Koolhydraatarme pasta gemaakt van koolraap tagliatelle

Koolhydraatarme pasta gemaakt van koolraap tagliatelle

Ik ben gek op pasta met roomsaus, alleen de koolhydraten er in, vind ik minder leuk. Vooral bij tagliatelle, want dit is meestal witte pasta. Nu zag ik laatst koolraap tagliatelle bij de Appie en bedacht ik me dat dit best lekker kan zijn als alternatief. Bij koolhydraatarme lasagne, vervang ik immers ook vaak de lasagne bladeren door aubergine, waarom dan niet de pasta vervangen door koolraap? Dit recept is overigens voor 4 personen.

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme pasta?

 • 3 pakken koolhydraatarme koolraap tagliatelle
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 lente uitjes
 • 400 ml ongeklopte slagroom
 • 300 gram gerookte zalm
 • 1 bakje oesterzwammen
 • 600 gram verse spinazie
 • 1 pakje kruiden roomkaas
 • Olijfolie
 • zwarte peper
 • zout
 • citroensap
koolhydraatarme tagliatelle
bron: Albert Heijn

Hoe maak je het?

We beginnen met de zalm. Deze is al gerookt, dus in principe mag je deze stap ook overslaan indien je het niet zo lekker vind als je de zalm nogmaals in de oven doet. Zelf ben ik niet zo dol op gerookte zalm en heb ik altijd het gevoel dat het “rauwig” is. Als ik ergens niet van houd, is het wel dat mijn vis of vlees nog rauw is. Mij zal je dan ook nooit een roze biefstukje of filet americain zien eten.

Kruid de zalm in met de zwarte peper, wat zout en citroensap en leg deze op bakpapier in de oven. Je hoeft het echt niet uren te bakken, een paar minuutjes is al voldoende. Een beetje een krokante bite is namelijk wel lekker. Let er wel op, dat je je zalm niet helemaal droog bakt.

Vervolgens beginnen we met de saus voor je koolhydraatarme pasta. Deze moet smaakvol worden, want dit is het hoogtepunt van dit gerecht.

De spinazie lijkt misschien wat veel, maar deze slinkt heel erg. Ik houd er zelf dan ook van als er veel groente door mijn warm eten zit.

Snipper je uitje en stamp je knoflook fijn en bak deze goudgeel. Intussen snijd je ook je lente uitjes fijn en bak je deze even mee. Wist je dat je je lente ui weer kunt hergebruiken? Op de website van Holland & Barett, kun je precies lezen hoe je dit kunt doen.

Vervolgens was je je oesterzwammen goed schoon en snijd je deze fijn. Heb je geen oesterzwammen kunnen vinden in de winkel ? (geen idee namelijk of dit een seizoensgebonden product is), dan kun je deze gewoon vervangen door witte champignons.

Bak je oesterzwammen mee en voeg vervolgens de gewassen spinazie toe. Wok het geheel totdat je spinazie geslonken is.

Vervolgens voeg je de slagroom toe, je kunt deze vervangen voor creme fraiche indien je de saus voor je koolhydraatarme pasta wat minder vet wilt hebben. De meeste mensen die keto, koolhydraatarm of koolhydraat beperkt eten, letten echter niet zo op de vetten.

Voeg je roomkaas toe, je kunt zelf even op de achterkant van de verpakking kijken hoeveel koolhydraten deze bevat. Ik kies altijd gewoon voor de goedkoopste van de Appie, want ik vind deze het lekkerste bij mijn koolhydraatarme pasta. Lekker hoeft namelijk niet altijd duur te zijn.

Voeg als laatste je je zalm toe aan je pasta saus en laat je het nog even sudderen. Je kan ook de helft van je zalm bewaren en deze bij het opdienen van je koolhydraatarme pasta er overheen strooien.

pasta met roomsaus recept

Intussen kook je je koolhydraat arme pasta van koolraap in een grote pan met water, wat zout en olijfolie ongeveer 6- 8 minuutjes beetgaar.

Laat je pasta uitlekken en voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe voor wat extra smaak.

Leg je koolhydraatarme pasta op een groot en diep bord en doe er lekker veel van je roomsaus overheen. Houd je niet van “waterige” saus, bij je koolhydraatarme pasta? Dan kun je eventueel ook 200 ml slagroom gebruiken. Ik vind het echter wel lekker als mijn pasta een beetje “nattig” is, daarom gebruik ik altijd 2 pakjes.

Je kunt eventueel wat kerstomaatjes in de oven roosteren met een uitje en wat Italiaanse kruiden, ter garnering. Ook kun je er een salade bij maken met sla, tomaat en komkommer indien je nog wat extra groente wenst.

Wil je nog iets lekkers na? Dan is dit koolhydraatarm toetje met granaatappelpitjes en passievrucht een echte aanrader. Het is lekker luchtig en heeft een frisse smaak.

Ben je niet zo van de koolraap of let je helemaal niet op je koolhydraten? Je kan dan de koolraap tagliatelle gewoon vervangen door de normale tagliatelle of spaghetti.

Pasta met roomsaus maken

Heb jij wel eens koolhydraatarme pasta van koolraap tagliatelle gemaakt?9 gedachten over “Koolhydraatarme pasta gemaakt van koolraap tagliatelle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *