Luiertaarten ontbreken niet meer op een babyshower

Luiertaarten ontbreken niet meer op een babyshower

Heb je binnenkort een babyshower? Dan wil je waarschijnlijk een origineel cadeau meenemen. Van tevoren weet je eigenlijk al dat de meeste mensen gaan voor schattige sokjes, rompertjes of een shirt met ‘mama’ of ‘papa’ erop. Dit soort cadeautjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar ik kan het me voorstellen dat je misschien een minder voorkomend cadeau wilt kopen. Al helemaal als het de babyshower is van mensen met wie je heel close bent. Luiertaarten zijn overigens niet alleen super leuk, ze zijn ook nog een praktisch.

Luiertaarten maken

Vaak als we nadenken over een origineel cadeau lopen we op een gegeven moment vast. Na lang brainstormen lijkt immers niets meer écht origineel. Gelukkig ben je bij dit artikel terecht gekomen, want in dit artikel zal worden besproken met welk cadeau je sowieso niet de mist in zal gaan. De gouden tip is namelijk om een luiertaart te knutselen. Zelf iets knutselen is persoonlijk en dat maakt je cadeau dus sowieso origineel. Zelf maakte ik al eerder een tipi luiertaart en een luieruil. Ben jij benieuwd welke voordelen luiertaarten nog meer bieden? Lees dan snel verder.

1.   Het is leuk om te maken

Een cadeau maken is natuurlijk heel anders dan een cadeau kopen. Een cadeau koop je namelijk in de winkel en dan ben je eigenlijk al klaar. Dit is bij een luiertaart niet het geval. Je komt in een creatief proces terecht als je aan de slag gaat met een luiertaart en dat stelt nooit teleur. Je kunt al je creativiteit op de luiertaart loslaten, waardoor het een leuke activiteit is om te doen. Misschien zie je jezelf helemaal niet als een creatieveling, maar dat maakt niet uit. Je hoeft namelijk geen Picasso te zijn om een leuke luiertaart te kunnen maken. Een paar schattige strikjes en een kaartje erbij kunnen al voldoende zijn. Het gaat erom dat je er tijd en liefde hebt ingestoken.

2.   Het krijgen is een feestje

Naast dat een luiertaart leuk is om te maken, is het ook leuk om te krijgen. Het kan natuurlijk zo zijn dat meerdere mensen een luiertaart geven op de babyshower, maar de luiertaarten zijn nooit precies hetzelfde. Daarom is het voor de ontvanger van het cadeau altijd plezierig om een luiertaart te krijgen. Bovendien kun je zelf een thema kiezen, als je een luiertaart gaat maken. Ook dat is iets wat de ontvanger van het cadeau hoogstwaarschijnlijk aangenaam zal verrassen. Ga je voor een Disney-taart of juist voor een Lego-taart? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar het is vooral belangrijk dat je inspeelt op wat de ontvanger van het cadeau leuk zou vinden. Als je dit een beetje goed kan inschatten, maak je de ander gegarandeerd blij.

3.   Het is budget-friendly

Niet iedereen heeft evenveel geld voor een leuk babyshower cadeautje. Als je op het moment krap bij de kas zit, is een luiertaart een voordelig cadeau. Er zijn vaak acties rondom luiers, dus als je alert bent, kun je voor weinig geld een flink aantal luiers bij elkaar rapen. Daarnaast kun je het creatieve gedeelte ook zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn meer dan genoeg hobbywinkels die strikjes, lintjes, stickers etc. verkopen om de luier taart te versieren.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor verschillende kleuren stiften. Je kunt een luiertaart er al heel leuk uit laten zien door er dingen op te tekenen of schrijven. Kortom: je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om een luiertaart op te fleuren. Al koop je een stickerpakket en plak je overal babystickers, ook dit is creatief. Tip: kijk vooral op het internet voor inspiratie, als je het even niet meer weet. Luiertaarten hoeven dus absoluut niet duur te zijn.

4.   De ontvanger heeft er iets aan

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een luiertaart is dat de ontvanger er sowieso iets aan heeft. Wanneer een baby net is geboren, is het gebruikelijk dat er dagelijks flink wat luiers doorheen gaan. Een heel pakket vol met luiers komt dus altijd goed van pas. Het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar de maten van de luiers. Het wordt namelijk over het algemeen aangeraden om luiers relatief groot te kopen, zodat de luiers gebruikt kunnen worden als de baby iets groter is.

Je wilt natuurlijk dat de ontvanger van je cadeau zo lang mogelijk plezier heeft van de luiertaart. Dat gaat zeker lukken, als je de luiers een maatje of een aantal maatjes groter koopt. Heeft de ontvanger van je cadeau geen luiers meer in huis? Dan is er altijd nog de luiertaart die jij een tijdje geleden hebt gemaakt. Dit is dus bovendien een bruikbaar babyshower cadeau.

5.   Het ziet er prachtig uit

Luiertaarten zijn niet alleen praktisch, maar over de aesthetische voordelen heb ik het nog niet veel gehad. Het leuke aan een luiertaart is namelijk ook dat hij kan staan als decoratie op de babykamer. Je kunt er dan makkelijk bij als je luiers nodig hebt, maar zolang je de taart niet gebruikt, staat het simpelweg mooi als decoratie. Ook daarom is het dus aan te raden om te gaan voor grotere luiers. Dit betekent namelijk dat de luiertaart zo lang mogelijk kan blijven staan in de babykamer. Het maakt de babykamer een stuk gezelliger en de praktische kant van het cadeau komt dus later. De kans is groot dat de ontvanger van je cadeau het bijna zonde vindt om de luiertaart te gebruiken. Dan heb je het zeker goed gedaan!

6. Maak het cadeau persoonlijk

Wanneer je een cadeau gaat kopen, is de kans groot dat je het product ook door de winkel laat inpakken. Als je er goed over nadenkt, is daar eigenlijk weinig persoonlijks aan. Je verlaat dan namelijk de winkel met een cadeau die door de winkel is ingepakt, zonder enige toevoeging van jezelf. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar vaak vinden mensen het leuker als ze aan het cadeau kunnen zien van wie het komt. Dat gaat waarschijnlijk niet lukken als je een cadeau hebt gekocht bij een babywinkel die iedereen wel kent. Wil je liever voor een persoonlijk cadeau gaan? Dan is het dus aan te raden om een luiertaart te maken. Je hebt dan natuurlijk wel de luiers gekocht bij de winkel, maar uiteindelijk heb je er helemaal je eigen creatie van gemaakt. De ontvanger van het cadeau zal hier zeker over te spreken zijn.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *