Mango Lassie met passievrucht, de ultieme Indiase smoothie

Mango Lassie met passievrucht, de ultieme Indiase smoothie

Ik ben gek op Mango Lassie, dit is een Indiase mangodrank en super lekker met een lading ijsklontjes. Maar dit drankje is niet alleen lekker in de zomer, maar ook erg geliefd in de winter. Eigenlijk vind je de mango Lassie niet alleen in India, maar ook in Pakistan en Bangladesh is deze yoghurt drank erg geliefd. In Engeland en Nieuw-Zeeland kun je dit drankje gewoon in een flesje in de supermarkt kopen. Het is het allerlekkerste als je het echt met de Indiase of Pakistaanse mango’s maakt. Deze zijn wat zoeter dan die je in de normale supermarkt vind, maar hiervoor moet je wel naar de toko. Helaas had ik geen tijd en zin om naar Den Haag te rijden, daarom heb ik gewoon de mango’s van de appie gebruikt. Heb jij zin een fris yoghurt drankje? Dan moet je deze mango lassie zeker maken.

Mango lassi recept

Zijn mango’s gezond?

Mango’s bevatten veel fruitsuikers, daarom zijn ze ook zo lekker zoet. Mango bevat ontzettend veel vitamine C, B vitamines en mineralen. Tevens bevat mango Bètacaroteen, een voorloper van vitamine A. Dit zijn stoffen die het ontstaan van astma kunnen tegengaan. Door mango’s te eten kun je echt je immuunsysteem een boost geven. Ook bevat mango veel kalium en magnesium en dit is weer goed voor je bloeddruk. Je hersenfunctie verbeter je door de vitamine B6 in de mango. Je kan dus wel begrijpen dat ik gek op gezonde smoothies ben. Tevens is het goed voor je huid en voor de spijsvertering. Reden genoeg dus om deze heerlijk mango lassie te maken.

What about passievrucht

Passievrucht hoort eigenlijk helemaal niet in de mango lassie. Maar een beetje experimenteren vind ik altijd wel leuk. De passievrucht zorgt dus voor een frisse zoetzure bite en ik vond de combinatie met de mango ontzettend lekker. Passievrucht is een bron van vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor. Perfect om een plekje in je dagelijkse eetschema te krijgen dus. Passievrucht is goed voor je spijsvertering en helpt tevens tegen stress. Studies hebben aangetoond dat een passievrucht per dag de slapeloosheid weghoudt, ik slaap al meer dan een jaar super slecht. Mocht iemand dus weten waar je een hele doos kan inslaan, let me know. Ik vind een euro per stuk bij de Appie namelijk een hoop geld.

Mango lassi smoothie

De achtergrond van Mango Lassie

Zoals ik al eerder schreef, komt mango uit India, Pakistan of Bangladesh. In al deze landen wordt het veel gedronken. Lassi wordt gebruikt als middel tegen darm- en maagklachten. Niet zo gek ook, want het eten is daar best gekruid en spicy en dit yoghurt drankje blust de boel dan weer een beetje. Je kan het vergelijken met een soort smoothie, alleen dan veel lekkerder. Je hebt een zoute versie van lassi en een zoete en het komt oorspronkelijk uit Punjab.

Wat heb je nodig om deze Mango Lassie te maken?

  • 2 mango’s
  • 2 passievruchten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel agave siroop
  • ijsblokjes
  • optioneel: een theelepel rozenwater
Indiase mango drank, lassi

Hoe maak je de mango lassie?

Als eerste schil je mango’s , ontpit je deze en snijd je het in stukjes.

Vervolgens snijd je de passievruchten doormidden en haal je de pitjes er uit. Deze pitjes zijn een beetje zoetzuur. Is je passievrucht een beetje droog en gerimpeld? Gooi deze dan niet weg. Dan zijn ze namelijk het allerlekkerste.

Doe de Griekse yoghurt, mango, passievrucht en agavesiroop in de blender. Heb je een ijscrush optie op je blender, dan kun je de ijsblokjes ook in de blender doen. Heb je deze functie niet op je blender, voeg dan je ijsblokjes later toe.

Voila, je Indiase smoothie is klaar. Heerlijk!

Ben je op zoek naar meer lekkere zomerse drankjes? Probeer dan eens deze freakshake. Iets minder gezond dan de mango lassie, maar wel super duper lekker. Overigens wel een calorieën bom en niet helemaal geschikt als je diabetes hebt.2 gedachten over “Mango Lassie met passievrucht, de ultieme Indiase smoothie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *