Een koolhydraatarm toetje met granaatappel en passievrucht

Een koolhydraatarm toetje met granaatappel en passievrucht

Een tijdje terug kon je op de blog lezen dat Tamara een Bananoffee tiramisu toetje deelde en vorig jaar maakte ik nog een heerlijke fruitcocktail met oud en nieuw. Dit jaar ga ik voor een koolhydraatarm toetje met granaatappel en passievrucht. Ik had nog granaatappel en passievrucht liggen uit mijn too good to go pakket een tijdje terug en had geen zin om het gewoon “rauw” op te eten. Dit toetje is voor 4 personen.

Waarom een koolhydraatarm toetje ook lekker kan zijn

Je hoeft niet altijd kilo’s suiker in een toetje te hebben, om deze smakelijk te maken. Stevia kan het zoete effect perfect nabootsen. Nou houdt niet iedereen van Stevia en ik zou er ook niet te gul mee zijn, aangezien het een bittere nasmaak kan hebben. Omdat er ook kokosmelk, passievrucht en granaatappel in dit toetje zit, mis je de suikers helemaal niet. Ik ben er in ieder geval weg van en dit koolhydraatarm toetje kan je dus ook prima aan je gasten serveren met de feestdagen.

Anti oxidanten in granaatappel

De granaatappel heeft niet alleen een prachtige dieprode kleur, maar deze kleine soort besjes zijn ook nog eens ontzettend lekker. De granaatappel vind haar oorsprong in Iran en wordt daar ook wel de Chinese appel genoemd. Ondanks dat de granaatappel van de buitenkant meer op een appel lijkt dan op een bes, behoord deze toch tot de bes soort. De pitjes van de granaatappel zitten vol kalium en vitamine C. Daarnaast bevatten de pitje polyfenolen , ook wel de sterke oxidanten genoemd. Ik vind het altijd wel een beetje een gedoe om de granaatappel te pellen. Op youtube vond ik onderstaand filmpje, super handig! De granaatappel zorgt voor een zoetzure bite in dit koolhydraatarm toetje.

De passievrucht als vitaminebommetje

Passievruchten zitten vol vitaminen, mineralen, fytonutriënten en aminozuren. Deze vrucht bevat veel vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor.  Voorheen gooide ik mijn passievruchten altijd weg als ze gerimpeld en “oud” waren. Wat ik toen nog niet wist, is dat de passievrucht dan juist het allerlekkerste is. Deze glibberige vrucht zorgt voor een lekkere zoete smaak in je keto toetje. Je kan hem overigens ook gewoon doormidden snijden en lekker uitlepelen.

passievrucht toetje

Wat heb je nodig voor dit koolhydraatarm toetje?

  • 1 blikje ongezoete kokosmelk
  • 1 pakje ongeklopte slagroom
  • 40 gram stevia
  • 3 passievruchten
  • 1 granaatappel
  • 1 druppeltje groene kleurstof

Hoe maak je dit koolhydraatarm toetje?

Als eerste voeg je de stevia en kleurstof toe aan je slagroom en klop je deze op de hoogste stand met je kokosmelk op met je mixer.

Intussen schil je de granaatappel. Eerder in de blog heb ik een filmpje geplaatst, hoe je dit heel makkelijk kunt doen.

Vervolgens snijd je de passievruchten door midden en verwijder je het vluchtvlees en de pitjes.

Voeg je granaatappel en je passievrucht toe aan je toetje, maar bewaar een beetje voor de garnering.

Giet het mengsel in leuke glaasjes en laat het ongeveer 1,5 uur opstijven in de diepvries.

Je zult zien dat het kokosgedeelte in je koolhydraat arm toetje naar beneden zakt en de slagroom naar boven komt.

Als je je toetjes uit diepvries haalt, garneer je ze met de overgebleven passievrucht en granaatappel en voila, je koolhydraatarm toetje is alweer klaar. Simpel toch?

keto toetje

Let je niet zo op de koolhydraten en wil je nog meer inspiratie opdoen voor toetjes? Eerder schreef ik ook een andere blog over toetjes in een glas. Je hebt dus keuze genoeg voor de aankomende feestdagen.

Welk toetje ga jij maken?14 gedachten over “Een koolhydraatarm toetje met granaatappel en passievrucht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *