5x de leukste lente knutsels voor peuters en kleuters

5x de leukste lente knutsels voor peuters en kleuters

Het is lente! Mijn favoriete seizoen! Alles komt weer tot leven. Ik vind het zo mooi om alles weer te zien groeien en bloeien. Tijd om met de kinderen aan de slag te gaan met leuke knutsels die passen bij dit seizoen. Daarom kun je in dit blog 5 leuke ideeën vinden voor lente knutsels die je kunt maken samen met je peuter of kleuter. Zo maakte ik samen met mijn kinderen een nestje met vogels, mooie bloeiende bloemen, een regenboog, een vlinder en een lieveheersbeestje. Schilderen met kinderen is super leuk, maar er is nog meer te doen.

Bloemen

Bloeiende bloemen, daar wordt iedereen blij van! Deze bloeiende bloemen maak je van een papieren rietje, wat lijm en knutselpapier. Knip een blad uit groen knutselpapier (dit kan je kleuter natuurlijk ook doen) en een bloem uit een andere kleur papier. Aan de onderkant van het groene blad doet je kind wat lijm en dan vouwt hij of zij het blad om het rietje heen. Zit deze vast, dan kan wat lijm in het midden van de bloemkop worden gedaan en deze ook weer op het rietje geplakt. Zo is je bloem klaar. Ook leuk om cadeau te geven voor Moederdag bijvoorbeeld.

knutselen met peutersRegenboog hanger
Is jouw kindje fan van regenbogen? Dan kun je samen aan de slag gaan met het maken van deze lente knutsel. Je maakt deze regenboog hanger van een kartonnen bordje die je eerst door de helft knipt. Daarna knip je de rand van het bordje los en dit doe je tot er geen halve cirkel meer te knippen is. Je peuter of kleuter kan nu de bogen gaan kleuren of verven. Zijn ze droog, dan plak je de bogen aan een mooi lint of stuk wol of touw met wat ruimte er tussen. Even laten drogen en dan een mooi plekje zoeken in de slaapkamer van je kind en ophangen.

knutselen met peutersVlinder
Vlinders, wat een prachtige beestjes en in veel verschillende uitvoeringen te spotten in de tuin. Maar nu maken we zelf een vlinder in de mooiste kleuren. Je maakt deze vlinder van een wc-rol, deze heb je vast wel in huis. Ook chenille draad en gekleurd knutselpapier hebben we nodig. Knutsel je met een kleuter dan kan deze (met een beetje hulp) de vleugels uit het knutselpapier knippen. Je kind kan de wc rol een mooie kleur geven door hem te verven of te kleuren. Natuurlijk kun je ook knutselpapier op maat van de wc rol knippen en deze er omheen plakken. Dan plakken we de wiebeloogjes op de wc rol en teken je een mondje. Je peuter of kleuter kan de vleugels nog mooi versieren met wat kraaltjes of glitters.

knutselen met kleutersNestje met vogels
De lente kan natuurlijk niet zonder een nestje met vogels. Dit nestje kun je samen met je kleuter of peuter maken. Een kleuter zou zelf het bordje door midden kunnen knippen en uit gekleurd papier de vogels kunnen knippen. De wiebeloogjes kan hij of zij er ook zelf opplakken. Wanneer je zit werkje zou willen maken met een peuter, kun je zelf het bordje door midden knippen. De vogels zou je van wit papier kunnen maken. Je peuter kan het nestje dan zelf bruin verven of kleuren en de vogels zelf ook opplakken en verven. De wiebeloogjes kan je peuter ook zelf opplakken. Klaar!

knutselen met kleutersLieveheersbeestje
Om dit lieveheersbeestje te knutselen, heb je een kartonnen bordje nodig, zwarte- en rode (kinder)verf en 2 wiebeloogjes. Het kartonnenbordje kan je kind mooi rood verven. Als de rode verf droog is kunnen de zwarte stippen geverfd worden. Verf nu het hoofdje zwart en als de verf droog is, kan je peuter of kleuter hierop de wiebeloogjes plakken. Je kunt dit werkje ook wat moeilijker maken door de zwarte stippen uit te laten knippen uit zwart knutselpapier. Ook het hoofd en een mondje kunnen uit knutselpapier geknipt worden. Uiteraard kan het lieveheersbeestje verder nog versiert worden met glitter, steentjes of andere knutselspullen.

knutselen met peutersHeb je na het lezen van dit blog zin gekregen om met jouw peuter of kleuter een van deze leuke lente knutsels te gaan maken? Laat ons dan vooral weten wat je gemaakt hebt en maak er een foto van! Je kunt ons taggen op Instagram (@lindaschrijftnl en @sparkleinside.nl), dat vinden we heel erg leuk!

Heb je zin om nog meer met je kind te gaan knutselen? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog LindaSchrijft.nl . Daar deel ik regelmatig knutsels die je kunt maken met een peuter of kleuter, zoals een paashaas of paaskip voor Pasen, maar ook knutsel ideeën voor de leidster en gastouder. Kom je eens kijken?

Liefs,
LindaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *