Wat is de leukste kinderboerderij in Nederland?

Wat is de leukste kinderboerderij in Nederland?

Wie vind het niet leuk? Lekker met de kids naar een kinderboerderij. Vaak zijn kinderen gek op boerderijen. Vooral als ze zelf de dieren eten kunnen geven en als ze de dieren mogen knuffelen. Het is natuurlijk ook super leuk voor jou als ouder(s) of verzorger(s) om de kinderen zo blij te zien. Farah vind het geweldig al die diertjes en met haar veel andere kindjes. Daarom is een uitstapje naar een kinderboerderij altijd een goed idee. In dit artikel vertel ik je meer over verschillende kinderboerderijen, omdat er altijd wel één bij jou in de buurt is te vinden. Zo weet je in ieder geval waar je terecht kunt. Maar wat is nou de leukste kinderboerderij?

Kinderboerderij Rotterdam en omgeving

Als eerste is een uitstapje naar Rotterdam van zichzelf al hartstikke leuk. Er is daar altijd wel wat te doen en er is altijd wel leven in de brouwerij. Super leuk dus en een gegarandeerd geslaagd dagje uit! Wat betreft kinderboerderijen zijn er ook een hoop te vinden in Rotterdam en de omgeving. Hieronder staan er een paar, maar het zijn er nog veel meer.

 • Kinderboerderij De Kraai: hier zijn veel verschillende soorten boerderijdieren te bezichtigen, maar je kunt er ook tropische vogels en terrariumdieren vinden.
 • De Molenwei: deze kinderboerderij biedt een hoop activiteiten en is zeker geslaagd voor een kinderfeestje.
 • Kinderboerderij De Bokkesprong: dit is een rustige, groene kinderboerderij midden in een drukke omgeving. Ben je op zoek naar wat rust, dan kun je hier terecht. Verder lopen hier de dieren vrij rond.

Kinderboerderij Amsterdam en omgeving

Als we het hebben gehad over Rotterdam, dan kunnen we Amsterdam natuurlijk niet over het hoofd zien. Daarom hieronder een aantal kinderboerderijen waar je terecht kan als je woont in Amsterdam of haar omgeving.

 • Kinderboerderij de Gliphoeve:deze kinderboerderij heeft allerlei verschillende dieren die je kunt bewonderen. Zo zijn er geiten, konijnen en ook kippen.
 • Kinderboerderij de Pijp: hier zijn dezelfde dieren te vinden zoals bij de Kinderboerderij De Gliphoeve. Hier worden overigens ook activiteiten georganiseerd voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Kinderboerderij Almere en omgeving

Op zoek naar een leuke kinderboerderij in Almere en de omgeving? Dan kun je hier terecht:

 • Kinderboerderij Den Uylpark: op deze leuke kinderboerderij kun je allerlei verschillende dieren vinden. Hierbij kun je denken aan pony’s en varkens, maar ook schapen, geiten en koeien. Voor ieders wat wils dus! Daarnaast kunnen de kinderen met de dieren knuffelen en activiteiten rondom het erf verrichten.
 • Kinderboerderij de Beestenbende: ook hier is de mogelijkheid om te knuffelen met konijnen en cavia’s, maar je kunt ook de kippen voeren. Er zijn nog veel meer dieren aanwezig op deze leuke kinderboerderij.

Kinderboerderij Tilburg en omgeving

Als je op zoek bent naar een kinderboerderij in Tilburg en de omgeving, kun je onder andere deze leuke kinderboerderijen bezoeken:

 • Stichting Kinderboerderij Stokhasselt
 • Kinderboerderij ’t Valleike
 • Stichting Kinderboerderij/Buurtpark Maria Goretti

Kinderboerderij Zoeterwoude (t Geertje)

Een ander leuke kinderboerderij is ‘t Geertje in Zoeterwoude. Dit is een biologische boerderij, waar iedereen een hartelijk welkom wordt geheten. Hier worden de landbouwdieren kleinschalig worden gehouden en zij doen mee in de voedselproductie. Daarnaast kunnen er ook mensen komen kijken. Erg leuk en leerzaam dus! Ik denk dat dit misschien wel de leukste kinderboerderij is waar wij met Farah zijn geweest . In het voorjaar mag je de kleine geitjes ook zelf een flesje geven. Ontzettend leuk dus.

't geertje

Naar de kinderboerderij en zwanger

Hygiëne is voor iedereen belangrijk, maar bij uitstek voor zwangere vrouwen. Om deze reden kan een kinderboerderij een risico vormen voor zwangere vrouwen. Het is belangrijk om vaak je handen te wassen als je met dieren in contact bent geweest. Als je zwanger bent, kun je een dagje kinderboerderij helaas beter overslaan. Volgende keer beter! Kijk of er iemand anders met je kindje mee kan of dat je een andere activiteit gaat doen.

Kinderboerderij met overnachting

Wist je dat er bij sommige kinderboerderijen ook de mogelijkheid is om daar te overnachten voor een mini vakantie? Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de leuke kinderboerderij Erve Woolderink. Zelf heb ik nog nooit overnacht op een boerderij, maar het lijkt me wel ontzettend leuk om te doen samen met Farah. Maar goed, lat het daar maar eerst wat beter weer voor worden.

Grote kinderboerderij met speeltuin

Ben je op zoek naar een grote kinderboerderij met speeltuin? Dan is de Kinderboerderij Kienehoeve een perfecte uitkomst. Een bijkomend voordeel is dat deze leuke kinderboerderij ook nog eens gratis is. Gratis én er is veel te beleven. Wie wil dat nou niet? Bij ons in Wateringen heb je speeltuin de Kinderster, en hiernaast heb je weer een grote kinderboerderij. Echter is deze maar beperkt open en in de winter volgens mij (bijna) niet.

Overige leuke kinderboerderijen

Nog geen informatie genoeg? Geen probleem! Hieronder zie je nog meer overige leuke kinderboerderijen die je kunt bezoeken:

 • Kinderboerderij Stadspark: deze boerderij is te vinden in Groningen. Hier kun je de dieren allemaal van heel dichtbij bekijken. De ezels staan op een apart veld. Deze kinderboerderij heeft ook nog eens een grote speeltuin en terras. De entree is helemaal gratis.
 • De Naturij: je kunt met de dieren knuffelen, maar deze kinderboerderij heeft ook een speelbos, verkeerstuin en spartelbad. De entree is 5 euro.

Leukste kinderboerderij Nederland

Last but not least, de leukste kinderboerderij van heel Nederland. Dat is Stadsboerderij Darwinpark in Zaandam. Dit is de grootste kinderboerderij van heel Nederland. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Ga jij wel eens met de kids, of je neefjes en nichtjes naar de kinderboerderij? Heb jij een aanvulling op deze blog?6 gedachten over “Wat is de leukste kinderboerderij in Nederland?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *