveer half april tot begin mei. Een fietstocht door de bollenvelden is dus zeker een aanrader!

Duizelig worden door achtbanen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje naar een pretpark te gaan. Dit is zeker een aanrader, wanneer je een gezin hebt met kleine kinderen. Je kunt je een hele dag vermaken in een pretpark, aangezien pretparken vaak inspelen op de meivakantie. Zo hebben veel pretparken een aangepaste vorm met extra activiteiten en interacties. Hierdoor zullen je partner en je kinderen zich niet vervelen! Het is wel verstandig om van tevoren even goed de openingstijden te checken, aangezien die ook aangepast kunnen worden in de vakantie. Vaak zijn pretparken veel eerder open en sluiten ze ook later. Daar kan je dus goed van profiteren.

Sta oog in oog met een olifant of een leeuw

Een andere tip is het bezoeken van een dierentuin tijdens de vakantie. Een dagje naar de dierentuin is leuk voor zowel jong als oud. Je kunt heerlijk struinen door de verschillende themagebieden, waarna je oog in oog komt te staan met een hyena of een zebra. Een dierentuin is ook een ontzettend leuk dagje uit voor kinderen, aangezien dierentuinen vaak een kinderspeurtocht, een speeltuin en mee-kijk-middagen hebben. Met deze mee-kijk-middagen kunnen kinderen zien hoe bijvoorbeeld zeeleeuwen gevoerd worden of hoe de kunstjes van een chimpansee er precies uitzien. Daarnaast kent Nederland meer dan 60 grote en kleine dierentuinen, waardoor er altijd wel eentje in de buurt is! Ook een bezoekje aan een Dinopark is momenteel hartstikke in.

Wildlands zoo emmen

Lekker wandelen door het bos of op het strand

De meivakantie is ook een ideale vakantie om heerlijk eropuit te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen door het bos of heerlijk slenteren over het strand. Je kunt ervoor kiezen om in de buurt te wandelen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de auto in te stappen om een andere omgeving te ontdekken. Aangezien het in de meivakantie vaak heerlijk weer is, is het zeker aan te raden om naar de kust te rijden. Er is namelijk niets lekkerder dan heerlijk uitwaaien op het strand met de geur van zoute zee.

Een kijkje in het leven van mummies of jagers en verzamelaars

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een museum te bezoeken. In Nederland kennen we circa 631 musea. Er is dus voor ieder wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld musea over kunst, wetenschap of geschiedenis bezoeken. In de meeste gevallen hebben musea ook interactieve tentoonstellingen en educatieve programma’s. Dit maakt het voor gezinnen met jongere kinderen ook veel aantrekkelijker om een museum te bezoeken.

Lekker kamperen in de mooie natuur

De meivakantie is ook de ideale vakantie om de kampeerspullen van zolder te halen. Je kunt namelijk met dit mooie weer heerlijk kamperen in de mooie natuur. Je hoeft hiervoor nog geeneens de grens over te gaan, aangezien Nederland talloze campings heeft. Kamperen is bovendien een heerlijke manier om te ontspannen, maar het is ook een geweldige manier om tijd door te brengen met je gezin, je familie of je vrienden.

glamp outdoorcamp appeltern

Sporten, zweten en genieten

Daarnaast is het natuurlijk ook een ontzettende leuke en gezonde tip om heerlijk te gaan sporten. Het is namelijk belangrijk om actief te blijven, ook wanneer je vakantie hebt. Je kunt ontzettend veel sportieve activiteiten doen, zoals tennissen, voetballen, zwemmen of yoga bijvoorbeeld. Bovendien kun je ook nieuwe en andere sporten proberen. Wie weet vind je wel jouw ideale sport!

Een mandje vol lekkere drankjes en hapjes

Houd je van lekker eten, drinken en gezelligheid? Dan is het zeker aan te raden om een picknick te organiseren in een park. Picknicken is namelijk een ideale manier om ten eerste van de natuur te genieten, maar het is ook een heerlijke manier om tijd door te brengen met je familie en vrienden. Wil je niet alleen een picknick organiseren? Je kunt er ook voor kiezen om iedereen te vragen om wat lekkers mee te nemen, dan zul je zien dat je genoeg lekkers hebt voor een hele middag!

Picknicken in de meivakantie

Laat je creatieve kant omhoog komen

De meivakantie is ook de ideale vakantie om lekker creatief bezig te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een taart bakken, een kunstwerk schilderen, een fotoboek knutselen of een zelfportret tekenen. Dit zijn natuurlijk maar een paar ideeën. Creatief bezig zijn is ten eerste een geweldige manier om jezelf uit te dagen, maar ook om je creativiteit daadwerkelijk tot uiting te brengen.

Kies een stad uit en ga deze ontdekken!

De laatste tip die ik je mee wil geven is om op ontdekkingstocht te gaan in een Nederlandse stad. Elke Nederlandse stad heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door de oude binnenstad van Leiden, een rondvaart maken door de grachten van Amsterdam of de Kuip bezoeken in de wijk Feijenoord in Rotterdam. Nederland kent ontzettend veel mooie en historische steden, waardoor er altijd wel een leuke stad voor jou bij zit! Je kunt je ontdekkingstocht thuis alvast voorbereiden door een wandeltocht te zoeken op het internet of door alvast kaartjes te kopen voor een museum, rondvaart of proeverij.

Kortom er is genoeg te doen in de meivakantie. Overigens is het 27 april ook koningsdag en heb je ontzettend veel vrijmarkten in Nederland. Het ideale moment om je huis op te ruimen en alle overbodige spulletjes te verkopen op de markt.

Wat ga jij doen deze vakantie?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *