DIY: Zelf een Kinder Surprise ei maken

DIY: Zelf een Kinder Surprise ei maken

Hoe ga ik zelf een Kinder Surprise ei maken, is wat ik me afgelopen week afvroeg. Want ze zijn echt super leuk voor Eid, maar helaas wordt er vaak de jackpot prijs voor gevraagd. Wat op zich begrijpelijk is, als je ziet hoeveel tijd en gepriegel er in zit. Daar heb ik me in eerste instantie wel op verkeken hoor. Toch was het voor mij niet haalbaar om ze te kopen voor 30 euro per stuk. Zelf een Kindersuprise ei maken was dus de enige optie die overbleef. De holle piepschuin eieren kun je kopen bij de Egel, Bol of Pipoos.  De rest van de materialen inclusief de vulling, kun je bij de Action kopen.

Vandaag gaan we dus zelf een Kinder Surprise ei maken. Dit ei is niet alleen super leuk voor de kindjes met Eid. Je kan er ook voor een verjaardag wat lekkers en centjes in doen, of als surprise voor Sinterklaas. Kortom, je kan alle kanten uit. Je hebt de piepschuim eitjes ook in een klein formaat, dus je kan bijvoorbeeld ook zelf een Kinder Surprise ei maken om uit te delen op school als een traktatie. Super leuk toch? Je kan onderaan de blog een bestandje downloaden met de letters, maar je kan ook gewoon op google zoeken naar : Lettertype Nutella. 

Ook kun je achterop het ei bijvoorbeeld de tekst: Eid Mubarak maken. Ik zou dit niet aan de voorkant doen, omdat je ei dan wel heel erg vol en druk wordt. Helaas had ik zelf geen energie meer om nog meer letters uit te knippen, haha. Ik heb er voor gekozen om Crea Patch te gebruiken om de letters op te plakken, omdat dit doorzichtig opdroogt. Je ziet dan niet de lijmresten die je met andere lijm wel ziet. Creapatch is volgens mij het zelfde als modge podge en tevens bij de Action verkrijgbaar. Heb je dit niet in huis, of kun je het niet vinden? Dan kun je altijd nog een lijmstift gebruiken. Persoonlijk vind ik de letters dan alleen niet mooi genoeg aansluiten.

Heb je geen printer? Dan kun je natuurlijk altijd de letters nog ergens bestellen. Ik denk overigens dat letters die met een plotter zijn gemaakt, wel het allermooiste zijn. Hier was daar echter geen budget en tijd meer voor, daarom heb ik ze gewoon zelf uitgeprint. Zelf een Kinder Surprise ei maken is niet zo moeilijk, het uitknippen van de letters kost alleen wel wat tijd. De rest is zo gepiept.

maak je eigen kinder surprise ei

Wat heb je nodig?

 • Hol styropor ei van 21 cm
 • Modge podge of creapatch
 • Rode verf
 • Klein hobbyschaartje
 • Kwastje om te verven
 • Kwastje om te lijmen
 • Een potlood
 • Chocolade of ander snoep
 • Kleine partyfavors/cadeautjes
 • Een emmertje van tomaatjes of iets dergelijke
 • Bestandje met de letters
 • Het Kinder Surprise logo ( ik heb niet de originele gebruikt omdat ik niet weet of dat wel toegestaan is, ik heb dus een lettertype gebruikt die gewoon online te downloaden is).
 • Wit a4 papier
 • Printer

Hoe maak je een Kinder Surprise ei?

Als eerst ga teken je aan de onderkant van je ei het gedeelte af, welke je rood gaat verven. Ik heb zelf niet zo een losse pols, dus ik heb mijn man dit laten doen. Zorg dat je je ei in elkaar hebt gezet als je dit aftekent en straks gaat verven. Dit zorgt er voor dat je een mooier geheel hebt. Wil je het onderste gedeelte helemaal perfect, download dan een patroon op internet en trek dit over met carbonpapier.

Kinder Surprise ei maken

Vervolgens ga je het onderste gedeelte rood verven.  Doe dit terwijl je ei nog in elkaar zit. Je kan je ei ondersteboven op een leeg emmertje zetten. Ik heb hier een emmertje van snoeptomaatjes voor gebruikt.  Als je klaar bent met verven, haal je de 2 delen van elkaar af en laat je dit drogen. Laat de twee delen niet op elkaar zitten tijdens het drogen, omdat ze dan aan elkaar vast kunnen plakken.

Kinder Surprise ei maken

In de tussentijd print je de letters en het Kindersurprise logo uit. Je kan het bestandje met de letters onder aan deze blog downloaden. Knip deze uit met een klein hobbyschaartje. De reden dat ik geen normale schaar heb gebruikt, is omdat de letters best klein zijn. Voor het mooiste resultaat, dien je ook het binnenste van de letters uit te knippen. Je zou dit ook eventueel met een klein Stanley mesje kunnen doen. Ik had deze niet in huis, dus heb het gewoon geknipt door er eerst een klein gaatje in te maken met de punt van de schaar.

Als de rode verf droog is, doe je er een tweede laag verf overheen. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je het bij 1 laag laten, maar persoonlijk vind ik dit minder mooi. Je ziet dan al snel het witte van de piepschuim er door heen.

Een Kinder Surprise ei maken is helemaal niet zo lastig, het vergt echter wel een beetje tijd. Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik niet 30 euro per ei heb betaald, maar ze zelf ben gaan maken. Als je ei helemaal droog is, kun je de 2 delen weer op elkaar doen en kan je beginnen met knippen en plakken.

Kinder surprise maken

Doe de modge podge of crea patch met een dun kwastje aan de onderkant van de letters en plak de letters 1 voor 1 op je ei. Het geeft niet dat er een beetje lijm omheen komt, dit droogt neutraal op. Zorg er voor dat je voldoende lijm in de hoekjes gebruikt, zodat de letters niet gaan “fladderen”.

Werk van beneden naar boven. Plak als eerst het woord “Surprise” op en begin dan met het woord “Kinder”. Plak het woord “Kinder” over het rondje/gaatje heen die je in het midden van je ei hebt. Strijk de tekst strak met je vinger of pink, zodat je geen bobbels in je tekst krijgt. De K van Kinder, plak je een klein beetje schuin boven de S van Surprise.

Kinder Surprise ei maken

Vervolgens begin je met de naam van het kindje uit te knippen. Als je deze op gaat plakken, gebruik je voor de eerste letter van de naam en de ‘, de zwarte kleur. De overige letters worden rood. Je kan zelf kijken welke grootte van de letters je het mooiste vind. Vind je de letters toch te groot? Download dan het lettertype “Nutella” en kies de gewenste grootte in Word. Als laatste plak je de naam boven  de woorden Kinder Surprise.

Als je ei klaar is, kun je deze gaan vullen. Ik heb mijn ei goed gevuld maar er voor gezorgd dat hij niet te vol is. Het ei moet natuurlijk wel goed dicht kunnen, anders ziet het er niet mooi uit. Alle chocolaatjes en partyfavors die ik er in heb gedaan, komen bij de Action vandaan. Je kan er ook voor kiezen om er een Kinderbueno of ander chocolade in te doen.

Kinder Surprise voor eid

Als laatste pak je je ei in met Cellofaan folie en doe je er een leuk rood lint om heen. Voila, je Eid cadeautje is alweer klaar.

Zelf een Kindersurprise ei maken is zoals je ziet helemaal niet moeilijk, het kost wel tijd. Het meeste tijd gaat in het uitknippen van de letters zitten. Ik heb er bewust voor gekozen om dit te doen terwijl Farah in bed lag. Anders ging mevrouwtje er gewoon met mijn letters vandoor en kon ik weer opnieuw beginnen. Niet zo fijn dus.

Eid cadeau voor kinderen

Je kan een Kinder Surprise ei maken in elk formaat, zelf heb ik voor 21 cm gekozen en raad ik het af om een kleiner formaat te nemen. Hoe kleiner het ei is, des te lastiger het te maken is en hoe minder vulling je er in kan doen. Eid is toch wel een feestje en de kids mogen best wel een beetje verwend worden toch? In principe kan je alles in het ei vullen, ook een klein cadeautje of centjes al je liever niet hebt dat de kids door het huis heen stuiteren door een overdosis suiker. Ben je ook nog op zoek naar een DIY cadeautje voor volwassenen? Maak dan deze Tasbih!

Het bestandje met de letters is mogelijk gemaakt door Merydesign. Je kunt contact met haar opnemen indien je een logo, huisstijl, flyer of andere grafische ontwerpen nodig hebt. Ook kun je hier terecht voor je drukwerk. Haar prijzen zijn zeer schappelijk en ze luistert erg goed naar wat je wensen zijn. Zeker een aanrader dus!44 gedachten over “DIY: Zelf een Kinder Surprise ei maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *