Kapstokhaakjes van dieren, een makkelijke DIY blog

Kapstokhaakjes van dieren, een makkelijke DIY blog

Hey hallo, leuk dat jullie weer een gastblog van mij lezen. Mijn naam is Jerry en ik ben de creatieve echtgenoot van Jasmina. Wat begon als een eenmalig projectje voor diy blog waarin ik een donutwall maakte, heeft er voor gezorgd dat ik nu vaker een knutselprojectje met jullie deel. Dit keer heb ik een kapstok gemaakt met kapstokhaakjes van dieren. Deze kunststof dieren kun je in bijna elke speelgoedwinkel kopen, maar de Hema en de Action hebben ze ook. Deze blog is niet heel erg uitgebreid, want het is een simpel projectje. Iedereen kan dit maken, zo moeilijk is het niet.

dieren kapstok

Dieren kapstokhaakjes in de kinderkamer

Is je vrouw of vriendin zwanger en ben je begonnen aan de kinderkamer. Deze kapstok met dieren kapstokhaakjes mag dan niet ontbreken. Een dieren kamer kan in principe voor een jongen en een meisje. Dus ook als het geslacht nog onbekend is, kun je het alvast ophangen. Wil je je kapstok iets kleiner, dan kan dat natuurlijk gewoon. Ik denk dat 3 dieren kapstokhaakjes ook erg leuk lijkt. De Action heeft overigens ook een pot met allemaal kunststof dino’s , ook deze zou je kunnen gebruiken. Heb je een heel strak interieur en ook een strakke kinderkamer? Spuit de dieren dan goud of zilver en maak het plankje zwart. Ik heb er voor gekozen om de dieren in de originele kleuren te laten en het plankje wit te maken omdat ik dit er het mooiste uit vond zien. Ons interieur is niet zo strak.

Wat heb je nodig?

  • 5 kunststof diertjes (of minder als je je kapstok kleiner maakt)
  • balk van hout
  • 2 componenten lijm
  • witte verf
  • primer of grondverf
  • handzaagje
  • schuurpapier
  • boormachine
  • kleine kwast
  • potlood

Hoe maak je de kapstok met dieren kapstokhaakjes?

Je begint met de houten balk op maat te zagen. Voor mijn kapstok heb ik 4 bij 7 cm aangehouden en de kapstok heeft een lengte van 60 cm.

Schuur je balk een beetje op en zet hem in de grondverf of primer. Dit doe je zodat het verf beter hecht en niet gaat afbladderen.

Verf vervolgens de balk wit (of een andere kleur als je dat mooier vind).

Zaag de diertjes doormidden. Probeer dit zo recht mogelijk te doen, want dit worden je kapstokhaakjes.

kunstof dieren

Het overtollige kun je eventueel weg schuren met een klein stukje schuurpapier.

Zet je diertjes los op de balk en kijk hoeveel afstand je tussen je kapstokhaakjes wilt hebben. Teken dit af met een potlood. Let wel op dat je voldoende afstand tussen je kapstokhaakjes bewaard.

Lijm de halve dieren met 2 componenten lijm op je kapstok. Probeer een beetje zuinig te zijn met je lijm, zodat je niet overal lijmresten op je kapstok krijgt. Druk de diertjes goed aan.

Laat je kapstok goed drogen voordat je er iets aan op gaat hangen.

Boor aan elke kant van de kapstok een gat dwars door de balk heen. Hier dor je grote schroeven in en zo bevestig je dit weer aan je muur.

kapstok

Ik ben benieuwd wie deze kapstok ook gaat maken. Laat je het me weten in de reacties? Overigens is deze kapstok ook heel leuk om als (kraam) cadeau te geven samen met een luiertaart of een zelfgemaakte houten speelgoedkist.

kapstokhaakjes


8 gedachten over “Kapstokhaakjes van dieren, een makkelijke DIY blog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *