Lisa kookt koolhydraatarm: Gezond eten is nog nooit zo lekker geweest

Lisa kookt koolhydraatarm: Gezond eten is nog nooit zo lekker geweest

Toen de Ramadan bijna ten einde was, plofte het boek : Lisa kookt koolhydraatarm op mijn deurmat. Alsof het zo moest zijn. Ik had me zo voorgenomen om tijdens de Ramadan gezonder te gaan eten, maar helaas…Ik maakte er weer een potje van. Omdat onze buren ook vastten, hebben we de hele Ramadan om en om gekookt. Als de 1 een lekker hapje maakte voor de iftaar, maakte de andere een warme maaltijd. Omdat we vanwege de Corona crisis niet elke dag samen konden eten, was dit een goede tussen oplossing. Of toch niet helemaal?!

Helaas zorgde het heen en weer brengen van eten er wel voor dat we het nogal bont hebben gemaakt. In de ochtend besloot ik dat ik ’s avonds de hapjes zou skippen, m’n vasten zou breken met een dadel en na het bidden een gezonde warme maaltijd zou nuttigen. Maar helaas bleek de realiteit anders dan ik ik in mijn hoofd had. Terwijl ik door het boek: Lisa kookt koolhydraatarm bladerde, had ik net 3 pasteitjes achter de kiezen en mijn mond vol met zoetigheid. Oeps! Het was dan ook niet zo gek dat ik na de Ramadan 4,5 kilo zwaarder was. Helemaal niet handig in mijn situatie. Maar goed, laat ik maar vooruit kijken en NU wat gaan doen, in plaats van balen van mijn eetgedrag de afgelopen maand. Gezond eten kan namelijk hartstikke lekker zijn, bewijst Lisa in haar zelfgeschreven boek.

lisa kookt koolhydraatarm

Koolhydraat arm eten

Het koolhydraatarme dieet wordt de laatste jaren steeds populairder. Eigenlijk kun je het ook geen dieet noemen, maar moet je het zien als een lifestyle. Door het niet als een dieet te zien, voorkom je dat je in oude gewoontes valt en last krijgt van het jojo- effect. Iets waar ik zelf wel heel veel last van heb gehad, moet ik eerlijk bekennen. De afgelopen jaren hebben er diverse maten in mijn kast gehangen. Koolhydraat arm eten betekend overigens niet dat je helemaal geen koolhydraten meer eet, want je lichaam heeft deze wel nodig. Je eet alleen wel de juiste koolhydraten, uit bijvoorbeeld groente.

In het boek staat goed uitgelegd wat koolhydraten zijn, welke soorten koolhydraten je hebt, hoeveel koolhydraten je nodig hebt en wat koolhydraten doen. Aangezien ik diabetes heb, is het dus erg verstandig om me hier in te verdiepen. Hoe meer koolhydraten ik eet, des te meer insuline ik moet spuiten. Heb je niet voldoende aan de informatie in het boek, dan kun je op de website Koolhydraatarm dieet ook ontzettend veel tips vinden.

koolhydraatarm eten

190 recepten

Het boek Lisa kookt koolhydraatarm bevat maar liefst 190 recepten. Hoeveel??!!!  Ja, ja het zijn er echt 190, ik heb ze zelf geteld. De recepten zijn opgedeeld in 8 hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, snacks, bakken, toetjes, guilty pleasures en sauzen. Omdat de recepten zo divers zijn, zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en hierdoor niet moeilijk te maken. Onder elk recept kun je lezen hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten het recept bevat. Super handig dus om inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Op deze manier is het ook een stuk makkelijker om je eigen weekmenu samen te stellen.

Meer dan alleen een kookboek

Lisa kookt koolhydraatarm is veel meer dan alleen een kookboek. De rol van verschillende soorten voedingsmiddelen worden in dit boek goed uitgelegd. Koolhydraatarm eten is namelijk niet klakkeloos voedingsmiddelen schrappen want je moet er voor zorgen dat je jezelf niet uithongert. Het is immers belangrijk dat je lichaam voldoende binnen krijgt. Er wordt in het boek goed uitgelegd wat bijvoorbeeld de functies van eiwitten zijn, hoeveel eiwitten je nodig hebt en uit welke voedingsmiddelen je de eiwitten kunt halen. Hetzelfde geldt voor vetten, vitamines, minderalen etc.

ketogeen lifestyle

Gezonder uit eten

Zoals jullie vast weten ben ik niet alleen gek op koken, maar eigenlijk op eten in het algemeen. Ik ga dan ook graag uit eten en moet eerlijk bekennen dat ik het erg mis sinds we thuis zitten door de Corona crisis. Maar goed nieuws, de horeca is sinds deze week weer open. Nou weet ik niet of ik meteen al uit eten ga, maar toch is het fijn om te weten wat je het beste kunt eten indien je wel gaat. Vaak denken we dat we nooit meer uit eten kunnen als we gezond gaan eten. Het tegendeel is waar.

In het boek staat goed uitgelegd welke gerechten je het beste kunt kiezen, per keuken. Dit is uitgewerkt voor zowel de voorgerechten, hoofdgerechten als groente. De toetjes zijn wel geskipt, maar dat komt natuurlijk doordat deze vaak calorierijk zijn in restaurants. Veel restaurants hebben dus voldoende koolhydraat arme opties, iets waar ik me helemaal niet bewust van was.

E nummers en zoetstoffen

We neigen al snel een Cola light te nemen als we willen afvallen, maar naar de E nummers en zoetstoffen kijken we vaak niet. In het boek Lisa kookt koolhydraatarm, wordt ook aandacht besteed aan de functies van E-nummers en zoetstoffen zoals Aspartaam, Polyolen en Stevia. Polyolen worden bijvoorbeeld veel gebruikt door mensen met Diabetes. Een interessant onderwerp voor mij dus.

Het oog wilt ook wat

Het eerste wat me opviel toen ik door het boek bladerde, waren de prachtige afbeeldingen. Je krijgt spontaan trek en het kwijl droop nog net niet uit mijn mondhoeken. Alleen de voorkant en de achterkant zijn al prachtig. Ik zou dit boek alleen al kopen vanwege de afbeeldingen, haha. Ik heb veel kookboeken in de kast staan, maar Lisa kookt koolhydraatarm overtreft de meeste wel hoor.

lisa kookt koolhydraatarm

Eindoordeel Lisa kookt koolhydraatarm

Ook al zijn de recepten niet allemaal halal, je kunt als moslim(a) toch makkelijk uit de voeten met dit  kookboek. Ham kun je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld kalkoen ham en door de tips bij de recepten kun je ze ook makkelijk vegetarisch maken. Ik denk dat ik nog veel recepten uit dit kookboek zal gaan uitproberen. De recepten zijn echt heel divers en zelfs op een feestje hoef je niet te verhongeren. Zo vind je in dit kookboek een recept voor kipnuggets, nacho’s, groente friet etc.

Lisa kookt koolhydraatarm maakt koolhydraat arm eten feestelijk en dat is leuk! Dit betekend overigens niet dat je voor alle gerechten uren in de keuken hoeft te staan want er staan ook simpele recepten in. Lisa kookt koolhydraatarm is veel meer dan alleen een kookboek, het legt de koolhydraat arme leefstijl goed uit. Koolhydraat arm eten is immers niet leven op alleen salades. Variëren is erg belangrijk. Het enige minpuntje aan dit kookboek vind ik dat het geen inhoudsopgave heeft. Op deze manier kun je niet makkelijk en snel een recept opzoeken. Ach we moeten toch iets vinden om te klagen toch?

makkelijke koolhydraatarme recepten

Recept Kip Kebab

Om jullie een beetje een idee te geven wat voor lekkere recepten er in het boek Lisa kookt koolhydraatarm staan, deel ik graag een recept met jullie. Zodat je ook al kunt beginnen met lekker eten voordat je het kookboek in huis hebt. Het liefste deel ik alle recepten met jullie, maar dat is natuurlijk geen optie. Ik zat erg te twijfelen tussen het recept van de Kip Kebab of de Köfte . Niet iedereen houdt natuurlijk van gehakt, dus ik dacht dat ik met kip wel safe zou zitten. Dit gerecht is overigens voor 2 personen, en ik kan je verzekeren dat je er goed vol van raakt.

koolhydraatarme recepten

Wat heb je nodig voor de kip kebab

 • 2 kipfilets
 • 2 paprika’s
 • 1 grote rode ui
 • 1 aubergine
 • 2 koolhydraatarme wraps
 • 200 gram magere yoghurt of kwark
 • 1 eetlepel peterselie
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel grillkruiden
 • 1 theelepel kipkruiden
 • Olijfolie

Hoe maak je de Kip Kebab?

 1. Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit in een kom samen met de kipkruiden, grillkruiden en een beetje olijfolie.
 2. Snijd daarna alle groenten in stukjes en reepjes. Houd de rode ui ringen apart.
 3. Meng intussen in een schaaltje de yoghurt of kwark, met de geperste knoflookteentjes, peterselie en wat peper en zout. Meng dit goed en zet het in de koelkast. Dit is je knoflooksaus.
 4. Vervolgens maak je de spiesjes van de kipstukjes. Doe wat olijfolie in 2 pannen. Doe in 1 pan de kipstukjes of spiesjes en in de andere pan alle groente behalve de rode ui.
 5. Warm de wraps kort op en zet deze op de tafel met de kip, groente , knoflooksaus en rode uien.

Korting

Ik ben niet vaak zo enthousiast over een kookboek als deze. Daarom heb ik Lisa gevraagd of ze iets extra’s kon doen voor mijn lezers. Als je het kookboek Lisa kookt koolhydraatarm online besteld en de code SPARKLESINSIDE gebruikt, krijg je niet alleen 10 % korting op dit prachtige boek. Het wordt ook nog eens gratis verzonden.

review lisa kookt koolhydraatarm

Winactie

Lisa had niet alleen een leuke korting voor jullie, maar je kan ook nog eens het boek Lisa kookt koolhydraatarm winnen. Hoe leuk is dat!!! Je hoeft er helemaal niet heel veel voor te doen hoor. Je kunt meedoen tot 10 juni 2020. Ik maak de gelukkige winnaar bekend via mijn insta stories en fb verhaal.

 1. Like mijn instapagina, of als je deze niet hebt mijn facebook
 2. Like de instapagina van Lisa
 3. Zorg er voor dat ik weet hoe ik je kan bereiken (dit kan door een reactie achter te laten op deze blog, facebook of insta).

Makkie toch? Laat je me weten of je mee doet?

Dit artikel is een samenwerking, maar is gebaseerd op mijn eigen persoonlijke mening.41 gedachten over “Lisa kookt koolhydraatarm: Gezond eten is nog nooit zo lekker geweest”

 • Ik eet koolhydraatarm en volg nu vooraleer de kookboeken van Pascale Naessens, maar ik ben altijd op zoek naar meer recepten en ben heel benieuwd naar dit boek. De recepten zien er goed uit en mooie foto’s ook. Ik voel me zoveel beter sinds ik koolhydraat arm eet, ik heb veel meer energie.

 • Loot graag mee voor gratis boek….ik heb poos geprobeerd om lekkere koolhydraatvrije gerechten te maken maar kon niet wat vinden…dit boek ziet er “heerlijk” uit

 • Wat een super leuke actie! Ik loot graag mee voor dit boek! Na mijn zwangerschap wil ik graag de kilootjes kwijtraken dmv Kha eten. Ik duim mee

 • Oh dat zou als geroepen komen! Ik ben ook bezig met omschakelen naar een kha dieet, maar ben nog heel erg zoekende. Dus dit boek zou een uitkomst zijn, Doe graag mee. Volg je al op insta (met tipvoorjou1)

 • Koolhydraatarm koken en eten is alles behalve saai of niet lekker! Heel veel zin om inspiratie op te doen en met een glimlach in de keuken te staan. Duimen!

 • Ik volg Lisa al een tijdje op insta ik vind haar recepten echt geweldig. Ik mag geen gluten en haar recepten zijn vaak glutenvrij. Ik zou echt super graag kans maken op dit boek. Ik moet 25 kilo afvallen en bovenal zo gezond mogelijk leven om zo min mogelijk pijn te hebben

 • Lida bewijst dat koolhydraatarm eten zeker niet saai is . Ik wil vaker koolhydraatarn arm eten maar vind het lastig om gerechten te bedenken. Daarom hou ik het vaak niet lang vol 🙂 Maar met dit boek en de 190 gerechten die er in staan gaat het lukken! Ik doe daarom heel graag mee met de leuke winactie. Groetjes Julia

 • Ik heb laatst net twee andere kookboeken met koolhydraatarme gerechten gekocht, maar dit boek ziet er ook zeker wel erg verleidelijk uit hoor.

 • Ik heb me ook al lang voorgenomen om eindelijk echt iets te doen aan mijn voeding. Koolhydraatarm eten lijkt wel iets dat bij me past. Dit boek zou me de nodige inspiratie en informatie kunnen geven. Ik doe graag mee.

 • Heerlijk recept, ik weet wat ik vandaag wil eten, en ja die zeker mee met deze fantastische Winactie , het kookboek van Lisa kookt KH arm lijkt me zeer inspirerend .

 • Ik hou erg van koken, zou de recepten graag uit willen proberen, ben er erg benieuwd naar ❤❤

  Groetjes Anneliese

 • Ik eet al een tijdje koolhydraatarm en ben daardoor al 17 kilo afgevallen. Maar ik word wel een beetje flauw van telkens weer dezelfde recepten die ik maak, dus ik ben ontzettend benieuwd naar deze 190 recepten! Het ziet er in ieder geval geweldig uit! Dan blijft het ook zo fijn vol te houden! Want ook met koolhydraatarm mag je nog genoeg lekkers, het is zeker geen straf om zo te eten, maar het is soms wel lastig om zelf weer nieuwe gerechten/recepten te bedenken binnen de kaders.

  Ik volg beide Insta-accounts (@yvonnuh2).

 • Ik ben door koolhydraten te vermijden/minderen 50 kilo kwijtgeraakt. Maar nu is mijn inspiratiebron wl redelijk opgedroogd. Zou heel graag zo doorgaan en de heerlijke recepten uit dit boek willen maken.

 • Ik doe graag mee, ziet er heerlijk uit en zal me vast helpen om na de zwangerschap de kilo’s er weer af te krijgen

 • Beste sparesinside,

  Wat een leuke winactie!
  Maak graag kans op het boek Lisa kookt koolhydraatarm, zou goed te pas komen ben nu zelf 20 kg afgevallen. En probeer dit nu stabiel te houden door mijn veranderd eetpatroon/leefpatroon vast te houden. Alleen ontbreekt het aan variatie/inspiratie in de keuken, dus zou dit kookboek van harte welkom zijn.
  Verder eil ik een ieder die meedoet, heel veel succes wensen.

  Groetjes

 • Wat een geweldig boek Zou het perfecte verjaardagscadeau voor mijn zus zijn!! Zo kunnen we gezellig samen koken ❤️

 • De afgelopen periode heb ik te horen gekregen dat ik hashimoto heb en de ziekte van bechterew. Ik ben veel aangekomen en dat moet er nu echt af. Ik hoop door mijn leefstijl aan te passen dat dit gaat lukken en daar kan dit boek me super bij helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *