’t Geertje in Zoeterwoude, een goedkoop dagje uit

’t Geertje in Zoeterwoude, een goedkoop dagje uit

Afgelopen maandag werd Jerry 40 jaar. Maar nu door alle Corona perikelen loopt een verjaardag toch weer anders dan normaal. We besloten om een dagje weg te gaan met onze kleine meid, aangezien een huiskamer vol mensen ons niet zo een goed idee leek. Echter was alles waar wij naar toe wilden dicht, of kon er niet meer gereserveerd worden omdat er al een x aantal reserveringen gemaakt waren. Aangezien de kinderboerderij bij slot Drakensteijn gesloten was, gingen we maar naar kinderboerderij ’t Geertje.

Een lowbudget dagje uit

Ik had al heel veel over kinderboerderij het Geertje gehoord, maar was er nog steeds niet geweest. Dit was dus de perfecte gelegenheid. Uit Schiedam vertrokken we naar Zoeterwoude, om de kinderboerderij te bezoeken. Je betaald geen entree, hooguit de kosten voor iets lekkers in het restaurant of iets uit het winkeltje. Een lekker lowbudget dagje uit als je het mij vraagt. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook parkeren is gratis. Mooi meegenomen dus.

;t geertje
.

Een avontuur bij ’t Geertje

Het was wel een avontuur om bij kinderboerderij ’t Geertje te komen, moet ik eerlijk bekennen. De wegen waren smal en soms leek het echt onmogelijk om met 2 auto’s tegelijk op de weg te rijden. Je moest regelmatig uitwijken en dit zorgde er voor dat wij een steen raakten en onze kenteken plaat er af vloog. Oeps! Gelukkig zette de garage er gratis een nieuw plaatje op en hoefde manlief alleen maar achterop de kentekenplaat te stampen om hem weer recht te krijgen.

't geertje

De kinderboerderij

Kinderboerderij ’t Geertje is veel meer dan een kinderboerderij alleen. Eigenlijk is het een heel park met leuke activiteiten voor de kids. Je hebt natuurlijk de normale diertjes die je op een kinderboerderij ziet zoals cavia’s, konijnen en kippen. Maar je hebt ook een stal vol geiten, varkens, paarden en koeien (met kalfjes!). Farah zag voor het eerst in haar leven keukentjes in het echt, zo bijzonder! Vanaf maart kun je de lammetjes een flesje geven, dus we hebben nog een reden om terug te komen.

't geertje

Het wildplukpad

Naast ’t Geertje loopt het avonturenpad vol met verschillende kruiden. Dit park is 1,2 km lang, dus je kan er lekker wandelen. Je kan een schaar lenen en bakje kopen in het winkeltje en zo allerlei kruiden knippen. Het wildplukpad is geschikt voor volwassenen en oudere kinderen die het leuk vinden om met plantjes bezig te zijn. Je kan er zelfs je eigen kruidenboter maken, hoe leuk is dat! Farah was er dus nog een beetje te jong voor. We hebben even vluchtig gekeken maar Farah vond de speeltuin toch net wat leuker, dus we hebben het wildplukpad verder overgeslagen.

wildplukken

Spelen in de speeltuin

Op het terrein van ’t Geertje heb je een leuk klein speeltuintje. Perfect voor kleine kindjes zoals Farah. Zo heb je schommels, een wipwap, glijbaan en nog veel meer. Farah heeft er volop van genoten en wilde niet meer verder wandelen. Vooral het stalen frame wat een auto moest voorstellen trok haar aandacht. Ze vond het geweldig om te “autorijden” inclusief de special effects die ze er zelf bij maakte.

goedkope dagjes uit

Een bootje huren

Je kunt een bootje of kano huren voor 7,50 per half uur en 10 euro per uur. Niet erg lowbudget maar wel leuk. Zelf vonden we het iets te koud, maar we gaan dit zeker een keer doen met mooi weer als Farah iets ouder is. In de zomer kun je er ook voor kiezen om een rondvaart te doen door Zoetermeer.

goedkoop bootje huren

Sinterklaas bij ’t Geertje

Kinderboerderij ’t Geertje was helemaal in Sinterklaassferen. Je kon een Sinterklaas speurtocht doen met allerlei leuke opdrachten. Omdat Farah hier nog iets te jong voor was, hebben we deze overgeslagen. Verder is er een strobaan waar je doorheen kan kruipen en vanaf kan glijden. Er waren best veel kindjes op de strobaan, dus deze hebben we bewaard voor een volgende keer. Verder was er een Sinterklaashuisje, kon je cadeautjes door de schoorsteen gooien (dit vond onze kleine meid geweldig) en waren er nog veel meer op Sinterklaas gerichte activiteiten.

sinterklaasfeest

Eten en drinken

Het restaurant was in principe gesloten. Wel kon je allerlei lekkers afhalen om thuis op te eten zoals pannenkoeken, broodjes, drankjes en andere lekkernijen. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar Kinderboerderij ’t Geertje.

Wakker gemaakt worden door de haan

Je kunt ook overnachten bij kinderboerderij ’t Geertje. Ze hebben een soort minicamping die geopend is vanaf half april tot half oktober. In het natuurhuisje kun je het hele jaar verblijven. Er zijn 2 trekkershutjes, een natuurhuisje en je kan er met je eigen tentje camperen. De prijzen zijn erg schappelijk en je kunt er dus zelfs een lowbudget vakantie van maken. Er is een vuurplaats waar je ’s avonds een kampvuurtje kunt maken. Je kan zelf een een bbq of gasstelletje meenemen om zelf eten klaar te maken, altijd gezellig dus.

kinderboerderij

Een feestje bij ’t Geertje

Heb je iets te vieren? Dan kan dat ook bij ’t Geertje. Van een babyshower tot een familie reünie, er is van alles mogelijk. Aangrenzend aan het restaurant zijn 2 ruimtes die je af kunt huren, zodat je niet te maken hebt met andere gasten. De huurprijs is maar 65 euro per dag en dit maakt het dat je ook nog eens een lowbudget feestje kunt geven. Voor vrijgezellenfeestjes zijn er verschillende arrangementen en activiteiten waar je gebruik van kunt maken. Je kunt zelfs trouwen in de koeienstal, als dat niet origineel is….dan weet ik het ook niet meer.

goedkoop zaaltje zuid holland

Openingstijden

Openingstijden Landwinkel

maandag tot en met vrijdag:  9.00 tot 17.30 uur
zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur
zondag: 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden feestdagen

  • 24 december geopend tot 16.30 uur
  • 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn ze als enige dagen van het jaar gesloten
  • 2e kerstdag is het Geertje geopend van 12.00 tot 17.00 uur
  • 31 december zijn ze geopend van 10.00 tot 16.00 uur
  • 1e paasdag zijn ze van 12.00 tot 17.00 uur geopend
  • 2e paasdag, Hemelvaartsdag en 1e & 2e pinksterdag zijn ze geopend van 11.00 tot 17.00 uur
goedkoop dagje weg zuid holland

Adres van ’t Geertje

Geerweg 7
2381 LT
Zoeterwoude: Zuid – Holland

Mijn ervaring bij ’t Geertje

Wij waren blij verrast toen we ’t Geertje bezochten. Ik had er al van veel vrienden positieve verhalen over gehoord, maar was er nog nooit eerder geweest. Het erf is schoon, netjes en de 1,5 meter afstand is makkelijk te waarborgen. De Corona maatregelen worden goed nageleefd en dat is voor mij toch wel belangrijk, merk ik.

Uiteraard ruikt het wel naar een echte boerderij. Daar moet je wel een beetje tegen kunnen. Manlief vond dat echt niks, maar ik was er op zich wel snel aan gewend. Farah vond alleen de varkentjes niet zo fijn, aangezien de geur daar wel erg sterk was. Ze riep de hele tijd: Jakkie bakkie bah, Farah weg! Toch vind ze het geweldig om een kinderboerderij te bezoeken.

Er valt genoeg te ontdekken en te beleven bij ’t Geertje. Zowel de speeltuin als de diertjes zelf vielen bij Farah erg goed in de smaak. Ze had weinig zin om naar huis te gaan, maar eenmaal in de auto viel ze binnen no time in slaap.

goedkope dagjes weg zuid holland

Ik had wel een dubbel gevoel bij de hoeveelheid geiten en koeien in de hokken. Ze zagen er absoluut niet onverzorgd of unhappy uit, maar het waren er wel echt heel veel. Ook las ik dat de kleintjes meteen bij de moeder weggehaald worden, die gedachte brak mijn hart.

In het winkeltje kun je van alles kopen, souvenirtjes, cadeautjes maar ook zelfgemaakte yoghurt en kaas. Ik vond de mevrouw achter de kassa niet echt vriendelijk. Er kwam nauwelijks een goedendag af en ze had er overduidelijk geen zin in. Wellicht had ze haar dag niet helemaal. Het was ook best druk omdat er maar 5 mensen in de winkel mochten zijn en alles snel snel moest, misschien speelde dat ook mee.

goedkope dagjes weg

Ben je op zoek naar goedkope uitjes? Dan mag kinderboerderij ’t Geertje niet ontbreken op je lijstje. Ben je nog op zoek naar andere goedkope uitjes, dan is Recreatieoord Binnenmaas, Drouwenerzand of de Waarbeek ook erg leuk met kleine kindjes.

Ga je wel eens naar de kinderboerderij, of heb je tips voor andere lowbudget uitjes? Laat het me weten in de reacties.15 gedachten over “’t Geertje in Zoeterwoude, een goedkoop dagje uit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *