De 5 leukste pretparken, geschikt voor jonge kinderen

De 5 leukste pretparken, geschikt voor jonge kinderen

Pretparken zijn er in alle soorten en maten. Als moeder zijnde van twee jongens van 2 en 5 jaar weet ik dan ook als de beste dat niet allen geschikt zijn voor jonge kinderen. Ik deel daarom graag onze top 5 pretparken waar wij graag met hen naartoe gaan.

De leukste pretparken geschikt voor jonge kinderen

De volgende 5 pretparken zijn naar onze mening de moeite waard om met jonge kinderen naartoe te gaan:

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Het allereerste pretpark waar we met beide jongens naartoe zijn gegaan, is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wij zelf vergelijken dit pretpark met het sprookjesbos van de Efteling. Echter is dit pretpark vergeleken met de Efteling zeer goed betaalbaar. Zowel de entreeprijzen, (gratis) parkeren maar ook de horecagelegenheden zijn vergeleken met andere pretparken prima te doen.

Zoals je mogelijk al wel zult verwachten kom je in Sprookjeswonderland een heleboel leuke sprookjes tegen. Denk hierbij aan Roodkapje, de Gelaarsde Kat, maar ook de wat meer onbekende sprookjes.

Behalve sprookjes heeft Sprookjeswonderland ook een aantal leuke attracties voor jonge kinderen. Kinderen kunnen hier in dobberbootjes, een ritje maken op de pony maar ook een ouderwetse carrousel en nog veel meer. Natuurlijk mag ook een speeltuin niet ontbreken.

Sprookjeswonderland is naar mijn mening leuk voor kinderen tot een jaar of 6.

Sprookjes wonderland, leuk voor kleine kinderen

Oud Valkeveen in Naarden

Oud Valkeveen in Naarden is een hele grote speeltuin met allemaal leuke attracties. De meeste attracties in dit pretpark zijn wat rustiger en ook niet zo erg overweldigend voor jonge kinderen. Oud Valkeveen is continu in ontwikkeling. Zo hebben zij vorig jaar een drietal nieuwe attracties geopend.

Wanneer het erg lekker weer is, is het ook mogelijk om neer te strijken op het bijbehorende strand. Het water is overal ondiep waardoor ook veilig voor jonge kinderen. Uiteraard dien je ten allen tijden je kinderen goed in de gaten te houden natuurlijk!

En mocht het weer eens een keertje minder goed zijn, dan is er in het overdekte gedeelte ook nog het een en ander te beleven. Daar vind je namelijk een binnenspeeltuin, bioscoop, Playmobil speelplein, een theater en horecagelegenheden.

Oud Valkeveen is een leuk pretpark voor jonge kinderen die tenminste 95 cm lang zijn. Maar stel dat je een gezin hebt met kinderen in verschillende leeftijden, dan is het ook voor de allerkleinsten hier genieten.

Park Tivoli in Berg en Dal

Park Tivoli in Berg en Dal was leuker maar wel kleiner dan wij in eerste instantie hadden gedacht. Door de grootte is het leuk om hier naartoe te gaan voor een ochtend of middag. Dit maakt het pretpark uitstekend geschikt voor jonge kinderen dit nog behoefte hebben aan een rustmomentje overdag.

Je vindt in dit pretpark een aantal leuke attracties waarvan er velen al geschikt zijn voor de allerkleinsten. Zo kon mijn jongste zoon, toen 1,5 jaar, zich daar uitstekend vermaken. Verder zijn er nog een aantal speeltuinen; één voor kleintjes en de ander voor wat grotere kinderen.

Tegenover Park Tivoli zit een pannenkoekenrestaurant. Mocht je het leuk vinden, dan kun je aansluitend aan je bezoek aan Park Tivoli daar nog een pannenkoek eten.

Pretpark oud valkeveen, leuk voor jong en oud

Familiepark Drievliet in Den Haag

Heel, heel vroeger was Familiepark Drievliet gewoon een grote speeltuin. Inmiddels is deze helemaal uitgegroeid tot volwaardig pretpark voor alle leeftijden. Hoewel Drievliet ook een hoop attracties heeft voor wat grotere kinderen, was ik verbaasd over de hoeveel attracties dit pretpark heeft juist voor jonge kinderen.

Wat ik hier ook erg leuk vind, is het Spraypark dat zij hebben. Dit is een waterspeeltuin met allemaal verschillende fonteinen en sproeiers. Enorm leuk én veilig! Dus wanneer het warm is, vergeet dan vooral niet om de zwemkleding van je kinderen mee te nemen.

Drievliet ligt vlakbij Scheveningen. Hoewel je je op zich gerust een dag kunt vermaken in dit pretpark, is het ook leuk om het bezoekje te combineren met het strand.

Pretpark drievliet

Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn

Waarschijnlijk het meest bekende pretpark voor de allerkleinsten: Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Dit pretpark focust zich volledig op jonge kinderen. Dit is terug te zien in zowel de attracties, als de horecagelegenheden, sanitair en aankleding van het park.

In de schoolvakanties worden er in Kinderpretpark Julianatoren er normaliter altijd leuke extra’s georganiseerd. Je kunt dan denken aan extra shows, activiteiten en soms ook de aankleding zoals rondom Halloween. Helaas heeft dit jaar het corona virus wat roet in het eten gegooid waardoor deze zomervakanties geen extra dingen werden georganiseerd.

Dit pretpark is leuk met kinderen vanaf ongeveer 2 jaar tot zeker een jaar of 8. Wij hebben dit keer dan ook hier een jaarabonnement afgesloten zodat we nog vaker kunnen genieten van dit te gekke pretpark.

Nog veel meer andere leuke pretparken voor jonge kinderen

Behalve de bovengenoemde pretparken zijn er nog veel meer leuke pretparken in Nederland die zich richten op jonge kinderen.

De pretparken Drouwenerzand Attractiepark en Attractiepark de Waarbeek werken beide bijvoorbeeld met een all inclusive concept. Drinken en eten zijn hier bij de prijzen in begrepen. Ben je op zoek naar iets heel anders dan een pretpark? Dan kun je ook Wondr Experience proberen.

En wist je bijvoorbeeld dat je ook met jonge kinderen prima een dagje naar Walibi Holland kunt gaan? Zij hebben een apart gedeelte speciaal voor jonge kinderen. Verder zijn er al een hoop attracties toegankelijk voor kinderen vanaf 100 cm. Wij zijn hier met onze jongens een hele dag zoet geweest ondanks we niet in achtbanen zijn geweest.

En wat ik, ondanks de prijs, tocht ook wel een top pretpark blijf vinden is toch altijd nog de Efteling. Ook zij hebben meer dan genoeg attracties waar je ook al met jonge kinderen in kunt. Tevens staan de lange rijen meestal bij de achtbanen maar die slaan wij momenteel nog even over.

Ben je nieuwsgierig naar nog veel meer leuke pretparken in Nederland die ook geschikt zijn voor jonge kinderen? Lees dan het artikel ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters’ waarin ik er nog veel meer beschrijf.

Leuk dat jullie mijn gastblog hebben gelezen. ik ben Manuela en ben moeder van twee prachtige knullen van 2 en 5 jaar. Wij gaan regelmatig met ons gezin op pad en zijn ook niet vies van een leuke vakantie in Nederland en over de grens. Voordat wij op vakantie gaan, zoek ik van te voren alvast op wat er allemaal te beleven is in de omgeving. Dit werk ik vervolgens uit in een soort minireisgids voor onszelf, erg handig! Op mijn website Opwegmetmama.nl hoop ik samen met nog een aantal dames, jou als ouder te kunnen inspireren van leuke dagjes uit, activiteiten en vakantietips met kinderen in binnen- en buitenland. Ga je er nog zo graag op uit als wij? Neem dan zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op onze website.


Groetjes, Manuela12 gedachten over “De 5 leukste pretparken, geschikt voor jonge kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *