Kinderfeestje buiten de deur vieren of thuis

Kinderfeestje buiten de deur vieren of thuis

Hoera! Jouw kleine dondersteen is weer een jaartje ouder geworden. De tijd vliegt en je kind groeit als kool, maar die verjaardag moet wel gevierd worden! De ene ouder vindt het fantastisch om kinderfeestjes te organiseren en de andere ouder vindt het wat lastiger. Welke ouder jij ook bent, ik help je graag op weg met het organiseren van de leukste kinderfeestjes. Je kunt een kinderfeestje thuis vieren, kinderen zijn snel tevreden en er zijn veel leuke spelletjes te bedenken, maar je kunt een kinderfeestje ook buiten de deur vieren. Wanneer je een kinderfeestje buiten de deur viert dan kan dat bijvoorbeeld in een speelhal of in een zwembad. Je kunt ook een kinderfeestje buiten de deur en thuis combineren! Wat de voor- en nadelen zijn van een kinderfeestje buiten de deur of thuis vertel ik je in deze blog. Wil jij nu nog wel een kinderfeestje thuisvieren?

Activiteiten voor een kinderfeestje thuis

De meeste kinderfeestjes worden gewoon thuis gevierd, maar soms lijkt het wel alsof andere ouders steeds duurdere dingen gaan doen met kinderfeestjes buiten de deur. Geen zorgen, voor kinderen is een kinderfeestje thuis vaak net zo leuk als een feestje buiten de deur. Je hebt zelf vast wel een paar ideeën over hoe een kinderfeestje thuis vormgegeven kan worden. Wat deed je vroeger zelf op kinderfeestjes? Deze spelletjes kunnen vaak prima nu nog steeds worden gebruikt. Bij een kinderfeestje thuis worden vaak allerlei spelletjes gedaan. Dit kunnen gewone kaart- of bordspelletjes zijn, maar ook typische kinderfeest spelletjes. Maak er een themafeestje van en je feestje wordt nog leuker.

Spelletjes doen

Zoals gezegd zijn er talloze spelletjes die met een kinderfeestje thuis kunnen worden gedaan. Zo wordt er tijdens kinderfeestjes vaak een waslijn opgehangen met touwtjes met spekjes eraan. De kinderen worden geblinddoekt en moeten zo snel mogelijk een spekje proberen op te eten. Ik deed als kind altijd het chocoladespel. Dit was altijd een enorm succes. Een kleine waarschuwing: er wordt wel uit enthousiasme veel geschreeuwd bij dit spel. Je pakt van tevoren een chocoladereep in kranten en een touwtje.

De kinderen nemen plaats aan tafel en gooien om de beurt met een dobbelsteen. Wordt er zes gegooid? Dan mag dat kind snel de sjaal, handschoenen en de muts aantrekken die op tafel liggen. Vervolgens probeert het kind met mes en vork de reep chocolade open te krijgen. Terwijl het kind dat zes heeft gegooid dit probeert, wordt er door de andere kinderen door gegooid. Gooit de volgende zes? Dan moeten de sjaal, handschoenen en muts door naar de volgende. Degene die als eerste twee blokjes chocolade weet te eten is de winnaar! Dit is gegarandeerd een succes

Buitenspelen

Met een kinderfeestje thuis kun je natuurlijk ook altijd even buitenspelen. In de meeste woonwijken zijn wel grasveldjes, parken of speeltuinen te vinden. Kinderen worden al heel snel vermaakt met een bal of wat speeltoestellen. Wil je toch iets meer spelletjes al beschikbaar maken? Zet dan eens een leuke speurtocht uit voor de kinderen. Je kunt de kinderen ook een bal geven en ze lekker laten sporten. Wordt er veel gevoetbald door de kinderen? Geef ze dan twee goaltjes en laat ze heerlijk voetballen. Er kunnen ook andere klassieke spelletjes buiten worden gedaan, zoals stand-in-de-mand, Annemaria Koekoek, tikkertje, verstoppertje, et cetera.

Activiteiten voor een kinderfeestje buiten de deur

Heb je budget voor een kinderfeestje buiten de deur? Dan zijn er nog veel meer opties voor een kinderfeestje. Bij een kinderfeestje buiten de deur worden vaak wel wat minder kinderen uitgenodigd dan bij een kinderfeestje thuis. Houdt dus even rekening met de activiteit die je met het kinderfeestje wil doen en hoeveel vriendjes en vriendinnetjes je kind wil uitnodigen voor het feestje. Voor een kinderfeestje buiten de deur moet ook rekening worden gehouden met vervoer. Heb je genoeg auto’s en chauffeurs om de kinderen op de juiste plaats te krijgen? Of worden de kinderen door hun ouders naar de locatie gebracht en daar weer opgehaald? Bij een kinderfeestje buiten de deur kun je veel uitbesteden, maar er moet vaak ook meer geregeld worden dan bij een kinderfeestje thuis.

Een dagje weg

Met een kinderfeestje buiten de deur kun je zorgen dat je de hele dag weg bent. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld meenemen naar een indoor speeltuin. Hier kan de hele dag rondgerend worden. Tussendoor kun je vaak wel een tafel krijgen om even wat taart of pannenkoeken te eten. Op deze manier wordt het eetgedeelte (en afwasgedeelte) lekker uitbesteed aan het personeel van de hal. Verder kunnen kinderen zich vaak ook prima een dagje vermaken op een boerderij. Boek een kinderfeestje bij een boerderij waar dit aan wordt geboden. Vaak kunnen er verschillende activiteiten worden gedaan op zo’n boerderij. Wanneer je ook een maaltijd boekt bij de boerderij ben je zo een hele dag zoet.

Kortere activiteiten

Een kinderfeestje buiten de deur hoeft niet een hele dag te duren. Kinderen zijn na een middag lol vaak al helemaal uitgeput. Er kunnen dus ook prima kortere activiteiten worden gedaan. “Neem je zwemkleding mee, maar ik zeg niet wat we gaan doen”, staat ook vaak op uitnodigingen van kinderfeestjes. Met een groep kinderen gaan zwemmen wordt eigenlijk altijd wel gewaardeerd door de feestgangers. Let bij een zwemfeestje wel op dat de kinderen goed kunnen zwemmen. De kinderen moeten ook oud genoeg zijn om zichzelf af te drogen en aan te kleden. Anders wordt het voor jullie als ouders een zware taak om alle kinderen aan te kleden. Naast zwemmen zijn er ook nog genoeg andere korte activiteiten te doen. Doe een leuke sieradenworkshop of figuurzaagworkshop met de kinderen. Er kan heel veel leuks worden bedacht voor korte activiteiten buiten de deur.

Een combinatie van binnen en buiten

Een kinderfeestje buiten de deur kan heel goed gecombineerd worden met een kinderfeestje thuis. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar het zwembad gaan en daarna nog even thuis eten. Of je begint thuis met de kinderen en cakejes versieren of taart eten. Daarna kun je dan vertrekken naar een leuke speeltuin of iets in die richting. Waar wel even op gelet moet worden bij een combinatiefeestje is dat er genoeg vervoer is. Een tweede locatie waar naartoe kan worden gelopen is dan ideaal. Of er moeten niet te veel kinderen uitgenodigd worden, zodat er weinig auto’s nodig zijn. Een combinatiefeestje zowel thuis als buiten de deur geeft het feestje wel een leuke highlight, zonder dat je jezelf de kosten injaagt. Als je vervoer kunt regelen raad ik het combinatiefeestje van harte aan.

Vier jij kinderfeestjes liever thuis of ga je ook voor een kinderfeestje buiten de deur?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *