Op vakantie en toch iets leren: logeren bij de boer

Op vakantie en toch iets leren: logeren bij de boer

Op vakantie ga je natuurlijk vooral om te ontspannen. Om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, om even helemaal niets te moeten. Dat hebben we allemaal zo nu en dan even nodig, om daarna weer fris en fruitig er tegenaan te kunnen. Toch betekent dat niet dat je tijdens je vakantie niet ook wat kan leren. Misschien is het wat minder zichtbaar en gestructureerd dan op school, en dat is natuurlijk ook de bedoeling, maar ook tijdens een vakantie kun je best wat opsteken. En dat geldt zeker ook voor kinderen! Stap dus out je comfortzone en ga een logeren bij de boer of in een luxe safari tent in plaats van in een huisje op een druk park.

Op naar het museum!

De meest bekende manier om ook tijdens je vakantie wat te leren, is natuurlijk door naar een museum te gaan. Vroeger begonnen de meeste kinderen al te kreunen als je het woord liet vallen, maar tegenwoordig is dat wel anders. Steeds meer musea hebben door dat kinderen het meest van een bezoekje opsteken als zij het ook echt naar hun zin hebben, en het liefst ook actief iets kunnen doen; iets wat overigens ook voor volwassenen geldt.

Daardoor zijn er meer dan genoeg musea te vinden die echt voelen als een leuk uitstapje dat je vakantie extra fijn maken, maar er tegelijk ook voor zorgen dat je ook nog iets leert. Zoek een museum op met een thema dat jou en/of de kinderen aanspreekt, dan is het extra leuk om te bezoeken. Dompel je vervolgens onder in alles wat het museum te bieden heeft, en doe aan alles mee wat kan. Zo steek je het meest op van je bezoekje, en heb je bovendien de leukste dag.

Op de boerderij leer je meer dan je denkt

Een andere manier om tijdens de vakantie ook nog wat op te steken, is door eens op een boerderij te verblijven. Zeker voor kinderen valt hier heel wat te ontdekken, want zij komen in veel gevallen steeds minder vaak in aanraking met de natuur en de boerderij.

Logeren bij de boer kan op steeds meer plekken, en is lang niet zo primitief als het misschien klinkt. Niet zelden kun je bijvoorbeeld verblijven in een luxe safaritent, van alle gemakken voorzien, zodat je wel een echt vakantiegevoel hebt. Veel van de boerderijen waar je terechtkunt bieden gasten de mogelijkheid om actief mee te kijken of helpen bij de dagelijkse gang van zaken op de boerderij. Zo leer je van alles over wat er nu precies op een boerderij gebeurt, en over de dieren die er wonen. Zeker kinderen gaan op deze manier vaak volledig op in het boerenleven en hebben een topvakantie, terwijl de ouders genieten van de natuur, de rust en het eenvoudige leven wat daarbij komt kijken. Zo ben je gewoon in eigen land toch even in een heel andere wereld.

Wat zijn jouw plannen deze zomervakantie?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *