Magnum cake pops, super makkelijk te maken!

Het is helemaal niet zo lastig om magnum cake pops te maken. De afgelopen weken sta ik veel in de keuken. Nu alles gesloten is en we weinig mensen zien, wegens alle maatregelen rondom corona heb ik eindelijk tijd om meer tijd en energie in mijn hobby te steken. Namelijk koken en bakken. Daarbij hoort natuurlijk ook : oefening baart kunst. Wat ik vooral leuk (en lekker) vind om te maken zijn desserts, maar ook sweets zoals cupcakes en natuurlijk deze magnum cake pops. Deze magnum cake pops vallen overigens bij iedereen in de smaak en er zijn vele verschillende variaties mogelijk. Ik maak ze vaker met een binnenkant van een red velvet cake, maar wilde nu iets anders proberen. In principe kan je elke cake gebruiken voor de binnenkant. Kies dus vooral iets wat je lekker vind.
Magnum cake pops zonder oven
Indien je net als Jasmina, geen oven hebt, kun je natuurlijk ook een kant en klare cake bij de supermarkt kopen. Maar eerlijk is eerlijk, homemade is altijd lekkerder. Afgelopen week heb ik een chocolade koffie cupcake gemaakt, die ik wilde uitproberen voor de magnum cake pops. Een heerlijke chocoladecake met een vleugje koffie, gemengd met mascarpone. Klinkt goed toch?
Nu Eid steeds dichterbij komt, wil ik jullie ook graag leren hoe je makkelijk deze magnum cake pops kunt maken. Want was is nou leuker dan met Eid een kleine sweet table neer zetten met allerlei lekkers er op? Deze magnum cake pops zijn overig ook super leuk voor andere feestjes, zoals je hennafeest of misschien zelfs je bruiloft. Ik dacht altijd dat het super moeilijk was om ze te maken, maar dat valt echt reuze mee! Uit dit recept kun je ongeveer 32 magnum cakepops halen, dus je kunt ze makkelijk uitdelen aan je vrienden en familie.
Wat heb je nodig voor de cake?
- 140 ml zonnebloemolie
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 150 gr bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 3 theelepels oploskoffie (of meer naar eigen smaak)
- 10 gr bakpoeder
- 170 gr suiker
- 16 gram vanillesuiker
- 3 eieren
- Snufje zout
- Cakevorm ø25
Wat heb je nodig voor de magnum pops?
- Cake
- 500 gram Mascarpone
- 500 gram Witte chocolade
- Kleurstoffen naar keuze
- Magnum ice mold
- Ijs stokjes
- Evt fondant, uitsteeksels en topping
Magnum cake pops recept
We beginnen met de cake. Dit is namelijk de basis van je magnum cake pops. Als eerste doe je de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout en oploskoffie in een kom. Mix dit even samen met een lepel/spatel

Daarna mix je de eieren, zonnebloemolie, melk samen voor een minuut, totdat het een glad geheel is.
Voeg vervolgens geleidelijk het bloem mengsel toe en mix het totdat het wederom een glad geheel is.
Doe het beslag in een ingevette cakevorm en doe dit ca 35-40 min in de oven op 170 graden. Je kan met een saté prikker controleren of je cake goed gaar is. Indien deze nog plakt als je hem in de cake prikt en er weer uithaalt, dan is je cake nog niet gaar. Doe tussentijds niet steeds de oven open om te kijken, want dan zakt je cake in. Indien je cake klaar is, laat je deze eerst afkoelen voordat je verder gaat.

Als de cake is afgekoeld, maal je deze fijn in een keukenmachine. Dit kan je ook met je handen doen door een stuk cake te pakken en dit tussen je handen te wrijven.
Voeg 500gr mascarpone toe aan de cakekruimels en mix dit goed samen. Het makkelijkste is om dit met de hand te doen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Zet een pannetje met water op het vuur en zet hierop een kom met de chocolade, om het op die manier te laten smelten. Let wel op dat de chocolade niet in aanraking komt met water, anders krijg je harde chocolade. Indien je met kleurtjes wilt werken, haal je een beetje witte chocolade uit je kommetje en voeg je hier kleurstof aan toe.

Pak je de magnum ijs mold en doe daar een halve eetlepel chocolade in. Smeer dit goed in langs de zijkanten met je handen. Je kan eventueel de ijsmold zachtjes heen en weer schudden zodat de chocolade goed verspreid wordt en je een egale laag krijgt. Zet vervolgens je icemold ongeveer 15 minuutjes in de diepvries.

Vervolgens pak je een deel van het cake-mascarpone mengsel en doe je dit in de ijs mold. Druk het goed aan. In dit stadium doe je ook de ijsstokjes in de vorm.

Vervolgens doe je weer een halve eetlepel chocolade erover heen en maak je dit met je vingers glad, let op de chocolade wordt snel hard.

Als laatste maak je de magnum cake pop los van de siliconen vorm en schuif je ze eruit. Je kan ze nu versieren naar keuze, bijvoorbeeld door resterende chocolade in een spuitzak te doen en hiermee lijntjes op de magnum cake pops te spuiten. Hierover kan je bv suiker decoratie of nootjes strooien, die blijven plakken aan de net opgespoten chocolade. De opgespoten chocolade wordt snel hard, dus wees snel met strooien. Indien je chocolade al is opgedroogd, kun je er niks meer overheen strooien. Dit zal er dan afvallen en niet hechten. Super zonde dus.

Waar koop je je mall
Je kan een mall makkelijk online kopen. Zo heb je bij bol.com de mall van de mini magnum cakepops die ik heb gemaakt in dit recept, maar je kunt ook de grotere versie gebruiken, zodat je ze echt in magnum formaat kunt maken. Deze laatste zijn wel vaak mega machtig.
Eet smakelijk!
Spannend zeg, zo’n eerste gastblog maken. Bedankt voor het lezen! Ik ben Hani en kom oorspronkelijk uit Somalië. In mijn dagelijks leven werk ik als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de ambulante psychiatrie. In mijn vrije tijd kook en bak ik graag. Hier wil ik jullie graag af en toe in mee nemen. Wil je meer van mijn bakcreaties zien? Volg me dan op instagram 🙂
geniaal deze weer 😀 ik ga het reept opslaan voor mijn dochters! die vinden dit wel leuk om te maken
Erg leuk recept, en je kunt er van alles op varieren. thanks. Je hebt het over Eid, wat is dat?
Afsluiting van de Ramadan, ook wel bekend als suikerfeest 😀
Wat een leuke cakejes! Ik sta ook veel in de keuken en vind het heerlijk om dingen uit te proberen.
Wauw die zien er vrolijk uit! Wat heb je dat leuk gedaan. Echt een droom op een stokje
respect voor al dat werk !!! ik kook en bak ook graag en kijk niet op een uurtje meer of minder in de keuken. Dit is volgens mij ook niet zo moeilijk om te maken, maar wel een enorm geduld werkje. zeker dat versieren ( er is een reden dat ik daar niet goed in ben)
Ik heb de cake al op voordat ik aan de versiering begin. Haha, nee hoor. Doe dat eigenlijk nooit voor mijn uppie, bak ook weinig om die reden.
Oh wauw, die zijn echt super mooi gelukt allemaal. En dit is zoooo lekker.
Wat ziet er lekker uit. Waar kan die magnum cake vorm kopen?
Echt leuk
Alie express of blokker
Ik ben zelf niet zo van het zelf maken van ijsjes, maar dit ziet er wel erg lekker uit hoor!
Superleuk recept en ik wil het binnenkort al uitproberen want heb mijn vormpjes ook binnen
Wat ik me alleen afvraag is hoe je te werk moet gaan met de ijs stokjes? Wanneer steek je die erin en hoe krijg je ze uit de vorm?
Nadat je de cake in de mold hebt gedaan, doe je de stokjes er in. Als je chocolade hard is, kun je heel makkelijk de cakepops + stokjes uit je mall halen 🙂
Bedankt jasmina
Nog 1 vraagje, vanwaar haal jij je kleurstofjes?
Ik haal ze zelf meestal bij de Surinaamse toko, omdat je daar ook veel keuze hebt in smaakjes. Maar voor de cakepops kun je ze ook gewoon bij de leukste taartenshop halen 🙂
Hoi,
Hoeveel cakjes haal je hieruit?
Dat ligt er aan hoe groot je mold is…met een kleine mold ongeveer 8
Wat is het recept voor een vulling met red velvet cake?
Geen idee…via google kun je vast een red velvet recept vinden
Hii, even een korte vraag namelijk, ik heb dit een keer geprobeerd alleen vielen de cake pops toen helemaal uit elkaar. Ik had ze wel een hele nacht in de koelkast laten liggen. Weet je misschien hoe dit kan?
Heb je alles goed aangedrukt? Als je me een foto mailt, kan ik even meekijken.
Heyyy heb je ook recept voor 4 personen aangezien ik 32 pp te veel vind.
Super gemakkelijk en heerlijk recept!
super lekker ik heb het voor 64 pp gemaakt yummy