Een kraamcadeau met naam of een luieremmer? 5 tips van mij

Een kraamcadeau met naam of een luieremmer? 5 tips van mij

Het is al een tijdje geleden dat Farah werd geboren, en als kersverse ouders werden we overladen met kraamcadeautjes. Iedereen had lang op Farah gewacht en zij (en ook wij natuurlijk) werd ontzettend verwend. Maar wat waren nou de leukste cadeautjes en wat kun je beter niet geven? Laat me vooropstellen dat ik dankbaar was voor elk cadeau die ik gekregen heb hoor. Het feit dat iemand moeite heeft gedaan om iets leuks te halen voor onze kleine meid, waardeerde ik echt. Toch was een kraamcadeau met naam wel mijn favoriet. Ik wil je door middel van deze blog, wat tips meegeven voor als jij binnenkort op kraamvisite gaat en een babycadeau wilt meenemen.

Kraamcadeau met naam

1 van de eerste cadeautjes die ik voor Farah kreeg was een slabbetje, mutsje en badcape met haar naam. Dit ontroerde me zo. De persoonlijke touch die dit cadeau had vond ik zo mooi. Nou heb ik uiteraard deze items ook bewaard. Ik kreeg overigens later nog meer cadeautjes met haar naam er op en ik vond dit zo leuk. Ik kan me niet voorstellen dat iemand het niet leuk vind om dit te krijgen. Ook leuk om te bewaren in een herinneringen box voor later.

Slaapzak

In het begin trappelde Farah heel veel. Ook al werd ze tijdens de hittegolf in 2018 geboren, ik kon niet zonder slaapzakje. Ze was zo druk met haar handjes en voetjes, dat een slaapzakje haar meer rust gaf. Als je op internet zoekt op “Slaapzak baby“, vind je ze in allerlei soorten en maten. Koop een slaapzakje niet te klein, zodat de baby er niet na 2 weken uitgegroeid is. Ook als je op zoek bent naar een kraamcadeau met naam, is een slaapzakje een goed idee. Je kan namelijk tegenwoordig op veel plekken een naam er op laten borduren. Let er wel op dat je geen winterslaapzak in de zomer koopt en andersom. Een slaapzak is overigens ook veel veiliger dan een deken.

Cadeaubonnen

Omdat we zoveel cadeautjes kregen tijdens de babyshower, hadden we echt een soort van overload ofzo. Tevens gaven we toen Farah 5 weken was, een geboortefeestje en ook hier werd ze ontzettend verwend. Ik was dus extra blij met de cadeaubonnen die ik kreeg, omdat ik daar op een later tijdstip iets voor kon halen. Voor de Kruidvat bonnen hebben we veelal luiers gehaald en voor de prenatal- en andere kleding bonnen hebben we kleding gehaald toen ze wat ouder was. Volgens mij had ik namelijk kleding genoeg tot aan haar tweede levensjaar.

Luiertaart

Een baby van 0-6 maanden wordt ongeveer 8 keer per dag verschoond. Je komt dus uit op ongeveer 1450 luiers in de eerste 6 maanden. Ik kan je dus vertellen dat elke kersverse ouder blij is met luiers. Je kunt wel vooraf navragen welke luiers er gebruikt worden en koop geen luiers in maatje 0 of 1 (deze hebben de ouders vaak zelf al in overvloed in huis. Een pak luiers met een strikje eromheen is natuurlijk wel een beetje saai. Een leuke luiertaart heb je zo gemaakt, kijk bijvoorbeeld eens naar mijn blog over een DIY tipi luiertaart.

Originele luiertaarten maak je zelf

Houten speelgoed

Ik ben gek op houten speelgoed omdat het veel duurzamer is dan al die plastic troep die na 3 x spelen kapot is. Op Farah haar eerste verjaardag kreeg ze een houten poppenwagen van mijn vriendinnen en een houten ikea keukentje van mijn zusje. Toen was ze voor de keuken misschien nog iets te jong, deze zou ik dus ook niet zo snel al kraamcadeau geven, maar nu speelt ze er nog steeds elke dag mee. Een houten poppenwagen die je laat personaliseren is natuurlijk wel een super leuk kraamcadeau met naam, of een loopfietsje. Nee de baby zal er niet meteen mee kunnen spelen, maar dat komt vanzelf wel.

Cadeautjes die iets minder leuk zijn als kraamcadeau

Er zijn natuurlijk ook altijd cadeautjes die iets minder leuk zijn om te krijgen als kraamcadeau. Ik kreeg op Farah haar geboortefeestje veel kleding, maar ook veel kleding die al te klein was. Mijn moppie is namelijk met 8 pond geboren en heeft maatje 50 heel kort gedragen. Super zonde! Ook kreeg ik veel flesjes enzo, terwijl ik borstvoeding gaf. Een enkel flesje werd wel gebruikt voor onderweg, maar veel werd zo doorgegeven aan een goed doel. Ook speentjes zijn een dingetje, ik had op een gegeven moment een hele lade vol speentjes, maar Farah wilde alleen de difrax. Ook had ik 4 vuilniszakken vol met knuffels, die passen allemaal niet in een babybedje. Tevens spelen baby’s ook nog niet echt met knuffels natuurlijk. De knuffels heb ik allemaal nog wel bewaard voor een goed doel.

Uiteraard was ik blij met alle cadeautjes die ik toentertijd heb gekregen hoor, maar een kraamcadeau met naam sprong er wat mij betreft wel uit.

Wat was het leukste baby cadeau die jij hebt gekregen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *