8 x mais doolhof in Nederland

8 x mais doolhof in Nederland

Over het algemeen zijn maisdoolhoven een ontzettend populair en leuk tijdverdrijf. Dit geldt voor zowel jongeren als ouderen. In Nederland kun je verschillende maisdoolhoven vinden. Vooral in de zomermaanden worden maisdoolhoven veel bezocht door zowel Nederlanders als toeristen. In de zomermaanden zijn de maisplanten namelijk hoog genoeg om een écht doolhof te creëren. Hieronder worden acht verschillende maisdoolhoven benoemd die je in Nederland kunt vinden. Bovendien wordt er ook een korte uitleg geven over het mais doolhof zelf.

Het bekende maisdoolhof in Malden in Gelderland

Wanneer je in de buurt van Gelderland woont, is het zeker aan te raden om eens het mais doolhof in Malden te bezoeken. Dit specifieke maisdoolhof is een populaire bestemming in zowel Gelderland als omliggende provinciën. Malden ligt dichtbij Nijmegen en is daardoor ook gemakkelijk te bereiken via de snelweg. Het doolhof zelf heeft maar liefst een oppervlakte van maar liefst 3,5 hectare. Het maisdoolhof zelf biedt ook nog een s verschillende routes om te verkennen. Naast het zoeken van de uitgang van het maisdoolhof, kun je ook nog springen op het springkussen of op de trampolines die naast het maisdoolhof geplaatst zijn. Het maisdoolhof in Malden is een uitje voor jong en oud!

Bezoek de boerderij De Boerinn in Kamerik eens

Ben je op zoek naar één van de grootste maisdoolhoven in Nederland? Bezoek dan eens de boerderij De Boerinn in Kamerik. Kamerik is een plaats in de provincie Utrecht. Het mais doolhof in Kamerik behoort tot één van de grootste maisdoolhoven van heel Nederland. Het maisdoolhof is namelijk zeven hectare groot. Je kunt bovendien verschillende thema’s in het doolhof verkennen. Wil je er een dagje uit van maken? Dan is de boerderij De Boerinn de perfecte plek, want je kunt hier ook nog eens boerengolf en boerendart spelen nadat je het maisdoolhof bezocht hebt!

Op het waddeneiland Texel is een bijzonder maisdoolhof te vinden

Wanneer je op vakantie bent in Texel, is het zeker een aanrader om het maisdoolhof te bezoeken. Je kunt op Texel maar één mais doolhof vinden, namelijk Maisdoolhof Texel. Hoewel dit maisdoolhof niet per se heel groot is, is het wel een uniek maisdoolhof. Dit maisdoolhof is namelijk gemaakt op een oppervlakte van één hectare, maar heeft een ontzettend bijzondere vorm. Dit maisdoolhof is namelijk gemaakt in de vorm van het eiland Texel zelf. Dit maakt het Maisdoolhof Texel ook zo ontzettend populair. Ook bij dit maisdoolhof kun je nog genoeg andere activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld spelen in de speeltuin of een balletje slaan op de minigolfbaan.

Twee doolhoven in Bakkeveen te vinden

Op het moment dat je in Friesland bent en je bent op zoek naar een mais doolhof, is het zeker aan te raden om Doolhofpark Bakkeveen te bezoeken. Dit Doolhofpark biedt namelijk niet één, maar zelfs twee maisdoolhoven om als bezoeker te verkennen! Het ene maisdoolhof is 2,5 hectare groot en het andere maisdoolhof is 1,5 hectare groot. Allebei de doolhoven hebben ze verschillende routes om te bewandelen, waardoor je op één dag twee verschillende doolhoven kunt bezoeken terwijl je op dezelfde plek kunt blijven. De maisdoolhoven in Bakkeveen zijn daarnaast ook zeer kindvriendelijk, want er is speciaal een route uitgestippeld voor kinderen.

Een maisdoolhof met een cowboy thema en een dinosaurus thema

Wanneer je in het plaatsje Voorthuizen bent, is het zeker aan te raden om eens langs te gaan bij het Maisdoolhof Voorthuizen. Dit specifieke maisdoolhof behoort namelijk ook tot één van de grootste en bekendste maisdoolhoven in geheel Nederland. Het maisdoolhof heeft namelijk een oppervlakte van maar liefst vijf hectare! Dit maisdoolhof onderscheidt zich van de andere maisdoolhoven omdat ze bij dit maisdoolhof werken met thema’s. Zo heb je bijvoorbeeld een dinosaurus thema en een cowboy thema. Dit maisdoolhof is wederom een dagje uit voor zowel jong en oud. Bovendien kunnen de kinderen naderhand ook springen op een springkussen of spelen in de zandbak.

Een prachtig maisdoolhof in Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland is ook een maisdoolhof te vinden, namelijk in het plaatsje Burgerbrug. Dit specifieke doolhof heeft ook een unieke vorm. Dit keer is het niet de vorm van Texel maar de vorm van een piramide. Het maisdoolhof is daarnaast gebouwd op een oppervlakte van twee hectare en heeft ook verschillende routes om te bewandelen. Ben je in het plaatsje Burgerbrug? Ga dan vooral langs bij het maisdoolhof.

Een dagje uit bij de Koperen Ezel in Epe

Wanneer je in Gelderland bent, kun je een leuk dagje weg wanneer je de Koperen Ezel in Epe bezoekt. De Koperen Ezel in Epe is namelijk een geweldig maisdoolhofpark voor zowel jong als oud. Volwassenen en jongeren kunnen bijvoorbeeld het maisdoolhof zelf verkennen, terwijl de allerkleinsten het minidoolhof kunnen verkennen. Daarnaast is er ook nog een speciaal kabouterpad aangelegd voor kinderen. Je kunt ook de kleine boerderij bezoeken bij het maisdoolhof. Daar kunnen kinderen op pony’s rijden en ze kunnen zelfs geitjes voeren.

Het kleinste maisdoolhofpark in Nederland

Wil je het kleinste maisdoolhofpark in Nederland bezoeken? Dan is het zeker aan te raden om het maisdoolhofpark in Haps te bezoeken. Haps is een plaats in de provincie Noord-Brabant. Het maisdoolhof heeft een oppervlakte van slecht duizend vierkante meter en is daardoor het kleinste maisdoolhof van Nederland. Het doolhof zelf is niet ingewikkeld waardoor zowel kinderen als volwassen het doolhof kunnen bezoeken en verkennen. Hoewel het doolhof dus aardig klein is, betekent dit niet dat er weinig routes te belopen zijn. Ook in Haps kun je namelijk verschillende routes bewandelen.

Een keuze maken tussen alle maisdoolhoven

Wanneer je een uitstapje wilt maken naar een maisdoolhof in Nederland, heb je dus genoeg keuze. Dit zorgt er automatisch natuurlijk voor dat de keuze niet gemakkelijk te maken is. Het is verstandig om goed te kijken naar de entreeprijs, de kilometer afstand van jouw huis naar het doolhof zelf en de moeilijkheidsgraden. Wanneer je namelijk als volwassene een doolhof wilt doen, is het maken van de keuze natuurlijk gebaseerd op hele andere factoren dan wanneer je een gezin bent met twee kleine kinderen. Maak dus vooral afwegingen om tot je besluit te komen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *