De leukste binnenspeeltuinen

De leukste binnenspeeltuinen

De sombere dagen komen er aan. Weinig zon en veel regen en storm. Niet de beste tijd van het jaar om een speeltuin te bezoeken. In de regen is het een stuk minder leuk om te schommelen of van de glijbaan te gaan. Voor ouders is het bezoeken van een speeltuin de manier om de kinderen te laten spelen en zelf even de rust te pakken. Of zijn de vaders echte doerakken die zelf ook even tot boven aan het klimrek klimmen in de leukste binnenspeeltuinen?

In de herfst en de winter is het bezoeken van een speeltuin niet 1 van de voor de hand liggende uitjes. Toch zijn er voor iedereen die graag wil spelen wel opties om een speeltuin te bezoeken, zelfs als het regent! In Nederland, België maar ook in de rest van Europa bestaan er namelijk de leukste binnenspeeltuinen. Dit zijn speeltuinen in allerlei soorten, maten en thema’s die het mogelijk maken om te genieten van een speelse dag. Mijn kleine monster die in de peuterpuberteit zit, vind alles stom.. behalve een indoor playground.

Waarom naar een binnenspeeltuin?

Als het buiten regent of stormt is het niet het ideale weer om de kinderen buiten te laten spelen. Toch zullen ze op de een of andere manier hun energie kwijt willen. Zeker wanneer het weekend of vakantie is en ze niet naar school hoeven. Een indoor speeltuin is voor dit soort momenten de ideale manier om ervoor te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Daarnaast geven dit soort uitjes de gelegenheid om als ouder even tot rust te komen of bijvoorbeeld nog iets aan werk te kunnen doen.

De leukste binnenspeeltuinen zijn die, die een veilige omgeving waar kinderen hun eigen motoriek kunnen verbeteren. Door te klimmen en klauteren ontwikkelen de kinderen bepaalde vaardigheden die normaal ontwikkelen tijdens het buitenspelen of het ontdekken van het huis. In een binnenspeeltuin is het mogelijk om jonge kinderen veilig te leren ontdekken. Vaak hebben indoor speeltuinen een speciale peuter of kleuter hoek waar alles zacht is.

Grootste binnenspeeltuinen Nederland

De voordelen van binnenspeeltuinen zijn teveel om op te noemen. In Nederland alleen al zijn al de leukste binnenspeeltuinen te vinden. Een hele bekende binnenspeeltuin is Schateiland. Deze speeltuin ligt in Voorthuizen en is een overdekte speeltuin in piratenstijl. Binnen is een zandstrand te vinden en een trampoline-paradijs. Een andere grote binnenspeeltuin is de Tun Fun speeltuin in Amsterdam. Deze indoor speeltuin is voorzien van klimrekken en ballenbakken. Een echt paradijs voor kinderen van elke leeftijd. En er zijn meer vergelijkbare speeltuinen. Denk hierbij aan speelboerderij de Vossenberg in Gilze of Spelekids in Loosdrecht. Deze speeltuinen zijn ook allemaal in het bezit van een restaurant of café zodat ouders kunnen genieten van een lekker kopje koffie en de kinderen van een verfrissende appelsap.

Leukste indoorspeeltuin Nederland

Een van de leukste binnenspeeltuinen in Nederland is toch echt wel de Orchideeën hoeve in Luttelgeest of Schateiland in Voorthuizen. De orchideeën hoeve is niet echt een speeltuin. Het kan beter worden beschreven als een indoor park. Met wilde dieren en allerlei soorten planten is de orchideeën hoeve een plek waar kinderen kunnen spelen en wat kunnen leren. Ze kunnen kruipen in de huid van een echte jungle ranger.

Schateiland is daarnaast ook een van de speeltuinen met een echt thema. Deze speeltuinen maken het dagje weg toch nog een stukje aantrekkelijker. Bij schateiland kan je op het indoor strand en in het water op zoek naar goud en in de speeltuin in piratenstijl kan je je helemaal uitleven. 

Er zijn ook leuke indoor speeltuinen voor oudere kinderen of zelfs volwassenen in Nederland. Een voorbeeld hiervan van JumpXL. Deze keten bevindt zich in Nederland. De speeltuin heeft een grote diversiteit aan trampolines en obstakels. Voor alle leeftijden is het mogelijk om in deze speeltuin te spelen. Door coole trucjes te doen en lekker los te gaan kan je al je energie eruit gooien.

Grootste binnenspeeltuin België

Net over de grens zijn ook veel binnenspeeltuinen te vinden. Een van de grootste binnenspeeltuinen in België is Tarzan & Jane. Deze speeltuin ligt in Heuzen-Zolder. De speeltuin is voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Het is een zachte speeltuin. Dit wil zeggen dat deze ook geschikt is voor kleinere kinderen. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor de wat oudere kinderen zoals elektrische wagentjes, botsautootjes en een indoor rodelbaan.

In Kinderijck in Bilzen staat ook een indoorspeeltuin. Deze is samen met Tarzan & Jane wellicht een van de grootste in België. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen van 2 tot 14 jaar oud. Het heeft voor deze gehele leeftijdscategorie interessante speeltoestellen. Voor de kleintjes een veilige zachte ruimte en voor de wat oudere kinderen bijvoorbeeld een grote klimmuur. In België zijn nog veel meer mogelijkheden. Een voorbeeld van een hele kleine binnenspeeltuin is het speelhuisje in Peer. Hier is een kruipzone voor de allerkleinsten en is er voor de oudere kinderen een verscheidenheid aan speeltoestellen. Zoals glijbanen, een ballenbak of bijvoorbeeld de trampoline.

Grootste binnenspeeltuin Europa

De grootste binnenspeeltuin van Europa bevindt zich momenteel in Nederland. Dat gaat namelijk over speeltuin Kabonk die zich bevindt in Breda. Kabonk heeft als leeftijdscategorie kinderen tot 12 jaar maar in de speeltuin is iedereen welkom. Door de grote verscheidenheid aan speeltoestellen is het niet alleen de grootste binnenspeeltuin in Europa maar waarschijnlijk ook een van de leukste.

Naast Kabonk zijn er in Europa nog meer leuke indoor speeltuinen Aktivi Kinder Abenteuerland is daar een van. Deze indoor speeltuin in Duitsland is de plek om als kind helemaal los te komen. Naast de indoor speeltuin zit er aan het pand een heel sportcentrum waar ook activiteiten kunnen plaatsvinden.

Plezier

Er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden om toch nog uitgebreid te kunnen spelen terwijl het buiten geen goed weer is. Indoor speeltuinen geven kinderen de mogelijkheid om veilig en ongestoord hun gang te gaan en hun energie kwijt te kunnen. Daarnaast helpt het dat ze op het gebied van geluid geen rekening hoeven te houden met de buren of hun ouders. Na een uitgebreide dag in de speeltuin zullen ze weer helemaal uitgeteld in de auto zitten en heerlijk slapen. Daarnaast zijn er dus ook mogelijkheden voor volwassenen of oudere kinderen om zichzelf even weer kind te voelen. Dus wat te doen als het regent buiten? Bezoek een indoor speeltuin!1 gedachte over “De leukste binnenspeeltuinen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *