Live muziek en andere muzikale opties op je bruiloft

Live muziek en andere muzikale opties op je bruiloft

De afsluiting van de meeste huwelijken is een groot dansfeest, vaak met dj. Tijdens de ceremonie of de kerkelijke dienst worden er ook muzikale momentjes ingepland. Meestal wordt er muziek afgespeeld via een usb stickje of een laptop maar live muziek is dan nog veel persoonlijker. In grote ruimtes heeft dat helaas een effect op de klank. Maar tegenwoordig is er zo veel meer mogelijk qua muziek, zowel voor als tijdens de ceremonie, receptie of als avondfeest.
Let´s play some music!

Sfeer en gevoel

Waar het vroeger enkel een dj was die het avondfeest op gang bracht is dat tegenwoordig heel anders. Steeds vaker worden er nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de veranderende eisen van bruidsparen. De sfeer en het gevoel dat bruidsparen tijdens hun mooiste dag willen beleven verschilt van moment tot moment. Tijdens de ceremonie mag het ingetogen en emotioneel zijn. Tijdens de receptie mag het dan weer ontspannen en formeel zijn en tijdens het avondfeest lekker feesten. Maar is dat ook wel echt zo?

Dat hangt helemaal af van jullie muziekvoorkeuren en smaak. Ook hoe jullie als koppel zijn, natuurlijk. Vinden jullie helemaal los gaan op de dansvloer helemaal het einde? Geweldig! Of houden jullie meer van rustig muziek waar men ook af en toe op kan dansen? Ook helemaal prima natuurlijk! Live muziek kan dan ook voor een heerlijke sfeer zorgen. Jullie kunnen uiteraard ook een combinatie maken van verschillende genres zodat er voor ieder wat wils is.

Live muziek

Steeds vaker kiezen bruidsparen voor livemuziek. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos! De meest gekozen momenten om voor een live optreden te kiezen zijn de receptie en tijdens het avondfeest. Uiteraard kan er ook tijdens de ceremonie livemuziek gespeeld worden. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel muziek jullie willen en waar jullie met muziek een accent op willen leggen op jullie huwelijk.

Live muziek op jullie huwelijk zet meteen een heel andere sfeer neer. Jullie en jullie gasten worden meegenomen in het moment. Het is niet enkel muziek, het is ook een stukje entertainment.

Mogelijkheden binnen live muziek op jullie huwelijk

Zoals hierboven vermeld zijn de mogelijkheden binnen livemuziek voor jullie huwelijk eindeloos. Van enkel instrumentaal, tot een duo tot een coverband en nog veel meer. Akoestisch of elektronisch. Heel intiem of net iets uitbundiger. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Binnen elke muziek genre zijn er natuurlijk verschillende opties.

live muziek op bruiloft

Dj performance als muzikale begeleiding op jullie huwelijk

Het meest voorkomende muzikale intermezzo is nog steeds de dj. Deze is de persoon die het avondfeest op gang brengt en de sfeer er voor de hele avond inhoudt. Vaak wordt er gekozen om tijdens de receptie ook gebruik te maken van een dj. Dit zorgt ervoor dat er toch al een ontspannen sfeer hangt. Ook zorgt het ervoor dat de receptie en het avondfeest mooi op elkaar aansluiten en de juiste liedjes op het juiste moment worden gedraaid.

Meerdere mogelijkheden combineren

Mocht jullie voorkeur uitgaan naar verschillende opties op het gebied van muzikaal entertainment, dan kan dit prima. Jullie zouden bijvoorbeeld voor livemuziek bij de ceremonie en receptie kunnen gaan. Tijdens het diner wat live achtergrond muziek, die dan geleidelijk aan wordt overgenomen door de dj om het avondfeest te starten. Hoe leuk zou het zijn om de livemuziek, bijvoorbeeld de band en de dj, samen wat moois te laten neerzetten voor de openingsdans. Origineel is het in ieder geval zeker.

Hoe kiezen jullie nu welke muziek jullie op jullie bruiloft willen

Ook hier kan de keuze voor de juiste muziek best overweldigend overkomen. Er is heel veel mogelijk en misschien willen jullie stiekem ook heel veel sfeer creëren door middel van muziek. Toch is het belangrijk om enkele zaken goed in gedachten te houden. Het belangrijkste is; vooral goed nadenken wat jullie precies willen en wat er mogelijk is. Ook binnen een bepaalde genre of een bepaalde keuze is het belangrijk goed de verschillende mogelijkheden te bekijken. Wat is de muziek die jullie aanspreekt? Is dat vooral muziek die live tot zijn recht komt of toch meer een dj die het voor jullie doet? Bij welke momenten willen jullie muziek? En hoe willen jullie die muziek dan gaan afspelen?

Budget

Bedenk goed van tevoren hoeveel budget jullie willen vrijmaken voor de muziek bij jullie huwelijk. Is er budget om zowel voor een klein bandje te gaan en dan nog een dj? Vraag ook zeker vrijblijvend offertes op bij bands of muzikanten die jullie aanspreken. Zo krijgen jullie een idee wat jullie budget toe laat en waar jullie voorkeur naar uitgaat.

Maak alvast kennis

Als jullie een paar opties hebben gevonden waar jullie voorkeur naar uitgaat, maak dan eens een afspraak met deze leveranciers . Zij kunnen jullie dan wat muziek laten horen en zo wordt het voor jullie ook duidelijker of dat echt is wat jullie willen. Jullie kunnen dan ook jullie muzikale voorkeuren en eventueel de playlist bespreken. Op deze manier kunnen jullie kijken of jullie een muzikale klik hebben.

Wat mag en wat niet?

Als jullie hebben gekozen wie jullie wedding day muzikaal mag begeleiden, zijn er nog een paar puntjes waar jullie zeker rekening mee moeten houden. Zoals wat is er allemaal aan materiaal nodig. De band of dj beschikt vaak over het meeste materiaal. Maar het is toch zeker aan te raden om eens na te vragen wat er op de locatie aanwezig moet zijn. De meeste locaties hebben ook wel wat staan qua geluids- en lichtinstallatie. Ook is het belangrijk om te vragen wat toegestaan is op de locatie. Dit gaat dan vooral over eventuele speciale effecten en het toegestane aantal decibels.

Zoals jullie zien, zijn er best wat mogelijkheden als het gaat om de muziek tijdens jullie huwelijk. Hou vooral voor ogen wat jullie het meest aanspreekt qua muziek. En ook wat voor mensen jullie zijn. Ik weet dat dat best raar klinkt, maar toch is het zo. Als jullie niet houden van dancemuziek en opzwepende beats, moet dat ook niet de hele tijd aanwezig zijn tijdens jullie wedding day. Kijk ook naar jullie gasten qua muziek. Dat er voor iedereen wat gespeeld wordt waar ze op kunnen dansen of net even de voetjes laten rusten. Eventueel kun je aan je gasten vragen of ze vooraf hun verzoeknummers door kunnen geven, zodat deze terug komen in het programma.

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside ook al een gastblog over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu heb je dus weer 1 van mijn blogs kunnen lezen. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *