Kerst ideeën voor het kerstdiner op school

Kerst ideeën voor het kerstdiner op school

Sinterklaas is nog in het land, maar de kerst ideeën liggen alweer op tafel. Ik denk dat veel moeders met kids die naar school gaan nu al de stress voelen  en niet weten wat ze moeten maken met het kerstdiner op school. Helemaal omdat de lat steeds hoger gelegd wordt. Toch heb ik in deze blog wat makkelijke kerstrecepten voor je verzameld.

Kerst ideeën opdoen

Het kerstdiner op school is natuurlijk is natuurlijk altijd een big happening. Wij vieren vanuit Islamitisch oogpunt geen kerst. Maar een kerstdiner op school is natuurlijk voor de kiddo’s vaak erg belangrijk. Gezellig eten met vriendjes en vriendinnetjes op school en voor de kids draait het niet alleen om kerst. Een gekocht hapje uit de winkel voldoet al snel niet meer . Daarom ga ik eerst op zoek naar kindervoorgerechten voor kerst. Op pinterest heb je echt tig kerst ideeën waar je inspiratie op kunt doen.  Overigens check ik pinterest vaak als eerste hoor als in inspiratie voor wat dan ook nodig hebt.

Kerst ideeën bij de Action en de Hema

Bij de action kun je altijd terecht voor lekker lowbudget kerstdecoratie. Leg je Surinaamse vleesbroodjes op een leuk bord in de vorm van een kerstboom of doe er een simpele kerstservet onder en je hebt al een heel andere look. De Hema is vaak net ietsje duurder, maar heeft ook altijd ontzettend leuke kerst artikelen. In Zoetermeer (en volgens mij ook in veel andere plaatsen), heb je een grote hema outlet: Hemarkt. Hier kun je eigenlijk het hele jaar wel kerstdecoratie kopen.

Kerst ideeën voor het kerstdiner

Kerst ideeën voor het kerstdiner op school opdoen is misschien wel het allerleukste. Zoals ik eerder schreef, vieren wij geen kerst thuis. Er is dus ook geen kerstdiner. Voor mij is kerst niet meer dan 2 dagen extra vrij zijn en die tijd breng ik dan vaak met mijn familie door. Net als andere weekenden. Niks meer en niks minder. Toch kan ik niet wachten tot Farah naar de basisschool gaat en ik toch een beetje kerst ideeën op kan doen.  Ik zal haar denk ik ook nooit gewoon een kersstol meegeven en thats it. Ik ben wel een keukenprinses, al zeg ik het zelf. Super leuk toch om de keuken in te duiken en iets origineels te maken?

Zoete kerst ideeën

Ik vind het altijd leuk om de blogs van collega bloggers te lezen, en zo kwam ik tijdens mijn zoektocht op kerstinspiratie op te doen ook leuke kerstrecepten tegen. De leukste kerst ideeën deel ik daarom graag met jullie.

Kerstman cupcakes

Op de blog van tips voor jou , kwam ik deze super schattige kerstman cupcakes tegen. Cupcakes zijn altijd lekker en deze kun je makkelijk een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Eet je geen gelatine, dan kun je de neus die gemaakt is van winegums natuurlijk altijd vervangen door een druif, kers, stukje aardbei of iets anders. Overigens heb je tegenwoordig ook heel veel vegan snoep in de supermarkt, dus daar kun je zelf nog lekker creatief mee zijn.

Kerst ideeën

Kerstboom ontbijtkoek

Heb je niet veel tijd en ben je eigenlijk op zoek naar iets simpels? Op de website van go or no go, kwam ik deze super leuke kerstboompjes tegen. Easy voor iedereen die geen bakprinses (of prins is). De uitsteekvormpjes kwam ik toevallig vandaag tegen in de webshop van Dille en Kamille, maar deze kun je natuurlijk ook gewoon bij een taartenshop halen.

kerstdiner op school

Sneeuwpopjes

Welk kind houdt niet van slagroomsoesjes en aardbeien. Ik mag dan wel geen kind meer zijn, maar met deze kersttraktatie maak je mij ook heel erg blij. Op de blog van mama lou kwam ik deze super leuke sneeuwpopjes voor het kerstdiner tegen. Ook deze cuties zijn zo gemaakt, maar ik weet zeker dat je kind ze super trots mee neemt naar school.

Kerst ideeën

Kerstboom traktatie met Oreo

Wie kent ze niet, de donkerbruine koekjes met witte vulling er tussen. Toen ik zelf nog kind was, waren de Prince koekjes helemaal hot, maar deze zijn echt wel van hun voetstuk verstoten door de Oreo. Op de blog van Mom ambition vind je een recept van deze heerlijke kerstboom traktaties. Ik denk dat het wel even oefenen is om de boter creme in de vorm van een kerstboom te krijgen, maar het is absoluut een originele traktatie. Ik had ze niet eerder gezien.

Kerstnagerecht voor het kerstdiner op school

Hartige kerst ideeën

Iedereen weet dat ik een zoetekauw ben, maar stiekem ben ik ook heel erg gek op hartige hapjes. Stiekem houd ik gewoon van alles wat lekker is. Ondanks mijn diabetes type 1, eet ik ook alles. Uiteraard met mate, maar ik ontneem mezelf niet alles. Bij collega bloggers kwam ik ook super leuke hartige kerst ideeën tegen die ik graag met jullie deel.

Vegan kerststerren

In heel veel recepten voor het kerstdiner op school zie je knakworstjes verwerkt. Niet ieder kind eet natuurlijk vlees. Of in ons geval, eten we alleen halal. Als je de vegan kerststerren van Priya loves food maakt, weet je zeker dat (bijna) iedereen mee kan eten. Uiteraard zullen er ook kindjes zijn met andere allergieën en dieetwensen maar ik denk dat je met deze kerststerren best safe zit. Overigens zijn ze ook niet zo lastig om te maken, en kun je de kids mee laten helpen.

Kerstboom met pesto

Deze kerstboom kwam ik vaker tegen op pinterest en hij is leuk!! Ook is deze best “veilig” omdat de meeste kindjes er wel van kunnen eten. Niet teveel poespas, maar zo gepiept. Op de blog van fulltime mama vind je het recept van deze pesto kerstboom. Uiteraard kun je ook andere leuke vormpjes maken. Bladerdeeg + pesto is wat mij betreft altijd een goede combi.

Kerst ideeën

Kerstboompjes met garnalen

Toen ik de garnalen kerstboompjes van Elsarblog zag, ervaarde ik wat liefde op het eerste gezicht was. Zelf ben ik helaas allergisch voor garnalen, maar zeg nou zelf, deze kerstboompjes zijn toch wel echt ubercute? Bladerdeeghapjes doen het volgens mij sowieso altijd wel goed bij een kerstdiner op school. In de blog staat echt stap voor stap uitgelegd hoe je deze schattige boompjes maakt en zeg nou eerlijk.. het oog wilt ook wat toch? De kerstboom lijkt wel een beetje op de vorige kerstboom, maar dat komt natuurlijk doordat de basis bladerdeeg is.

Kerst ideeën

Wil je niet echt kerst terug laten komen in je hapjes? Dan zijn de watermeloen pizza en taart die ik eerder vermelde in mijn blog over wat je kunt doen met watermeloen ook erg leuk. Ook met een cupcake boeket, magnum cakepops of churros zul je zeker punten scoren bij de kids.

Wat maak jij voor het kerstdiner op school?

Dit artikel affliatielinks. Dit betekend dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets besteld via de genoemde linkjes, maar jij daar niks extra voor betaald.8 gedachten over “Kerst ideeën voor het kerstdiner op school”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *