Lowbudget naar Londen, goedkope bezienswaardigheden

Lowbudget naar Londen, goedkope bezienswaardigheden

Londen is de hoofdstad van Engeland en één van de meest bekende steden van de wereld. Londen wordt daarom ook wel een heuse wereldstad genoemd. Hoewel Londen een ontzettende populaire bestemming is, betekent dit niet dat je hier ook goedkoop en makkelijk naar toe kan. Londen staat namelijk bekend als één van de duurste steden ter wereld. Ondanks dat Londen hierom bekend staat, is het nog steeds mogelijk om deze bruisende stad te ontdekken zonder je bankrekening te plunderen. Er bestaan namelijk verschillende manieren waarop je lowbudget naar Londen kan gaan. In deze blog vind je een aantal goedkope bezienswaardigheden in Londen.

Je kunt in Londen verschillende gratis musea bezoeken

Hoewel je voor veel musea in Londen ontzettend veel geld neer moet leggen, bestaan er ook een aantal musea waar je als toerist gratis naar binnen mag. Je kunt namelijk bijvoorbeeld gratis het British Museum bezoeken, maar ook bijvoorbeeld de volgende musea: Albert Museum, Natural History Museum, Science Museum, National Gallery en Tate Modern. Deze musea verschillen allemaal van elkaar en bieden jou als bezoeker een kijkje in de wetenschap, kunst en geschiedenis van Londen en Engeland.

Loop door de straten van Londen

Een belangrijke tip die veel geld bespaart is simpelweg de tip om Londen lopend te bezoeken. Wanneer je namelijk Londen te voet verkent, zul je ten eerste ontzettend veel van de stad zien en meemaken aangezien je rustig door alle straten heen gaat. Ten tweede zorgt dit ervoor dat je natuurlijk geld bespaart, aangezien je geen geld uitgeeft aan bijvoorbeeld fietsen of een bustour bijvoorbeeld. Het te voet verkennen van Londen is daarom een belangrijke tip wanneer je van plan bent om lowbudget naar Londen te gaan.

Londen kent ontzettend veel gratis parken

Hoewel veel bezienswaardigheden aardig wat geld kosten in Londen, kun je er ook voor kiezen om bekende parken te bezoeken. De meeste parken in Londen zijn namelijk gratis te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld Hyde Park, St James’s Park, Greenwich Park en Regent’s Park gratis bezoeken. Je kunt er bovendien een gezellig uitstapje van maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je wat lekkers qua eten en drinken meeneemt. Op het moment dat je een wandeling door één van de parken gemaakt hebt, kun je heerlijk op een kleedje bijkomen en genieten van de natuur in het park. Houd daarbij wel rekening met de weersomstandigheden in Londen, want het kan vaak regenen.

De taxi’s zijn ontzettend aantrekkelijk maar wel heel duur

Hoewel Londen bekend staat om zijn cabs, blijft het enorme investering om met zo’n taxi de stad door te sjeezen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer wanneer je Londen bezoekt en afstanden moet maken die niet te voet af te leggen zijn. Bovendien kun je vaak een dagpas, weekendpas of weekpas kopen, waardoor je voor een deal de hele dag, het hele weekend of de hele week met het openbaar vervoer kan reizen. Wil je je toch nog een beetje cultuur snuiven? Kies dan niet voor de metro, maar voor de iconische en bekende rode bussen die door de hele stad rijden!

Kies er eens voor om lokale markten te bezoeken

Om lowbudget naar Londen te gaan, is het ook zeker aan te raden om de lokale markten te bezoeken in het hartje van Londen. Londen heeft namelijk ontzettend veel lokale markten die ten eerste heel gezellig zijn. Ten tweede kun je hier ook heel goedkoop je boodschappen doen waardoor je automatisch ook geld bespaart. De markten Brick Lane Market, Borough Market, Camden Market en Portobello Road Market zijn allemaal een bezoekje waard wanneer je in Londen verblijft. Je kunt hier bovendien ook street food kopen, snuffelen tussen antiek en vintage pareltjes kopen.

Bezoek een comedyshow in een lokale pub of bar

Het bezoeken van een bekend theaterstuk in één van de grote theaters in Londen zal je portemonnee veel lichter maken wanneer je in Londen bent. Wil je lowbudget naar Londen? Dan is het aan te raden om een comedyshow te bezoeken in een lokale pub of par. Londen kent namelijk veel comedyshows waar je gratis naar optredens kunt kijken. Aangezien ze in Londen en heel Engeland engels spreken, is het volgen van een comedyshow automatisch ook makkelijker wanneer je een goede Engelse basis hebt qua vocabulaire en grammatica. Het is verstandig om lokale pubs en bars te checken voor meer informatie.

Gratis en betaalbare bezienswaardigheden en attracties

Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om te onthouden dat Londen als stad al één grote bezienswaardigheid is. Je kunt namelijk in Londen rondlopen en verschillende bezienswaardigheden gratis of betaalbaar bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken over de Thames langs de Big Ben en het London Eye bijvoorbeeld. Je kunt deze bezienswaardigheden met het blote oog bekijken zonder ze daadwerkelijk echt te bezoeken. Bovendien zijn de St Paul’s Cathedral, Shakespeare’s Globe Theatre, The View from The Shard en de Tower Bridge Exhibition allemaal betaalbare attracties die je als toerist kunt bezoeken.

Londen is een stad vol evenementen

Wanneer je lowbudget naar Londen wil reizen, is het ook zeker aan te raden om van tevoren onderzoek te doen naar evenementen die je gratis kunt bezoeken. Londen is namelijk een stad vol evenementen die jaarlijks georganiseerd worden door de stad zelf of door particulieren. Zo kun je bijvoorbeeld gratis parades, festivals, concert en tentoonstellingen bezoeken. Je moet hier vaak wel zelfstandig goed vooronderzoek naar doen. Het is daarom aan te raden om lokale kranten en websites te bezoeken. Daarnaast moet je in sommige gevallen vooraf alsnog kaartjes kopen omdat er maar een maximum aantal mensen aanwezig mag zijn bijvoorbeeld. Wees er dus op tijd bij.

Is een lowbudget reis naar Londen mogelijk?

Lowbudget naar Londen gaan is zeker mogelijk. Het is alleen wel belangrijk dat je van tevoren dus goed onderzoek doet naar bepaalde zaken zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, dagkaarten voor het openbaar vervoer of musea kaarten. Je kunt een reisje naar Londen zo goedkoop maken als je zelf wilt. Dit hangt natuurlijk ook af van je trein- of vliegtickets naar Londen toe en de kosten van je accommodatie. Hierbij is de regel ‘Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je uit bent’ een belangrijke vuistregeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *