De leukste familiefilms voor het hele gezin

De leukste familiefilms voor het hele gezin

De dagen worden korter en de nachten worden kouder. De dag vullen met buitenspelen gaat steeds lastiger door de kou en de nattigheid. Straks komt de kerstvakantie er weer aan en wat is er dan fijner om met het hele gezin op de bank te kruipen met een warme kop chocolademelk en Surinaamse vleesbroodjes? Zet ondertussen een gezellige familiefilm aan en geniet van dit moment met het gezin. Inspiratie nodig voor de leukste familiefilms? Lees dan gauw verder!

Leuke jeugdfilms

Er is een heel breed scala aan leuke jeugdfilms beschikbaar. Grote kans dat jij en je kleintjes al een goed aandeel daarvan hebben gezien. De leukste jeugdfilms zijn vaak wel de animatiefilms. Kijk bijvoorbeeld eens naar Het Regent Gehaktballen, deze film neemt je mee door het leven van de weinig succesvolle uitvinder Flint. Het succes van Flint verandert als zijn vissersdorpje getroffen wordt door een hongersnood. Zijn uitvinding verandert water in voedsel, raad je al waar de titel vandaan komt? Andere leuke films voor de allerjongsten zijn Brammetje Baas (4-8 jaar) en Shaun het schaap (4-12 jaar).

Leukste films alle leeftijden

Eindeloos kinderfilms kijken kan voor de oudere kinderen of ouders een beetje gaan vervelen. Wat zijn nu de leukste films voor alle leeftijden? Het magische woord in dit geval is: Disneyfilms. Disneyfilms zijn voor de kleintjes altijd een plezier, voor de iets oudere kinderen blijven de films vaak leuk uit nostalgie en voor de ouders zitten de films vol met leuke grappen. De kleinste kinderen snappen deze grappen vaak niet, maar dat maakt de films ook voor volwassenen iedere keer weer een plezier. Disney heeft een heleboel films, maar een paar aanraders zijn: The Lion King, Mulan, Aladdin en Moana.

Familie avonturenfilm

Wil je als gezin liever een spannende avonturenfilm? Dan is daar natuurlijk ook een breed aanbod voor te vinden. Zo kun je het robotje E.T. volgen als hij per ongeluk op aarde achtergelaten wordt door zijn ruimteschip. Een andere filmoptie die barst van het avontuur is Jurrasic Park. Als je hier eenmaal aan begint heb je gelijk nog een aantal vervolgfilms waar je van kunt genieten. Jurrasic Park had altijd de classificatie alle leeftijden en staat nu op vanaf 12 jaar. Goed om zelf dus even in te schatten of je kinderen deze film al kunnen waarderen. Andere leuke opties zijn Raya en de Laatste Draak, Connected: Familie Verbinted of Dora and the Lost City of Gold.

Leuke familiefilms 2021

Ieder jaar komen er weer veel leuke familiefilms bij. Zo ook dit jaar, maar wat zijn nu de leukste familiefilms van 2021? Films krijgen een IMDb-score en aan de hand daarvan geven wij je de top 5 leukste familiefilms van 2021. Op nummer vijf staat Peter Rabbit 2: The Runaway (animatie), nummer 4 is Muppets Haunted Mansion (komedie), nummer 3 is Skater Girl (drama), nummer 2 is Hotel Transylvania: Transformania (animatie)en op de eerste plaats staat mijn vader is een saucisse (komedie).

Nieuwe familiefilms die binnenkort uitkomen

Ook als je alle eerdergenoemde opties al hebt gezien dan zijn er nog genoeg opties over. Binnenkort komen er weer allerlei leuke nieuwe familiefilms uit. Rondom sinterklaas komt De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje uit. Deze film gaat in première in de bioscoop. Ook komen er weer diverse nieuwe kerstfilms uit. Wil je nog even geen films over de feestdagen kijken, dan komen er ook andere leuke kinderfilms uit. Een greep uit de nieuwe films is Captain Nova, Encanto, Dragon Girl en De Drekkies.

Video’s streamen

Wil je liever niet de deur uit om leuke nieuwe films te bekijken? Dan hebben verschillende video streaming diensten ook veel leuke opties. Voor Netflix en Videoland bespreken we de leukste opties van 2021. Staat daar ook niet tussen wat je zoekt? Neem dan bijvoorbeeld ook nog even een kijkje op Disney+ of Pathe-Thuis.

Familiefilms Netflix 2021

Netflix heeft dit jaar weer een aantal fantastische familiefilms toegevoegd aan hun aanbod. Neem bijvoorbeeld Sharkdog: Een vintastische Halloween, Nightbooks, Barbie: Grote stad, Grote Dromen of Yes Day. Of je op zoek bent naar een hele grappige film, een wat spannender avontuur of een leerzame film. Netflix heeft een breed aanbod vol met de leukste familiefilms.

Leuke familiefilms videoland

Heb je geen Netflix account en kijk je liever via Videoland? Dat is natuurlijk geen enkel probleem, ook Videoland heeft een ruim aanbod aan familiefilms. Op Videoland kun je bijvoorbeeld kiezen uit Sherlock Gnomes, LEGO City Adventures, Spokenjagers en nog veel meer.

Kerstfilms

De donkere dagen naderen weer en daarmee komt kerst ook steeds dichterbij. Een prachtige gelegenheid dus om de leuke kerstklassiekers weer eens te bekijken. Zo zal Home Alone bijvoorbeeld nooit gaan vervelen. Wil je toch weer wat anders zien dan de slimme trucjes van Kevin om de inbrekers buiten te houden? Dan zijn andere klassiekers zoals The Grinch, The Polar Express of Holidate. Wil je liever wat nieuwere kerstfilms zien, dan is daar ook zeker wat voor te regelen. Zo komt The Princess Switch 3 uit in november. Ook komen A Boy Called Christmas, 1000 Miles from Christmas en De Familie Klaus dit jaar nog uit. Genoeg leuks om de kerstdagen gezellig door te komen met het gezin dus.

Maak je eigen thuisbioscoop

Heb je de perfecte film inmiddels gevonden? Super! Dan is het nu tijd om een echte bioscoopbeleving te maken van het filmavondje. Kies een grote witte muur uit of hang een wit laken op. Zorg dat je een beamer in huis hebt, als je er zelf geen hebt zijn er vast wel mensen van wie je er een kunt lenen of huren. Maak de zitplaatsen tegenover het bioscoopscherm comfortabel. Zet een lekkere bank neer of leg een heleboel dekens en kussens op de grond. Sla wat verschillende soorten frisdrank in en leg die in de koelkast. Koop bij de supermarkt een mix waarmee je zelf popcorn kunt maken. Doe deze mix in de magnetron en geniet van de heerlijke verse popcorn geur in huis. Vul de popcorn aan met je favoriete andere film snacks. Het enige wat jullie nu nog te doen staat? Dim de lichten en geniet van jullie filmavond!

Wat is jou favoriete familiefilm?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *