Kunstplanten kopen, helemaal van deze tijd

Kunstplanten kopen, helemaal van deze tijd

Bij kunstplanten moest ik eigenlijk altijd denken aan de gekke grote bloemachtige kunstplanten die mijn oma’s thuis hadden. Je kent het wel, van die lelijke dingen die nog nepper dan nep leken en eigenlijk alleen stof vraten. Mijn oma in Suriname kreeg ze vaak met verjaardagen en vond het dan altijd zonde om ze uit de verpakking te halen. Het resultaat hiervan was dan ook dat ze met het plastic er nog om heen op de kast belandden, omdat het anders zo zonde was. Pfff…Afschuwelijk! Kunstplanten kopen is dus het laatste wat ik zou doen, tenminste….dat dacht ik! Tegenwoordig zijn kunstplanten echter heel anders dan vroeger.  Je hebt echt kwalitatieve kunstplanten die echt een eyecatcher zijn in je interieur en lijken op echte planten.

De bloesemboom

Bloesembomen zijn momenteel helemaal hot. Ik heb zelfs wel eens filmpjes gezien op YouTube waarin uitgelegd wordt hoe je ze zelf kunt maken. Ik kan je vertellen dat dit dan ook al meer dan een jaar op mijn to do list staat. Je kunt zelf je bloesems maken met vloeipapier of je kunt kant en klare bloesems gebruiken. Ik heb ooit via alieexpress 1 of andere bloemetjes gekocht voor dit project, maar toen ze aankwamen waren ze het toch net niet helemaal.  Stiekem vind ik het eigenlijk ook allemaal net teveel gepriegel en denk ik dat die bloesemboom maken er niet meer van komt. Mocht ik ooit groter gaan wonen en een huis vinden met een mooie hal, dan denk ik dat kunstplanten kopen toch wel iets is wat op mijn lijstje komt te staan. Ik denk namelijk dat ik dan een kant en klare bloesemboom koop. Ik vind het er echt prachtig uitzien in zo een grote bloempot vol keien.

bron: Maxifleur

Kunstpalmen

Bij ons in de buurt hebben mensen een prachtige palmboom in de tuin staan. Elk jaar in de winter pakken ze deze helemaal in, zodat deze beschermd wordt tegen de vorst. Ook een straatje verderop spotte ik laatst 2 prachtige palmen. Een palmboom doet me altijd een beetje denken aan een exotische bestemming. Mijn moeder komt uit Suriname en hier heb je ze op elke hoek wel staan. Ik weet nog dat ik op de basisschool, toen we net terug waren uit Suriname, ooit een werkstuk maakte over palmbomen (hoe bedenk je het he?). Ik heb overigens nooit geweten dat deze in Nederland ook gewoon blijven leven als je ze buiten laat staan. Voor mij zou het echter veel te veel werk zijn om elk jaar die palmbomen weer in te pakken en ik denk dat ze dan ook snel dood zouden gaan. Tegenwoordig kun je ook kwalitatieve kunstpalmen kopen. Je hoeft ze niet te onderhouden, geen water te geven en al helemaal niet in te pakken in de winter. Perfect voor luilakken zoals ik.

Kunstboeketten

Ik was nooit echt van de bloemen, maar ik denk dat dat ook komt doordat ik niet zo goed ben met planten en bloemen. Tegenwoordig word ik wel steeds blijer als mijn man een bosje rozen meeneemt om mij te verassen. Je hebt tegenwoordig ook prachtige kunstboeketten die bijna niet van de echte te onderscheiden zijn. Indien je je bezoek voor de gek wilt houden, kun je een beetje water in een vaas doen en niemand heeft door dat je een bosje nepperds op tafel hebt staan. Ze zullen nooit de kop laten hangen, bruine blaadjes krijgen of doodgaan. Ideaal dus!

bron: Maxifleur

Voordelen van kunstplanten kopen ten opzichte van echte planten

  • Je hoeft ze niet te onderhouden. Niet iedereen heeft groene vingers en ik al helemaal niet. De enige levende plant die ik in huis heb is dan ook een orchidee die ik ooit 100 jaar geleden van mijn schoonzus heb gekregen en die blijkbaar meerdere levens heeft. Ik vergeet deze plant altijd water te geven en toch leeft hij nog. Alle andere planten die ik ooit heb gekregen zijn binnen no time dood. Kunstplanten hoef je geen water te geven, je hoeft ze niet te snoeien, ze hebben geen pokon nodig en je hoeft er zelfs niet tegen te praten, dood gaan ze toch niet.
  • Je kan ze makkelijk schoonmaken! Kunstplanten zijn niet zo fragiel als echte planten, dus de kans is klein dat er een blad afknakt als je er met een doekje overheen gaat.
  • Je kunt kunstplanten plaatsen waar jij dat wilt. Je hoeft geen rekening te houden met licht, donker of whatever.
  • De kwaliteit van kunstplanten is tegenwoordig echt top. Kunstplanten zijn steeds slechter te onderscheiden van echte en je hebt niet het probleem dat ze bruine blaadjes krijgen.
  • Ben je allergisch voor pollen, stuifmeel of iets anders wat echte planten afgeven? Hier heb je bij kunstplanten natuurlijk geen last van.
  • Kunstplanten kopen is op langere termijn een goedkopere hobby dan als je echte bloemen of planten koopt. Je zal ze dan ook niet snel hoeven te vervangen.
  • Je kunt een kunstplant in model brengen zoals je dat zelf wilt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de takken afbreekt.

Een flowerbox maken

Een tijdje terug schreef ik op mijn blog hoe je een flowerbox kunt maken met echte rozen. Super leuk voor moederdag of een verlovingsfeest. Wil je dat je flowerbox niet vergaat, dan kun je deze natuurlijk ook maken met kunstrozen. Op deze manier maak je een cadeau dat altijd mooi blijft en waarbij alle tijd en moeite die je er in hebt gestoken niet na een paar dagen in de kliko beland. Ook de “Enchanted Rose” uit de Disneyfilm “Belle en het beest” is gemaakt met kunstrozen.

flowerbox diy

Bij Maxifleur kunstplanten kopen

Bij Maxifleur kun je kunstplanten kopen in hun online shop. Ze hebben ook een showroom, echter is deze vanwege Corona gesloten. Je hebt echt verschillende soorten kunstplanten en bloemen in diverse prijsklassen.  De levertijd is kort  bij Maxifleur, binnen 1 tot 2 dagen worden je planten al verzonden.  Kunstplanten en kunstbloemen komen het beste tot zijn recht in een mooie vaas of plantenbak. Deze kun je ook bij Maxifleur kopen. Ze hebben plantenbakken van kunststof, maar ook van hout. Ook deze zijn er in verschillende prijsklassen.

Waar gaat jou voorkeur naar uit? Heb jij liever echte planten in huis, of ga je ook voor het gemak van een kunstplant?

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.10 gedachten over “Kunstplanten kopen, helemaal van deze tijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *