Vier je kinderfeestje buiten bij mooi weer

Vier je kinderfeestje buiten bij mooi weer

Hoera! Je kind is weer een jaartje ouder geworden! Dit moet natuurlijk gevierd worden met de leukste vriendjes en vriendinnetjes. Voor je kind is dit een dag waar lang naar uit wordt gekeken. Voor jouw als ouder is het misschien wat minder spannend. Hoeveel kinderen mogen er worden uitgenodigd? Jij moet natuurlijk wel het overzicht kunnen houden. Of misschien passen er niet zoveel kinderen in je huis. Een kinderfeestje buiten is voor kinderen superleuk en voor jou minder zorgen om je spullen. Een kinderfeestje met mooi weer buiten creëert ook nog eens veel opties voor activiteiten. Door alle suiker van de snoepjes en taart en het kinderlijke enthousiasme krijgen de kinderen veel energie. Buiten kunnen ze heerlijk rennen en al hun energie kwijt. Lees snel mee voor de leukste ideeën voor een kinderfeestje.

Wie nodig je uit

Als je weet hoeveel kinderen er uitgenodigd mogen worden, bij een kinderfeestje buiten is er vaak meer ruimte dan binnen, dan komt de volgende beslissing. Wie worden er uitgenodigd? Je kind zal hier zelf wel ideeën over hebben! Maar met een maximumaantal genodigden zullen er wellicht keuzes moeten worden gemaakt. Begeleid je kind hierin, wie hebben hen uitgenodigd op feestjes? Wie zien zij zelf het vaakst? Van wie vind je kind het belangrijk dat ze erbij kunnen zijn? Probeer de gevoelens van andere kinderen mee te nemen in de beslissing. Niemand vindt het natuurlijk leuk om als enige niet uitgenodigd te worden op iemands feestje. Wellicht helpt het om alleen klasgenoten uit te nodigen. Een buurmeisje of buurjongetje voelt zich minder snel buitengesloten dan een klasgenootje dat als enige niet wordt uitgenodigd. Je kunt er voor kiezen om zelf uitnodigingen te maken samen met je kind.

Een tent op zetten

Voor een leuk kinderfeestje buiten is het wel fijn als het weer ook meewerkt. Mocht het weer toch lichtelijk onbetrouwbaar zijn, dan kan een tent een oplossing bieden. Een partytent kan iedereen even beschermen tegen een tijdelijke regenbui waarna er weer lekker doorgespeeld kan worden. Je kunt ook gewoon je eigen ‘kampeertent’ gebruiken. Niet alleen voor regen is een partytent handig in gebruik. Ook als het heel warm en zonnig wordt kan een partytent goed gebruikt worden. Een tent beschermd jou en de kinderen tegen de hitte en verbranding van de zon. Een tent is ook gelijk een makkelijk herkenbare plek voor de kinderen waardoor zij je gemakkelijk terug kunnen vinden na een spelletje.

Vier je kinderfeestje buiten

Natuurspelen

Natuurspelen: speel letterlijk met de natuur. Woon je in een bosrijke omgeving? Ga dan met de kinderen het bos en maak gebruik van wat je daar vindt. Doe een wedstrijdje hutten bouwen met de takken die toch al in het bos liggen. Gaat het bos lastig worden? Zoek dan een leuk park op en verzin daar een grappig spel. Als er madeliefjes bloeien kun je de kinderen leren om daar kettingen van te vlechten. In de natuur kun je ook perfect survivalfeestjes houden. Hoe wordt zo’n survivalfeestje georganiseerd? Dat vertel ik je verderop in deze blog!

Doe een speurtocht

Wat is nou een kinderfeestje zonder speurtocht? Je kunt de speurtocht van tevoren uitzetten en dat scheelt je op de dag zelf weer tijd. Je kunt heel makkelijk een klassieke speurtocht uitzetten met ballonnen, crêpepapier, touwtjes, een foto van de jarige et cetera. Hoe jonger de kinderen hoe groter het signaal moet zijn. Een andere optie is een fotospeurtocht. Maak van tevoren foto’s van de locaties waar de kinderen langs moeten. De foto’s kunnen in een boekje verwerkt worden. De speurtocht kan ook worden uitgezet doormiddel van een kaart. Zo hoeft de speurtocht niet van tevoren worden uitgezet, maar kun je de toch vanuit huis uittekenen. De plattegrond is na het feestje ook een leuk souvenirtje voor de kinderen.

Leuke spelletjes voor buiten

Een kinderfeestje buiten heeft heel veel voordelen. Je kunt namelijk een heleboel leuke spelletjes doen buiten. Bij een kinderfeestje buiten kunnen klassieke spelletjes gespeelt worden zoals stand-in-de-mand, verstoppertje, tikkertje en Annemaria koekoek. Je kunt ook oud Hollandse spelletjes doen. Zo kun je de kinderen laten koekhappen, spijkerpoepen, eierenlopen of levend ganzenbord laten spelen. Wordt er toch iets meer spanning tijdens het kinderfeestje verwacht? Ga dan voor levend stratego, vlaggenroof of het douanespel. Bij het douanespel kun je de kinderen kaartjes laten smokkelen met plaatjes van snoepjes erop. Als ze het kaartje succesvol weten te smokkelen kunnen de kinderen beloond worden met het bewuste snoepje!

Naar een grote speeltuin

Wordt het lastig om allerlei spellen uit te zetten tijdens het kinderfeestje? Kijk dan eens bij je in de buurt. Zoek een grote speeltuin en laat de kinderen daar lekker hun gang gaan. Kinderen worden snel vermaakt en met een paar klimrekken zijn ze vaak al een hele tijd zoet. Is er geen grote speeltuin in de buurt, kijk dan naar leuke parken of kleinere speeltuinen. Er is in elke wijk wel een leuke plek waar een kinderfeestje buiten gevierd kan worden.

Feestje bij de boer

Een heel origineel idee voor een kinderfeestje buiten is een feestje bij de boer. Op een boerderij is altijd wat te beleven. Kinderen kunnen op een boerderij uren zoet zijn. Een kinderfeestje buiten op een boerderij heeft veel mogelijkheden. De hooibalen kunnen beklommen worden en in het weiland kan er tikkertje worden gedaan. Vaak kan er op een boerderij paardgereden worden of er kunnen geitjes worden geaaid. Het verschilt natuurlijk per boerderij wat voor activiteiten er kunnen worden gedaan. Een ding is zeker: je kinderfeestje buiten is op een boerderij altijd een succes. Je kunt zelfs logeren bij de boer.

Survivalfeestje

Je kunt een survivalfeestje zelf organiseren of er kan een organisatie ingeschakeld worden. Zelf een survivalfeestje organiseren kost wat meer moeite, maar kan wel heel leuk worden. Wanneer je een organisatie inschakelt voor een survivalfeestje kun je vaak wel gebruik maken van groter materiaal. Een organisatie heeft vaak al veel materialen in huis om je survivalfeestje tot een succes te maken. Je viert het kinderfeestje buiten door vlotten te bouwen of een survivalparcours af te leggen. Dat is zelf niet in een oogwenk geregeld.

Overige sportieve ideeën

Een van de voordelen van een kinderfeestje buiten is dat de kinderen heerlijk kunnen rennen. Maak hier goed gebruik van door je kinderfeestje buiten sportief in te richten. Dit kan simpelweg al door te gaan sporten met de kinderen. De meeste kinderen vermaken zich al fantastisch met een potje voetbal of trefbal. Ook de eerdergenoemde spelletjes zoals tikkertje en het douanespel zorgen voor de nodige beweging. Wissel met je kinderfeestje buiten wel de sportieve en rustige activiteiten met elkaar af. Anders zijn alle kinderen halverwege de dag al uitgeput.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *