Wat jouw koffiekeuze zegt over jou

Wat jouw koffiekeuze zegt over jou

Niemand is hetzelfde. We maken allemaal andere keuzes en we hebben allemaal onze eigen voorkeuren, want smaken verschillen, zo ook in onze keuze van koffie. En dat maakt het leven net zo interessant. Ik ben eigenlijk niet een diehard koffiedrinker en drink dan ook meer de “kinderkoffie”. Den aan een latte machiato, cappuchino of koffie verkeerd. Ben jij ook van het vloeibare goud? Hoe drink jij jouw koffie het liefst? Wat is jou favoriete koffiekeuze?

Zwarter dan zwart

Voor jou geen fantasietjes en geen gedoe. Plain, black coffee, zo drink je ‘m het liefst: lekker sterk en met een pittig karakter. Net zoals jij. Jij bent stoer en windt er geen doekjes om. Koffie met melk en suiker, wat? Way to ruin you perfectly good coffee, no thanks! Doe voor jou maar een filterkoffie van de beste koffiebonen uit Peru van de hoogste kwaliteit of een perfect gezette espresso uit Italië. Geen slappe bruine waterachtige drab en al zeker geen zoete drankjes als marshmallowkoffie met slagroom en hagelslag. Dat is zeker not your cup of tea. Drink jij jouw koffie liefst zwart? Dan behoor je waarschijnlijk tot de categorie van ‘black coffee matters strijders’. En heel stiekem kijk je zelfs een beetje neer op zij die een heerlijke zwarte pure koffie keer op keer verpesten met een wolkje melk en wat suiker.

Got milk?

Voor jou mag het allemaal wat zachter, wat meer feeling is jouw ding. Zij die melk in hun Nespresso koffie verkiezen zijn vaak dromers, maar pas op!  Ze zijn zeker niet over één kam te scheren: een wolkje, een scheutje? Of voor jou misschien wel half-half? Yessss please, dit is mijn koffiekeuze! Je hebt de latte-lovers, de cappuccino-drinkers, de flat whiters en zij die hun shotje ochtendenergie liever koud drinken, gaan steevast voor een iced-latte, winter of zomer. Sinds een aantal jaren is melk zoals we die kennen ook niet meer zo vanzelfsprekend. De hele koemelkindustrie krijgt klappen en nieuwe hippe melkvervangers vliegen je om de oren. Zelfs soyamelk is niet langer zo populair als eerst, want er zijn heel wat nieuwe lactosevrije varianten op de markt. Heb jij al havermelk geprobeerd bij je illy koffie? Of zijn nutty broertje amandelmelk? Of wat dacht je van kokosmelk voor een tropische touch? Voor een klassieke latte zijn er heel wat varianten: ginger spice latte, chai latte en had je al eens gehoord van de pumpkin spice latte? Allemaal fé-no-me-naal lekker en zonder twijfel de moeite voor de liefhebber van koffie ‘verkeerd’ om eens te proberen. Die koffie verkeerd, is overigens helemaal niet zo verkeerd als je bedenkt hoeveel special coffees er dagelijks over de toonbank gaan in het gemiddelde koffiehuisje: wel 70% kiest voor een niet-black coffee! 

Hoe je je koffie ook het liefst drinkt, één ding verenigt ons allemaal: we houden zonder twijfel van die heerlijke koffiemomentjes thuis, op het werk, on the road en in de plaatselijke koffiebar. Dus, koffie zwart, beige, off-white of karamel, hef jullie kopjes en geniet van elk moment.

Hoe drink jij jouw koffie het liefst? Wat is jou favo koffiekeuze?

samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *