Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

Voel jij je op en top fit en wil je dat graag ook zo houden? En wil jij daarom preventief medisch onderzoek laten verrichten om eventuele risicofactoren te laten opsporen? Dan is dat mogelijk! Jij kunt nu namelijk zonder doktersverwijzing preventief medisch onderzoek laten verrichten. Van complete health checks tot hele gerichte onderzoeken. Het kan allemaal. Je hebt geen doktersverwijzing nodig voor het laten verrichten van preventief medisch onderzoek.

Snel inzicht in jouw algehele gezondheid

Je gezondheid is onwijs kostbaar. Enige zuinigheid is daarom van belang. Veel mensen weten dat onder deze noemer voldoende beweging en gezonde voeding vallen. Maar wist je dat preventief medisch onderzoek ook heel waardevol is? Middels preventief medisch onderzoek kunnen risicofactoren en/of eventuele aandoeningen worden opgespoord of worden uitgesloten. Wordt er inderdaad een afwijking gevonden? Dan draagt een vroegtijdige opsporing doorgaans bij aan een gunstig verloop. Uiteraard is het ook een geruststelling als er bepaalde dingen kunnen worden uitgesloten. Een bodyscan is dus simpelweg een effectieve manier om snel inzicht in je algehele gezondheid te krijgen. Besluit je inderdaad om een complete health check te laten uitvoeren? Dan heb je de keuze uit verschillende pakketten. Zo is er altijd een health check die bij jou past.

MRI scan:

De MRI scan vormt altijd een onderdeel van een complete health check. In elk van de pakketten waaruit je kunt kiezen, zitten MRI scans. Dit heeft alles te maken met de hoge effectiviteit van deze onderzoeksmethode. Een MRI scan is een radiologisch onderzoek waarmee een lichaamsdeel goed in beeld kan worden gebracht. Bovendien kan deze onderzoeksmethode heel breed worden ingezet. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een MRI hersenen. Maar je kunt ook een MRI scan laten maken van bijvoorbeeld je knie. Je kunt dan ook met recht stellen dat deze effectieve onderzoeksmethode breed toepasbaar is. Van welk lichaamsdeel zou jij een MRI scan willen laten maken?

Overige mogelijke medische onderzoeken

De MRI scan is een populaire medische onderzoeksmethode. Vanwege de hoge effectiviteit wordt deze onderzoeksmethode vaak ingezet. Maar er zijn nog meer effectieve onderzoeksmethodes voor handen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het bloedonderzoek. In het bloed van een mens zijn veel waarden zichtbaar. Al deze waarden tezamen kunnen een goed beeld schetsen van jouw algehele gezondheid. Wil je weten hoe het met de gezondheid van jouw hart gesteld is? Dan kun je preventief een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Ben je meer benieuwd naar de gezondheid van jouw huid? Dan kun je een dermatologisch onderzoek laten uitvoeren. Er zijn tal van verschillende medische onderzoeken beschikbaar die je preventief kunt laten uitvoeren.

Zelf heb ik een paar weken geleden ook overwogen om een soortgelijk onderzoek te doen omdat ik bang was dat er iets in mijn hoofd zat. Ik had zoveel hoofdpijn dat ik de pijn niet kon verdragen. Uiteindelijk belandde ik in het ziekenhuis en hebben ze al deze scans daar gedaan en was het gelukkig niet meer nodig. Kanker komt veel voor bij ons in de familie en zelf heb ik natuurlijk diabetes type 1 waardoor ik al snel binnen een hoog risico groep val. Dit maakt me soms heel erg onzeker.

Heb jij wel eens een medisch onderzoek laten uitvoeren zonder doktersverwijzing?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *