Wat zijn de leukste zwembaden van Nederland?

Wat zijn de leukste zwembaden van Nederland?

Zwemmen is een favoriet van velen. Meestal wordt er veel gezwommen in de zomer, maar ook in de winter kan er prima gezwommen worden natuurlijk. Logischerwijs is in dat geval een overdekt zwembad erg fijn. Gelukkig is er voor ieders wat wils wat betreft zwembaden. Zo zijn er zwembaden die uitsluitend zijn bedoeld voor baantjes zwemmen, zwembaden met veel glijbanen, zwembaden die kindvriendelijk zijn etc. Maar ook buitenzwembaden of juist overdekte zwembaden. De keuze is reuze. Wij zwemmen vooral veel als we op vakantie zijn. Maar welke zwembaden zijn er eigenlijk in ons kikkerlandje en wat zijn de leukste zwembaden van Nederland? Onze voorkeur gaat altijd naar een subtropisch zwembad, omdat je daar echt een beetje vakantievibes van krijgt. In dit artikel lees je wat de leukste zwembaden van Nederland zijn.

Zwembaden Nederland

In Nederland zijn er enorm veel zwembaden te vinden, zo ongeveer 1900! Tja, kies daar maar eens een goed zwembad uit. Één van de websites die het vinden van een geschikt zwembad voor jou makkelijker maakt is: nederlandsezwembaden.nl. Hier vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt over zwemmen, zwembaden en zwemlessen die in Nederland worden aangeboden. Je kunt dus met slechts een paar klikken een nabije zwemlocatie of zwemles aanbieder vinden. Handig toch?

Leuke zwembaden Noord Holland

De provincies die de minste zwembaden per 10.000 inwoners hebben zijn Noord-Holland en Zuid-Holland. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in dichtbevolkte gebieden de zwembaden vaak groter zijn dan in minder dichtbevolkte gebieden. Toch zegt het aantal zwembaden niet direct iets over de beschikbare hoeveelheid zwemwater, want er kunnen relatief veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van deze zwembaden door de grootte.  Hieronder zie je een top 3 van de leukste zwembaden in Noord-Holland. Voor meer informatie klik je op het zwembad.

Leuke zwembaden Zuid Holland

Als je niet in Noord-Holland, maar in Zuid-Holland woont, is er ook genoeg wils voor iedereen, ondanks er in deze provincies ten opzichte van de andere provincies het aanbod zwembaden wat minder is. Minder leuk? Zeker niet! Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak ‘less is more’. Zelf denk ik dat het Tikibad wel tot de populairste en leukste zwembaden van Nederland behoord. Daarom zie je hieronder ook weer een top 3 van de leukste zwembaden is Zuid-Holland.

Leuke zwembaden Utrecht en omgeving

Ook in de kleinste provincie van Nederland is veel te beleven! Zo heb je daar ondermeer de volgende zwembaden:

Leukste zwembaden Overijssel

Voor de inwoners van Overijssel:

Leuke zwembaden in het Noorden

Als je het leuk vind om eens naar een zwembad te gaan waar je normalerwijze niet snel heen zou gaan, is het leuk om het eens wat breder te bekijken. Daarom zie je hieronder de top 3 leukste zwembaden in het noorden van Nederland:

De leukste zwembaden in het Zuiden

Als we het noorden van Nederland bespreken, kunnen we het zuiden natuurlijk niet achterwege laten. Dus, hieronder zie je de top 3 leukste zwembaden in het zuiden van Nederland.

Een binnenbad of buitenbad

Er zijn ook zwembaden die een binnenbad hebben, maar tegelijkertijd een buitenbad. Één van deze zwembaden is te vinden bij Naturistisch Recreatiepark Elsendorp. In dit soort zwembaden kun je er zelf voor kiezen of je liever binnen of buiten zwemt. Je bent dan dus niet afhankelijk van het weer, omdat je helemaal zelf kunt kiezen. Uiteraard heb je nog veel meer zwembaden in Nederland die dit hebben.

zwemmen met peuter

Zwemmen met je baby

Misschien wil je ook een keer zwemmen met je baby. Dat is ook bij veel zwembaden heel goed mogelijk. Je mag met je baby zwemmen als jouw kindje de eerste vaccinatie heeft gehad. Deze wordt gegeven bij twee maanden oud. Toch wordt er geadviseerd te wachten tot de baby drie maanden is. Dat heeft te maken met het risico op onderkoeling. Als jij en je baby er klaar voor zijn om te zwemmen is het wel belangrijk dat je niet zomaar naar het eerste en beste zwembad gaat. Het is van belang dat je het moment voor de eerste keer zwemmen goed inplant. Waar je rekening mee moet houden is dat je baby niet te moe moet zijn én dat het zwembad rustig is. Het beste is om te kijken of er een zwembad bij jou in de buurt babyzwemmen aanbiedt. Zo niet? Ga dan vroeg in de ochtend. Het laatste wat van belang is, is dat je baby een uur van tevoren geen eten of drinken meer neemt. Je wilt namelijk niet dat je kindje ziek wordt in 1 van de leukste zwembaden van Nederland toch?

Zwemmen met je peuter

Misschien is je kindje al iets groter en ben je op zoek naar een zwembad voor peuters. Het is natuurlijk super leuk en gezellig om met je peuter te zwemmen! Toch worden er nog regelmatig wat dingetjes vergeten. Hieronder volgt een paklijst, zodat jij precies weet wat van belang is om mee te nemen als je gaat zwemmen met je peuter.

  • Zwembroek of bikini
  • Zwemschoentjes
  • Zwembandjes of een zwemvest
  • Handdoek / badponcho
  • Als jullie na het zwemmen gaan douchen bij het zwembad is prikvrije shampoo handig.
  • Eten en drinken of bekijk het aanbod van het desbetreffende zwembad.
  • In het geval je kindje nog niet zindelijk is, zwemluiers / luiers / billendoekjes.

Zwembaden met glijbanen

Vooral voor kinderen is het super leuk als er glijbanen te vinden zijn in de zwembaden. Daarom speciaal voor jou en de kids een top 3 van de leukste zwembaden met glijbanen.

Ht grootste zwembad van Nederland

Houd je wel van wat actie? Dan ben je vast benieuwd naar het grootste zwembad van héél Nederland. Nou, daar komt ‘ie hoor! Dat is Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Zeker leuk om ook eens te bezoeken.

Ben jij ook zo gek op zwemmen?11 gedachten over “Wat zijn de leukste zwembaden van Nederland?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *