8 locaties voor een lowbudget vakantie in Europa

8 locaties voor een lowbudget vakantie in Europa

Op vakantie gaan is in deze tijd alles behalve goedkoop. Gelukkig bestaan er binnen Europa genoeg locaties die als ‘lowbudget’ vakantie kunnen worden beschouwd. In deze blog heb ik de leukste steden voor je reis door Europa verzameld. Een lowbudget vakantie in Europa vinden wordt zo appeltje eitje.

Bezoek eens de hoofdstad van Hongarije: Boedapest

Plek nummer één in deze blog over 8 locaties voor een lowbudget vakantie in Europa is Boedapest. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Boedapest kan gezien worden als een lowbudget vakantie in Europa omdat deze stad verschillende betaalbare en gratis activiteiten aanbiedt aan zijn bezoekers en toeristen. Zo kun je als toerist bijvoorbeeld een wandeling langs de Donau maken zonder geld te betalen. Deze rivier is bovendien een belangrijk punt in de hoofdstad van Hongarije. Je kunt namelijk verschillende parken bezoeken die aan de rand van de rivier liggen. Deze parken hebben allemaal een uniek en prachtige uitzicht op de stad. Bovendien kun je in Boedapest gratis de grootste thermale baden van Europa bezoeken!

Ontdek Polen en de mooie stad Krakau

Een prachtige lowbudget vakantie in Europa is de stad Krakau gelegen in Polen. Krakau is een mooie en indrukwekkende Middeleeuwse stad. Doordat het een Middeleeuwse stad is, heeft het automatisch ook een rijke geschiedenis. Krakau wordt gezien als één van de goedkoopste steden in Europa en is daarom een goede aanvulling als lowbudget vakantie in Europa. Je kunt gratis de historische binnenstad bezoeken. Wist je dat deze historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Naast de historische binnenstad kun je ook gratis de Wawelburcht bezoeken en de wijk Kazimierz. Dit is een Joodse wijk.

Pak het vliegtuig naar Porto in Portugal

Houd je van zon én wil je goedkoop reis? Dan is Porto in Portugal een geweldige lowbudget vakantie in Europa. In het noorden van Portugal ligt namelijk de stad Porto. Porto is een stad die gebouwd is aan de oever van een rivier, namelijk de Douro. Porto staat vooral bekend om zijn Portwijn en historische architectuur. Gratis en voor niets kun je een wandeling maken door historische binnenstad met zijn prachtige architectuur en gebouwen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kathedraal van Porto of de Clérigos toren bijvoorbeeld! Is het warm en zoek je voor afkoeling? Dan kun je ervoor kiezen om gratis één van de prachtige stranden te bezoeken voor een duik in de zee. Je kunt hier ook surfen.

Een onbekende stad is Riga in Letland

Hoewel veel mensen er nog niet zoveel van gehoord hebben, is het een fantastische lowbudget vakantie in Europa. De hoofdstad van Letland is namelijk Riga. Riga staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Riga is daarom de ideale lowbudget vakantie voor geschiedenisliefhebbers en cultuursnuivers. Je vindt in Riga veel Art Nouveau-stijl terug. In sommige gevallen wordt deze kunst- en architectuurstroming ook wel Jugendstil genoemd. De historische binnenstad van Riga staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Riga is dus zeker een bezoekje waard wanneer je op je geld wilt letten.

Maak een tripje naar Litouwen en bezoek Vilnius

Je kunt ook een tripje maken naar Vilnius. Vilnius is de hoofdstad van Litouwen. Je kunt Vilnius misschien kennen van de Poort van de Dageraad of van het kasteel van Gediminas. Je kunt de stad het beste herkennen per fiets of te voet. De stad is namelijk niet enorm groot, waardoor je dit gemakkelijk dus met de fiets of lopend kunt bekijken. Bovendien bespaart dit automatisch ook geld aangezien je niet hoeft te betalen voor een bustour bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat je in Vilnius speciaal Litouwse gerechten kunt eten zoals Cepelinai? Dit is een aardappelgerecht en in vele restaurants voor een voordelige prijs te bestellen. Je kunt dus cultuur snuiven én heerlijk Litouws eten!

Kies voor het zonnige Valencia in het mooie Spanje

Houd je van zon, strand en een goedkoop reisje? Dan is het zeker aan te raden om Valencia in Spanje te bezoeken. Valencia is namelijk een grote stad aan de kust van Spanje. Valencia staat bekend om zijn mooie stranden, de bekende Valenciaanse keuken en zijn architectuur die voornamelijk futurisme bevat. Je kunt dus als toerist hier genieten van een heerlijke duik in de zee aan het strand Malvarrosa bijvoorbeeld. Malvarossa is namelijk één van de bekendste en meest bezochte stranden in Valencia bijvoorbeeld! Naast een stranddagje kun je nog meer activiteiten doen voor een laag budget. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Mercado Central. Dit is één van de grootste overdekte markten in Spanje en in Europa. Je zult je in Valencia in ieder geval niet vervelen.

Ga richting het oosten naar Boekarest in Roemenië

Hoewel Roemenië niet een heel bekend vakantieland is, heeft het toch weldegelijk prachtige steden. Wil je een lowbudget vakantie in Europa? Dan is het zeker aan te raden om de hoofdstad van Roemenië te bezoeken, namelijk Boekarest. Boekarest wordt door veel reisbureaus als fascinerend aangeschreven. Dit komt voornamelijk door de prachtige historische monumenten die je gratis of tegen een lage betaling kan bezoeken. Houd je van uitgaan en feesten? Dan ben je met een vakantie in Boekarest aan het juiste adres. Wil je ontspannen? Dan is het juist aan te raden om gratis het Herastrau-park te bezoeken. Dit is het grootste park van Boekarest. Hier kun je heerlijke wandelingen maken. De sportliefhebber kan hier zelfs een rondje hardlopen.

Een mooie reis richting het oosten naar Slovenië

Een ander, fantastische low budget reis in Europa is het bezoeken van Ljubljana in Slovenië. Houd je van veel natuur en parken? Dan zit je met een vakantie in Ljubljana helemaal goed. Ljubljana wordt namelijk gezien als één van de groenste steden in Europa. Bovendien kunnen geschiedenisliefhebbers hun geluk hier ook op, aangezien Ljubljana een prachtige historische binnenstad heeft met bovendien een mooi, middeleeuws kasteel. Houd je van kunst? Bezoek dan het Preserenplein dat prachtig en schilderachtig is. Daarnaast kun je in de oude binnenstad ook verschillende bezienswaardigheden bekijken voor een redelijke prijs of zelfs voor helemaal niets. In ieder geval is een goedkope vakantie in Europa makkelijk te boeken aan de hand van deze acht voorbeelden. Elke stad heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *