Voordelen van strijkletters, pimp je eigen kleding

Voordelen van strijkletters, pimp je eigen kleding

Strijkletters, de meeste mensen hebben er weleens van gehoord. De naam verklapt eigenlijk al wat het zijn, want in feite zijn het gewoon letters die je ergens op strijkt. Twijfel je of dit soort letters iets voor jou zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen we je namelijk wat de voordelen van strijkletters zijn. Toen ik zelf kind was, had je dit soort opties nog niet echt. Mijn ouders hadden niet veel te besteden, dus pimpte mijn moeder onze eigen kleding op met textielstiften. Ze maakte de mooiste teksten en afbeelding, echter waren de letters niet altijd even goed leesbaar. Strijkletters maken het dus een stuk makkelijker.

Voor verschillende doeleinden te gebruiken

Een eerste voordeel van strijkletters is dat je ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld kleding mee pimpen. Heb je voor jouw zoon of dochter een effen T-shirt gekocht en wil je deze opleuken? Dan bieden strijkletters uitkomst. Je kunt overigens niet alleen letters op kleding strijken, maar ook plaatjes. Je kunt jouw kind hier zelf bij betrekken, zodat hij zelf bepaalt hoe zijn kleding eruit komt te zien.

Naast het pimpen van kleding zijn strijkletters ook uitermate geschikt om een cadeau voor iemand te personaliseren. Is iemand in jouw directe omgeving onlangs bevallen en wil je een origineel cadeau voor de kleine geven? Dan kun je bijvoorbeeld een effen slabbetje of rompertje kopen en hier met strijkletters de naam van het kindje op aanbrengen. Grote kans dat de ontvanger dit veel leuker vindt dan een standaardcadeau. Zelf vond ik de gepersonaliseerde geboortecadeaus die we kregen na de geboorte van Farah echt het allerleukste.

Makkelijk aan te brengen


Wie denkt dat het pimpen van kleding of het personaliseren van een cadeau door middel van strijkletters veel tijd en moeite kost, heeft het mis. Strijkletters zijn namelijk ontzettend makkelijk aan te brengen. Je hebt hier in feite alleen maar een strijkijzer en strijkplank voor nodig. Heb je deze twee benodigdheden in huis? Dan kun je direct beginnen.

Nadat je het kledingstuk op de strijkplank gelegd hebt, leg je hier de strijkletters bovenop. Let er goed op dat deze letters vaak in spiegelbeeld staan, waardoor je ze niet verkeerd om neer moet leggen. Nadat je de juiste plek bepaald hebt, ga je met de strijkijzer over de letters heen. Als de letters goed warm zijn geworden, laten ze los van het vel en hechten ze zich vast aan de stof.

Strijkletters blijven goed zitten op kleding

Heb je weleens stickers gebruikt om kleding te pimpen? Dan hoef ik je vast niet te vertellen dat deze niet lang blijven zitten. Stickers hechten namelijk niet goed op stof. Hierdoor laten ze mogelijk na één wasbeurt alweer los. Met strijkletters hoef je hier niet bang voor te zijn. Doordat deze letters zich aan de stof hechten, blijven ze een stuk beter zitten dan stickers.

Het is overigens niet zo dat strijkletters voorgoed op kleding blijven zitten. In de wasmachine kunnen de letters langzaam maar zeker loslaten. Bij sommige mensen gebeurt dit al na een paar wasbeurten. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Was jouw kleding daarom binnenstebuiten. Strijkletters hebben dan minder te lijden, waardoor ze mogelijk langer blijven zitten.

Perfect voor gymkleding

Ken je dat? Je kind gaat met het allerleukste setje gymkleding naar school, maar een ander kindje neemt het shirtje of broekje mee. Oeps! Ouders van deze kinderen weten dan vaak ook niet van wie het kledingstuk is. Als je strijkletters gebruikt om de kleding te personaliseren, is het meteen duidelijk van wie het is. Win, win dus.

Heb jij wel eens strijkletters gebruikt om je kledingstuk op te pimpen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *