8x leuke uitjes in Nederland met kinderen

8x leuke uitjes in Nederland met kinderen

De zomervakantie is voor het noorden van het land alweer voorbij en de komende weken zullen de kinderen ook in andere delen van het land weer naar school gaan. Dat betekent dat het over is met de pret (als in: het doen van leuke activiteiten). Of juist niet? Ook in de weekenden is het namelijk ontzettend leuk om een dagje met het hele gezin erop uit te trekken. Bovendien vliegt de tijd voorbij en is het voor je het weet alweer herfstvakantie. Genoeg redenen dus voor mij om eens 8 leuke uitjes in Nederland op een rijtje te zetten, want jij wilt toch ook op stap met kinderen? Ik heb hierbij voor dagjes weg door heel Nederland gekozen, die voor ouders én kinderen ontzettend leuk zijn om te doen. Lees dus snel verder!

Het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen (Twente)

Wil je deze zomer nog een leuk uitje doen in Nederland? Ga dan eens naar het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen (Twente). Dit doolhof is er namelijk nog maar tot en met zondag 30 augustus. Toch is het een ontzettend leuk (en budgetproof!) dagje weg die ik je daarom zeker niet wilde onthouden. Lukt het je dit jaar niet meer? Dan kun je ‘m alvast in de agenda zetten voor volgend jaar juli of augustus. Een ander leuk uitje in Twente is natuurlijk attractiepark de Waarbeek, waar ik kort geleden een artikel over schreef.

Nijntje Museum in Utrecht

Toen ik in verwachting was van Farah, was ik helemaal fan van Nijntje. Ik heb voor Farah dan ook heel veel spulletjes met Nijntje erop gekocht, waardoor Farah zelf ook helemaal gek is geworden op ‘nijn’ (zoals zij Nijntje noemt). Dit schattig konijntje heeft gewoon een compleet eigen museum. Het hele museum is in de typerende stijl van Dick Bruna gemaakt en er is voor de kleintjes van alles te doen en te beleven. In het museum leren peuters en kleuters de wereld om heen op een spelenderwijs kennen. Een erg leuk museum dus om eens met jonge kinderen te bezoeken.

Alpacafarm in Vorstenbosch (Noord-Brabant)

In mijn rijtje leukste uitjes in Nederland mag de alpacafarm in Vorstenbosch natuurlijk niet ontbreken. In een eerder artikel vertelde ik namelijk al hoe leuk deze boerderij is en dat er ontzettend veel leuke activiteiten zijn om te doen. Voor jonge kinderen kunnen alpaca’s wel een beetje spannend zijn. Daarom raad ik je aan om vooral naar de alpacafarm te gaan als je kinderen al wat ouder zijn.

Alpacafarm, leuk uitje in Nederland

Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland (Zuid-Holland)

Een ander leuk uitje waar ik al eerder over vertelde is recreatieoord Binnenmaas. Dat leuke uitjes in Nederland niet duur hoeven te zijn, bewijst dit recreatieoord maar weer. Je kunt zelf bepalen hoe duur je jouw dagje uit maakt: laat de kinderen (tegen entreeprijs) lekker ravotten in de speeltuin, bezoek samen met ze de dieren op de kinderboerderij en/of koop voor een paar euro aan muntjes om ook van de attracties gebruik te kunnen maken.

Rijk der Kabouters in Eext (Drenthe)

Een perfecte activiteit om te doen met wat jongere kinderen is het Rijk der Kabouters in Eext. Jonge kinderen hebben nog veel fantasie en kunnen helemaal in het Rijk der Kabouters helemaal opgaan in de wereld van Kabouters. Je loopt tijdens dit uitje in een heus kabouterbos waar je wel meer dan 100 kabouters kunt tegenkomen. Een potje kaboutergolf, rijden op skelters of driewielers of gewoon lekker spelen in de speeltuin; het kan er allemaal. Heel leuk dus om eens naartoe te gaan.

Nationale Park Hoge Veluwe (Gelderland)

Voor de natuurliefhebbers is Nationale Park Hoge Veluwe echt één van de leukste uitjes in Nederland. Het park is vanaf maar liefst 3 plaatsen te bezoeken, namelijk:

  1. Otterlo;
  2. Hoenderlo;
  3. En Schaarsbergen.

Als volwassenen kun je hier een zo groot mogelijke wandeling maken als dat je zelf wilt, je hoeft alleen maar de paaltjes te volgen. Bezoek je het park met kinderen? Dan raad ik aan om naar het centrum van het park te rijden. Daar is namelijk een grote speeltuin aanwezig waar de kinderen lekker kunnen spelen. Direct naast de speeltuin ligt het Park Paviljoen, waar je een lekker hapje en drankje kunt nemen. Uiteraard kun je vanuit het centrum van het park ook kleine wandelingetjes maken om de mooie natuur van de veluwe te bezichtigen.

Natuurspeeltuin de Graaf van Megen (Noord-Brabant)

Wil je samen met jouw kinderen een stukje terug in de tijd gaan? Ga dan naar de Natuurspeeltuin van de Graaf van Megen. Tegenwoordig valt het plaatsje Megen onder de gemeente Oss, maar vroeger was het een graafschap. Wanneer je je in de speeltuin waant, lijkt het net of je weer in het graafschap bent. De speeltoestellen zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen en bij sommigen lijkt het net alsof je even terug in de tijd gaat. Er is namelijk onder andere een heuse toren aanwezig, een wiebelbrug en zelfs een hut. Ben je toch in Brabant, dan kun je ook nog altijd naar een pompoenfair gaan. 

Credits foto: HappyBigFamilyBroeders.com

Pluktuin in Kraggenburg (Flevoland)

Het leuke aan het einde van de zomer is dat verschillende pluktuinen met fruitbomen weer opengaan, net zoals pluktuin Kraggenburg in Flevoland. Vanaf zaterdag 29 augustus kun je er weer met het hele gezin appels en (stoof-)peren plukken. Hoe leuk is het om daarna gezellig thuis iets lekkers met het zelfgeplukte fruit te bakken? Bak bijvoorbeeld een lekkere appeltaart, maak appelflappen of maak een heerlijke fruitsalade. Succes gegarandeerd!

Wat vind jij leuke uitjes in Nederland?

Dit waren mijn tips voor leuke uitjes in Nederland die je zowel met jongere als wat oudere kinderen kunt doen. De zomervakantie mag dan wel voorbij zijn voor velen, maar met deze gezellige activiteiten komen wij de rest van de maanden wel door. Wat zijn jouw tips voor leuke uitjes in Nederland? Deel het met mij in de reacties hieronder!Ben je ook nog op zoek naar attractieparken in de winter? Op weg met mama heeft de leukste voor je verzameld.

.6 gedachten over “8x leuke uitjes in Nederland met kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *