De voordelen van een luxe douchecabine?

De voordelen van een luxe douchecabine?

Hoe luxe wil je douchen?

We douchen ons elke dag, maar we gebruiken eigenlijk te veel water. De gemiddelde douchetijd bedraagt 9 minuten. We besparen een hoop water en energie als we de douchetijd terugbrengen naar 5 minuten. Dat is lang genoeg om je goed te wassen.

Lang douchen hoeft niet

Korter douchen betekent een aanzienlijke besparing. Naast het korter douchen helpt ook een waterbesparende douchekop en een goede thermostaat. Het zijn allemaal besparingen die niet ten koste gaan van een fijne wasbeurt. Het is eigenlijk een verantwoorde manier om met schaarse middelen om te gaan. Daarbij levert het ook financieel een leuke besparing op.

Hoe douche jij?

Douchen kun je op verschillende manieren. Een inloop douche zonder drempels, een eenvoudige douchebak met gordijn of een super de luxe douchecabine. Het laatste is een met een deur afgesloten ruimte van minimaal 90 bij 90cm. Een cabine kan eenvoudig uitgevoerd worden tot een luxe infrarood verwarmde cabine.

Douchecabine

Een douchecabine heeft veelal wanden en een deur van veiligheidsglas. De vorm is vierkant, halfrond, kwartrond of rechthoekig. De meeste cabines hebben een douchebak. Het voordeel is dat de warmte in de ruimte blijft hangen. Ook is de cabine waterdicht wat betekent dat de badkamer droog blijft. Het is ook mogelijk om geen douchebak te gebruiken. De wanden en de deur worden dan op de grond geplaatst. Een afvoergoot zorgt voor de afvoer van water.

Jets en wellness

Door de waterdichtheid kunnen er naast een douchekop jets geplaatst worden in de wand. De massagejets worden op verschillende hoogten aangebracht zodat het gehele lichaam gemasseerd wordt. Voor wellness liefhebbers zijn er complete cabines met stoom, verlichting en massage. Een ingebouwde waterdichte radio zorgt er voor dat je mee kunt zingen onder het douchen.

Zonaanbidders kunnen een sunshower laten installeren. In feite een verticale zonnebank die je tijdens het douchen dus kunt gebruiken. Eén of twee panelen met UV-lampen worden in de douchecabine bevestigd. Als het ook met mate wordt gebruikt zou het niet schadelijk zijn voor de huid. Wel wordt geadviseerd om een beschermbrilletje op te doen. Het is overigens niet goedkoop om een sunshower aan te schaffen en te installeren.

Welke luxe douchecabine heb jij al thuis?

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.4 gedachten over “De voordelen van een luxe douchecabine?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *